World of Tanks
-
- Rhetor
Konigs Tiger - świetna maszyna
Strzały/trafienia/penetracje: 18/18/16
Otrzymane trafienia/obrażenia: 12/0
Fragi/uszkodzone pojazdy: 4/8
Lubię tak
Ale i tak rekordem jest StugIII z 8 fragami i resztą składu prócz jednego w uszkodzonych.
Strzały/trafienia/penetracje: 18/18/16
Otrzymane trafienia/obrażenia: 12/0
Fragi/uszkodzone pojazdy: 4/8
Lubię tak
Ale i tak rekordem jest StugIII z 8 fragami i resztą składu prócz jednego w uszkodzonych.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Ja teraz bawię się tym nowym amerykańcem t71. Całkiem przyjemny czołg. Spokojnie można 4000 dmg na bitwę stuknąć. Chociaż przy złym losowaniu za wiele nie może to jednak jest to jedna z fajniejszych maszyn jakimi grałem.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Wersja H jest lepsza ale ja radzę Ci iść w tą z silnikiem porsche właśnie ze względu na TigeraP, który jest znacznie lepszy od zwykłego.
Taniej Cię wyjdzie pomęczyć się troszkę na tierze 6 zamiast męczyć się na tierze7.
Chociaż po TigerzeP są dość ciężkie w grze VK4502 a i b. Tu z kolei łatwiej się gra tigeremII i e75.
Taniej Cię wyjdzie pomęczyć się troszkę na tierze 6 zamiast męczyć się na tierze7.
Chociaż po TigerzeP są dość ciężkie w grze VK4502 a i b. Tu z kolei łatwiej się gra tigeremII i e75.
-
- Rhetor
Ja poszedłem w H , potem w Tigera a teraz mam KT - powiem Ci, że jak na razie nie znalazłem lepszego czołgu tego tieru (KT), jak się dobrze ustawisz to mogą Ci naskoczyć, kiedyś zerwałem około 50 strzałów i mnie zjechali chyba o 300 HP
Tigerem było ciężko, bo to kwadratowy klocek i wszystko w niego wchodzi, ale działo 8,8 Long ma świetne, szybkie i celne.
A co do VK(H) - uważam, że jest bardzo dobra, można nią naprawdę świetnie natłuc, bo trafienie nawet przy pełnej prędkości przy załodze na 100, to nie problem. Aczkolwiek wolę T-150
Tigerem było ciężko, bo to kwadratowy klocek i wszystko w niego wchodzi, ale działo 8,8 Long ma świetne, szybkie i celne.
A co do VK(H) - uważam, że jest bardzo dobra, można nią naprawdę świetnie natłuc, bo trafienie nawet przy pełnej prędkości przy załodze na 100, to nie problem. Aczkolwiek wolę T-150
Zazdroszczę Ci Sam będe chciał go zdobyć, bo grać w WoT i nie jeździć tym niemieckim potworem to skandal. Ja kupiłem niedawno AMX 50b, ale straszne rozczarowanie, męki, wszystko w niego wchodzi, a działko pomimo dużej penetracji często rykoszetuje lub nie przebija. No Cóż dozbieram 2mln kredytów to kupie amerykańskiego TD X tieru z wieżą Przynajmniej nie będzie problemów z przebijalnością
-
- Rhetor
Wiesz, trochę męki z tym było, ale teraz się zastanawiam, czy mi się opłaca iść dalej... E75 niby fajny, ale drogi w utrzymaniu, a KT w zasadzie zawsze na + wychodzi.
Z niszczarek to ja mam Obiekta 708 - świetnie się nim gra, to taki ISU tylko niższe, trochę wolniejsze, z większym kątem skrętności lufy w płaszczyznach XY, ale trudniej wykrywalne no i ten pancerz... jak wiesz jak stanąć to dopiero arta ci coś zrobi
No i najważniejsze - więcej ammo wchodzi, w ISU mi się już zdarzyło jeździć na pusto, tu jeszcze nie
Z niszczarek to ja mam Obiekta 708 - świetnie się nim gra, to taki ISU tylko niższe, trochę wolniejsze, z większym kątem skrętności lufy w płaszczyznach XY, ale trudniej wykrywalne no i ten pancerz... jak wiesz jak stanąć to dopiero arta ci coś zrobi
No i najważniejsze - więcej ammo wchodzi, w ISU mi się już zdarzyło jeździć na pusto, tu jeszcze nie
-
- Rhetor
No i mam problem, mam ja M7, iść w Shermana do Pattona czy T21?
Ciężka sprawa. Pattony są takie sobie, na CW bierze się je tylko w ostateczności bo niczym nie górują nad innymi medami. Natomiast linia t21 jest ciekawa, ale nie równa i wymagająca.LordRuthwen pisze:No i mam problem, mam ja M7, iść w Shermana do Pattona czy T21?
T21 mi się osobiście dobrze grało - ale masa ludzi na niego narzeka. Potem jest t71 - jeden z fajniejszych czołgów w grze - jeździło mi się nim tak dobrze, że aż zapomniałem nieco, że trzeba też strzelać - stąd jedne z najgorszych statów w grze mam właśnie na nim - zaledwie 44% WR. Potem jest t69 - znowu ma kiepską opinię, ale ja go lubię i mam dobre wyniki. Niestety musisz mieć na nim jeden lub dwa magazynki złota na 10 i 9 tiery. Bez tego też się da grać, ale czasem ten cztery goldowe pociski mogą przesądzić o przegranej lub wygranej.
Dalej nie wiem - 9 i 10 tierem grałem tylko na testowym - spisywały tam się dobrze - ale to nowe maszyny i WG pewnie w kolejnym patchu jeszcze przy nich pewnie namiesza.
Linię patona jednak odradzam. T20 jest jeszcze fajne wszystko od perschinga w górę już nie bardzo.
-
- Rhetor
Ha, z tego co widzę od Shermana mogę jeszcze wskoczyć na linię sztywnych niszczarek (T95) - podobają mi się te przebudowy drzewek przed dodaniem nowych gałęzi Sherman był po M7, nawet zdążyłem go zbadać i teraz mam otwarte wejście w połowie linii.
Tamto robię dla rozrywki, bo główny nacisk kładę na ruskie ciężkie i niszczarki (nie stać mnie, ale mam zbadany KW4 i Ob.212 oraz jeżdżę aktywnie Ob.704) - Od zarabiania mam StugIII oraz T150 (swoją drogą jeden z najlepszych czołgów jakimi grałem obok KT).
Tamto robię dla rozrywki, bo główny nacisk kładę na ruskie ciężkie i niszczarki (nie stać mnie, ale mam zbadany KW4 i Ob.212 oraz jeżdżę aktywnie Ob.704) - Od zarabiania mam StugIII oraz T150 (swoją drogą jeden z najlepszych czołgów jakimi grałem obok KT).
LordRuthwen pisze:Ha, z tego co widzę od Shermana mogę jeszcze wskoczyć na linię sztywnych niszczarek (T95)
Co do t95 to jazda z prędkością 12 km/h bo tyle wyciąga ten sprzęt to nie dla mnie.
nie stać mnie, ale mam zbadany KW4 i Ob.212 oraz jeżdżę aktywnie Ob.704)
Ob212 to w sumie to samo co s51, trochę szybciej przeładowuje (jakieś 4 sekundy) i na tym różnice się kończą.
-
- Rhetor
Zaraz, zaraz, w S-51 jest to samo działo co w Su-14... z tego co widzę to samo jest w Ob.212, więc mi się średnio opłaca zmieniać...Ob212 to w sumie to samo co s51, trochę szybciej przeładowuje (jakieś 4 sekundy) i na tym różnice się kończą.