World of Tanks

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

http://dl.wargaming.net/wot/eu/files/Wo ... _patch.exe

Jak ktoś chce sobie na spokojnie ściągnąć jutrzejszego pacha to powyżej jest link.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

PrzemczaN
Proedroj

Post autor: PrzemczaN »

Brat mi poinstalował jakieś mody, teraz kompletnie nie mogę się odnaleźć w grze. Chciałbym wrócić do ustawień standardowych, czy jest taka możliwość?

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Usuń zawartość folderu res_mods/0.8.2 i zostaw go pustego.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Konigs Tiger - świetna maszyna :)
Strzały/trafienia/penetracje: 18/18/16
Otrzymane trafienia/obrażenia: 12/0
Fragi/uszkodzone pojazdy: 4/8
:D
Lubię tak :)
Ale i tak rekordem jest StugIII z 8 fragami i resztą składu prócz jednego w uszkodzonych.

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Ja teraz bawię się tym nowym amerykańcem t71. Całkiem przyjemny czołg. Spokojnie można 4000 dmg na bitwę stuknąć. Chociaż przy złym losowaniu za wiele nie może to jednak jest to jedna z fajniejszych maszyn jakimi grałem.

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

Post autor: Winter »

Gracie coś ? Bo coś cichutko :D Potrzebuję porady co lepsze VK3601P czy Vk3601H, na razie PZiV, słyszałem że Vk3601H lepsze ale po VK3601P jest dobry Tiger P, co lepsze ? :P

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Wersja H jest lepsza ale ja radzę Ci iść w tą z silnikiem porsche właśnie ze względu na TigeraP, który jest znacznie lepszy od zwykłego.
Taniej Cię wyjdzie pomęczyć się troszkę na tierze 6 zamiast męczyć się na tierze7.

Chociaż po TigerzeP są dość ciężkie w grze VK4502 a i b. Tu z kolei łatwiej się gra tigeremII i e75.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Ja poszedłem w H , potem w Tigera a teraz mam KT - powiem Ci, że jak na razie nie znalazłem lepszego czołgu tego tieru (KT), jak się dobrze ustawisz to mogą Ci naskoczyć, kiedyś zerwałem około 50 strzałów i mnie zjechali chyba o 300 HP :)
Tigerem było ciężko, bo to kwadratowy klocek i wszystko w niego wchodzi, ale działo 8,8 Long ma świetne, szybkie i celne.
A co do VK(H) - uważam, że jest bardzo dobra, można nią naprawdę świetnie natłuc, bo trafienie nawet przy pełnej prędkości przy załodze na 100, to nie problem. Aczkolwiek wolę T-150 :)

wadas
Prytan

Post autor: wadas »

Zazdroszczę Ci :) Sam będe chciał go zdobyć, bo grać w WoT i nie jeździć tym niemieckim potworem to skandal. Ja kupiłem niedawno AMX 50b, ale straszne rozczarowanie, męki, wszystko w niego wchodzi, a działko pomimo dużej penetracji często rykoszetuje lub nie przebija. No Cóż dozbieram 2mln kredytów to kupie amerykańskiego TD X tieru z wieżą :) Przynajmniej nie będzie problemów z przebijalnością :)

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Wiesz, trochę męki z tym było, ale teraz się zastanawiam, czy mi się opłaca iść dalej... E75 niby fajny, ale drogi w utrzymaniu, a KT w zasadzie zawsze na + wychodzi.
Z niszczarek to ja mam Obiekta 708 - świetnie się nim gra, to taki ISU tylko niższe, trochę wolniejsze, z większym kątem skrętności lufy w płaszczyznach XY, ale trudniej wykrywalne no i ten pancerz... jak wiesz jak stanąć to dopiero arta ci coś zrobi :)
No i najważniejsze - więcej ammo wchodzi, w ISU mi się już zdarzyło jeździć na pusto, tu jeszcze nie :)

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

No i mam problem, mam ja M7, iść w Shermana do Pattona czy T21?

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

LordRuthwen pisze:No i mam problem, mam ja M7, iść w Shermana do Pattona czy T21?
Ciężka sprawa. Pattony są takie sobie, na CW bierze się je tylko w ostateczności bo niczym nie górują nad innymi medami. Natomiast linia t21 jest ciekawa, ale nie równa i wymagająca.
T21 mi się osobiście dobrze grało - ale masa ludzi na niego narzeka. Potem jest t71 - jeden z fajniejszych czołgów w grze - jeździło mi się nim tak dobrze, że aż zapomniałem nieco, że trzeba też strzelać - stąd jedne z najgorszych statów w grze mam właśnie na nim - zaledwie 44% WR. Potem jest t69 - znowu ma kiepską opinię, ale ja go lubię i mam dobre wyniki. Niestety musisz mieć na nim jeden lub dwa magazynki złota na 10 i 9 tiery. Bez tego też się da grać, ale czasem ten cztery goldowe pociski mogą przesądzić o przegranej lub wygranej.
Dalej nie wiem - 9 i 10 tierem grałem tylko na testowym - spisywały tam się dobrze - ale to nowe maszyny i WG pewnie w kolejnym patchu jeszcze przy nich pewnie namiesza.

Linię patona jednak odradzam. T20 jest jeszcze fajne wszystko od perschinga w górę już nie bardzo.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Ha, z tego co widzę od Shermana mogę jeszcze wskoczyć na linię sztywnych niszczarek (T95) - podobają mi się te przebudowy drzewek :) przed dodaniem nowych gałęzi Sherman był po M7, nawet zdążyłem go zbadać i teraz mam otwarte wejście w połowie linii.
Tamto robię dla rozrywki, bo główny nacisk kładę na ruskie ciężkie i niszczarki (nie stać mnie, ale mam zbadany KW4 i Ob.212 oraz jeżdżę aktywnie Ob.704) - Od zarabiania mam StugIII oraz T150 (swoją drogą jeden z najlepszych czołgów jakimi grałem obok KT).

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

LordRuthwen pisze:Ha, z tego co widzę od Shermana mogę jeszcze wskoczyć na linię sztywnych niszczarek (T95)

Co do t95 to jazda z prędkością 12 km/h bo tyle wyciąga ten sprzęt to nie dla mnie.
nie stać mnie, ale mam zbadany KW4 i Ob.212 oraz jeżdżę aktywnie Ob.704)

Ob212 to w sumie to samo co s51, trochę szybciej przeładowuje (jakieś 4 sekundy) i na tym różnice się kończą.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Ob212 to w sumie to samo co s51, trochę szybciej przeładowuje (jakieś 4 sekundy) i na tym różnice się kończą.
Zaraz, zaraz, w S-51 jest to samo działo co w Su-14... z tego co widzę to samo jest w Ob.212, więc mi się średnio opłaca zmieniać...

ODPOWIEDZ