Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Dziś rano przed 8 potrącenie kolo przystanku, obok starego II LO na Solidarności. Ktoś próbował przebiec z przystanku na 2 stronę nie fatygując się przez przejscie.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Dokładniej około 7.30 - Peugeot 206 chyba to był stał mniejwięcej na wysokości kiosku obok przystanku MPK - na miejscu karetka i wieeelki furgon drogówki - jak przejeżdżałem to jeszcze dwa wozy strażackie podjechały;
a wczoraj - po imprezie?: KLIK
a wczoraj - po imprezie?: KLIK
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."
No bo w końcu do przejścia bardzo daleko...Beaver pisze:Dziś rano przed 8 potrącenie kolo przystanku, obok starego II LO na Solidarności. Ktoś próbował przebiec z przystanku na 2 stronę nie fatygując się przez przejscie.
Swoją drogą bardzo mnie irytuje przebieganie pieszych w tamtym miejscu.
A ja się zastanawiałam czemu tyle karet i straży jechało...pan_wAZOn pisze:a wczoraj - po imprezie?: KLIK
nie doczytałem - myślałem ze chwalisz się swoim rekordem;)gushman pisze:Nie. Akurat przekroczenia prędkości nie da się z takiego nagrania ukarać. Tak skasowali kierowcę za to: https://www.youtube.com/watch?v=B5GKbyGjxPs
a na tej Niedomickiej - kierowca pijany - kto z takim wsiada?... inni pijani?
...
http://www.pulsmiasta.com/2013/01/04/ta ... zejsciach/
Wkurza mnie też to przejście na ul Jana Pawła II "powyżej i poniżej "ronda Regana czy światła tam będą zrobione czy miasto czeka na śmierć dzieci przechodzących do szkoły!!!dorosłym też dużo nie brakuje.Jeden przepuszcza a drugi wymija i wyprzedza :(Gratulacje dla tych debili co chcą tym osiągnąć?.
Wkurza mnie też to przejście na ul Jana Pawła II "powyżej i poniżej "ronda Regana czy światła tam będą zrobione czy miasto czeka na śmierć dzieci przechodzących do szkoły!!!dorosłym też dużo nie brakuje.Jeden przepuszcza a drugi wymija i wyprzedza :(Gratulacje dla tych debili co chcą tym osiągnąć?.
No przecież są światła 100 metrów poniżej ronda Regana (skrzyżowanie JPII z Odległą) jak auta stoją na światłach to spokojnie można przejść na przejściu koło Simply. Wiadomo jak już ruszą to są wyścigi ale ogólnie to problemów większych z przejściem nie ma.
Wiadomo że fajnie by było gdyby zrobili światłą pod simply, pod rozdzielnią prądu i jeszcze może koło Grosaru. Na pewno było by bezpieczniej bo auta by nie jeździły tylko stały. I wtedy wszyscy by na rowerach jeździli po super ścieżce rowerowej i dzieci by do szkoły nawet z zamkniętymi oczami chodziły (gdzie tam jest szkoła?) a starcy o laskach powolutku między samochodami. A na pasie zieleni pomiędzy jezdniami ptaki wiły by sobie gniazda.
Sorry ale nie mogłem się powstrzymać...
Wiadomo że fajnie by było gdyby zrobili światłą pod simply, pod rozdzielnią prądu i jeszcze może koło Grosaru. Na pewno było by bezpieczniej bo auta by nie jeździły tylko stały. I wtedy wszyscy by na rowerach jeździli po super ścieżce rowerowej i dzieci by do szkoły nawet z zamkniętymi oczami chodziły (gdzie tam jest szkoła?) a starcy o laskach powolutku między samochodami. A na pasie zieleni pomiędzy jezdniami ptaki wiły by sobie gniazda.
Sorry ale nie mogłem się powstrzymać...
miasto jak miasto, ale na pewno czekają z niecierpliwością ci mordercy, którzy wpierają w młodziutkie łebki, że mają bezwzględne pierwszeństwo na przejściach i nie muszą uważać.iza pisze:czy światła tam będą zrobione czy miasto czeka na śmierć dzieci
ty też, jak masz w zasięgu jakieś dzieci to zajmij się skutecznym wpajaniem im ratującej życie i zdrowie zasady: popatrz w lewo, popatrz w prawo... zamiast czekać, aż ktoś to załatwi za ciebie, postawi progi, światła, strażnika z psem i szlaban a rodziców, opiekunów, przedszkole i szkołę zwolni od wszelkiej odpowiedzialności, tak systemowo
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite
A ja znów wrócę do przejścia na Słonecznej (nie przy Zenicie, tylko następne - w stronę Jana Pawła II). Wczoraj pełna kulturka - pan przede mną się zatrzymał,aby przepuścić pieszych. Za mną auta zaczęły hamować. A madafaka w pomarańczowej pandzie KDA (25RJ - jesli dobrze pamiętam) pomknął lewym pasem...
A ja sie tak zapytam bo zauwazylem pewna prawidlowosc jesli chodzi o skret w prawo z Jana Pawła II na Słoneczną na zielonej strzalce ile osob zatrzymuje sie tam przed sygnalizatorem??? czy kierowcy nie potrafia zrozumiec jednego prostego zapisu jest zielona strzalka to tak jakby znak Stop, a nie ze moge jechac i nie patrzec na innych, tam przeciez nikt sie prawie nie zatrzymuje, a jak juz sie zatrzyma to zostaje strąbiony bo smial sie zatrzymac.