Autostrada A4

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

I to momentami spod Grosaru! Dzisiaj między godz. 14 a 15 koszmar.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

angelo
Archont

Post autor: angelo »

To teraz dołóżmy jeszcze te >12 ton i gdzie by się korek kończył? Węzeł Wierzchosławice?
29500ml B Rh+... A Ty?

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Bardzo możliwe, bo ciężarówki wolniej przyspieszając generują szybciej korki...
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

Awatar użytkownika

figa
Archont

Post autor: figa »

rzuf pisze:Mój kot to opanował w niecały rok, musiałem go oduczyć przez regulację drzwi, bo za łatwo dawały się otworzyć ;)
To ja mam jakiegoś madafackiego kota - raz spróbował (miał wtedy jakiś pól roku) i teraz otwiera wszystkie możliwe drzwi. Przy okazji ucząć drugiego ;)

A przejścia dla zwierząt powinny być nad jezdnią, bardzo szerokie i obsadzone różnymi zielskami, które np. sarny lubią. Tak, aby zachęcić zwierzęta do wchodzenia, poza tym jest jasno, a nie muszą przechodzić przez jakiś ciemny tunel...

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

figa pisze:
rzuf pisze:Mój kot to opanował w niecały rok, musiałem go oduczyć przez regulację drzwi, bo za łatwo dawały się otworzyć ;)
To ja mam jakiegoś madafackiego kota - raz spróbował (miał wtedy jakiś pól roku) i teraz otwiera wszystkie możliwe drzwi. Przy okazji ucząć drugiego ;)

A przejścia dla zwierząt powinny być nad jezdnią, bardzo szerokie i obsadzone różnymi zielskami, które np. sarny lubią. Tak, aby zachęcić zwierzęta do wchodzenia, poza tym jest jasno, a nie muszą przechodzić przez jakiś ciemny tunel...
Przejścia górą na a4 także są, i są zrobione (prawdopodobnie) dokładnie tak jak piszesz ;)

Luis
Obywatel

Post autor: Luis »

Korek jest, fakt. Ale nie licząc osób które muszą jechać Jana Pawła, to wystarczy kierować się na Nowodąbrowską. Większego ruchu tamtą trasą niż dawniej nie zanotowałem i dojazd do centrum zajął mi nie więcej niż 10 minut. Od razu wyprzedzam pytanie, jechałem koło 14:30.
Praca uszlachetnia,
lenistwo uszczęśliwia.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

No to jutro od południa otwarcie drugiej nitki Bochnia-Brzesko.
Trzy lata jak dobrze pójdzie i będziemy się zastanawiać jak to było z korkami od Ładnej do A4 :)

Beny
Archont

Post autor: Beny »

Luis pisze:Korek jest, fakt. Ale nie licząc osób które muszą jechać Jana Pawła, to wystarczy kierować się na Nowodąbrowską. Większego ruchu tamtą trasą niż dawniej nie zanotowałem i dojazd do centrum zajął mi nie więcej niż 10 minut. Od razu wyprzedzam pytanie, jechałem koło 14:30.
Przypominam ze ulica Jana Pawła II to praktycznie jedyny dojazd do osiedli: Jasna, Zielonego, i po czesci tez Westerplatte jak ktos nie chce objeżdżać, czyli bagatela najwiekszego skupiska ludzi w Tarnowie, poza tym korki to tez ludzie a moze w wiekszosci ludzie z autostrady ktorzy sa przejazdem w jakim celu oni mieli by kierować sie na Nowodabrowska i do centrum?
Jakos male dla mnie pocieszenie mieszkanca jednego z wyzej wymienionych osiedli ze na Nowodąbrowskiej nie ma wiekszego ruchu.

Awatar użytkownika

robas
Proedroj
Kontakt:

Post autor: robas »

Dziś przed 14 korek na JPII zaczynał się na wysokości zajezdni Westerplatte.
Postanowiłem na rondzie Reagan'a skręcić w lewo w Ablewicza, dalej w prawo Marii Dąbrowskiej w dół na Okrana i z Orkana w lewo na Lwowską. 2:55 jadąc spokojnie. Obserwowałem w lusterku auto za mną, które pokonało dokładnie taką samą drogę co ja z tą różnicą, że skręciło z Orkana na BP. Jeśli coraz więcej zaznajomionych z tym "objazdem" będzie to praktykować to myślę, że szykuje się blokada Marii Dąbrowskiej ze strony rady osiedla czy kto tam rządzi :mrgreen:

Luis
Obywatel

Post autor: Luis »

Dlatego też wspomniałem, o osobach które nie muszą korzystać z Jana Pawła, bo chyba lepiej jest dla niektórych nadłożyć trochę drogi niż stać pół czy godzinę w korku.
Praca uszlachetnia,
lenistwo uszczęśliwia.

SK1968
Obywatel

Post autor: SK1968 »

Goscinny pisze:Trzy lata jak dobrze pójdzie i będziemy się zastanawiać jak to było z korkami od Ładnej do A4 :)
Oby nie było tak jak na GŚ przy bramkach ... Bywają dni, gdy pół godziny trzeba spędzić w korku, żeby zapłacić za przejazd autostradą .

Cały tekst: http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z2Fm2kEy6E

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

hmmmm ciekawie się robi w tej chwili korek sięga prawie pod rondo na JPII Błonie ...

Awatar użytkownika

^cypis^
Proedroj
Kontakt:

Post autor: ^cypis^ »

Patrzę właśnie przez okno, na wysokości Zielonego, na bieżąco, znaczy się się nie stoi tylko powoli jedzie. Do Łapczycy nam jeszcze daleko ;)

^
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

A ja dziś miałem przyjemność zaliczyć starą 4 na Kraków z racji wagi i powiem wam że jedzie się elegancko. Nie ma cudowania wyprzedzania na trzeciego. Średnia prędkość mi wyszła 55 km/h. Łapczyca bez zatrzymywania, dopiero w Brzesku. Pierwszy strzał koło 11 a drugi wracałem koło 14 i na CB słyszałem że właśnie JP II od straży stoi a druga strona od Ładnej. Dużo osobówek z antenami CB leciało już w Szarowie na DK4 , druga kumulacja w Brzesku do nowego ronda. Kierowcy mówili że wychodzi praktycznie to samo. Jak to się mówi że lepiej jest jechać z 15 min. dłużej niż stać w korku.

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

A szykuje się już lekka poprawa nasypów. Na 500 kilometrze i bodajże 8 słupku kierunek Kraków ziemia już jakieś dwa metry się osunęła razem z krzaczkami i jakimś podkładem. Więc standardowy problem nasypów znów powraca.

ODPOWIEDZ