takie samo zamalowane "zamalowane pole" jest na ul. Lwowskiej obok apteki przy Placu Ofiar Stalinizmu i ma służyć temu samemu. I ilekroć jadę Lwowską, parkuje tam jeden lub dwa samochody. Ale nasi dzielni strażnicy nie dadzą się sprowokować do interwencji. Przejeżdżają obok, widzą, ale nosa z służbówki nie wychylą. Żenada.lll pisze:Tam jest takie zamalowane pole na jezdni, żeby była dobra widoczność na pieszych wchodzących na przejście.
Po co nam Straż Miejska?
29500ml B Rh+... A Ty?
To nie żenada to "nie da się" i zbyt mało miejsc parkingowych - tak to SM tłumaczy.Cham chamowi nie da mandatu za złe parkowanie. Taka jet nowa wiejska tradycja ze pod same drzwi kościoła (itp) podjeżdżają.Przejeżdżają obok, widzą, ale nosa z służbówki nie wychylą. Żenada.
Często tam parkuje, bardzo często. Choć ostatnio zauważyłam że za szybą była plakietka inwalidy. Pytanie tylko, czy na pewno kierującego czy tylko wykorzystywana, aby "zdobyć" miejsce parkingowe.lll pisze:Kawałek dalej przed skrzyżowaniem Szeroka - Lwowska jest takie miejsce do parkowania dla inwalidów na którym parkuje sobie dostawczak ze sklepu (chyba AGD) obok.
ad2222, może tak być, że szef jeździ dostawczakiem i jest inwalidą więc ma plakietkę. Tylko Jeśli tak jest to podwójnie źle, że będąc w tej sytuacji, nie ma zrozumienia, że to miejsce może być komuś naprawdę potrzebne.
Myślę, że zamiast gdybać, znajdę chwilkę i zaglądnę mu w szybkę, żeby sprawdzić, czy ma taką plakietkę.
Myślę, że zamiast gdybać, znajdę chwilkę i zaglądnę mu w szybkę, żeby sprawdzić, czy ma taką plakietkę.
Ale nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi - jeżeli szef ma problemy z narządem ruchu, ma legalnie plakietkę inwalidy, to z jakiego powodu miałby ustępować komuś miejsca przeznaczonego też dla niego??? To właśnie jemu się bardzo należy, bo mimo swojego kalectwa pracuje i zarabia pieniądze, że o płaceniu podatków już nie wspomnę.lll pisze:Tylko Jeśli tak jest to podwójnie źle, że będąc w tej sytuacji, nie ma zrozumienia, że to miejsce może być komuś naprawdę potrzebne.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Fajnie to przedstawiłeś. Nie wiadomo w jakiej sprawie dzwoniłeś, natomiast przedstawiłeś to tak jakby tylko on był winny. Nie wiemy natomiast nic o Tobie, po co dzwoniłeś po jakiś pytaniu on się oburzył...
Może obraziłeś jego rodzinę do 10 pokolenia wstecz i się koleś wkurzył.
Od razu mówię, że go nie bronię, tylko przedstawiłeś sytuację jednoznacznie.
Może obraziłeś jego rodzinę do 10 pokolenia wstecz i się koleś wkurzył.
Od razu mówię, że go nie bronię, tylko przedstawiłeś sytuację jednoznacznie.