Centrum Handlowe Gemini Park

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

wadas
Prytan

Post autor: wadas »

Przemek82 pisze:Boże jedyny nie mogę tego czytać. Co współczesny świat konsumpcji robi z ludźmi. 15 lat temu żyło w regionie więcej ludzi a była krakchemia i pare luksów i jakoś nikt głodny nie chodził.
Ma ktoś dane statystyczne dla Tarnowa? Bo idę o zakład, że jest nas sporo więcej niż 15 lat temu.

http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=10876

Itp.

Bachorów w lecie tyle, że nie sposób okna otworzyć takie wrzaski, czuje się jak w ZOO.
Boiska które latami stały puste, teraz od rana do wieczora są oblegane przez gównażerie .

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Przemek82 pisze:Boże jedyny nie mogę tego czytać. Co współczesny świat konsumpcji robi z ludźmi. 15 lat temu żyło w regionie więcej ludzi a była krakchemia i pare luksów i jakoś nikt głodny nie chodził. Ludzie albo więcej żreją albo więcej marnują.

Albo żrą tyle samo, marnują tyle samo tylko się nauczyli, że w marketach jest jednak taniej niż w osiedlowych sklepikach, rzadziej zdarza się towar przeterminowany a jedna wizyta w markecie w tygodniu zajmuje jednak mniej czasu niż 7 codziennych wizyt w sklepie osiedlowym.

Do czasów w których była jedna Krakchemia i parę Luksów nie tęsknię, zwłaszcza gdy przypomnę sobie jaki w tych Luksach był syf, kiła i mogiła oraz księżycowe ceny.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

wadas pisze:Bachorów w lecie tyle, że nie sposób okna otworzyć takie wrzaski, czuje się jak w ZOO.
Boiska które latami stały puste, teraz od rana do wieczora są oblegane przez gównażerie .
To inaczej działa. To Ty się zestarzałeś, i zaczęły Ci przeszkadzać bawiące się głośno dzieci :) Polecam domek w środku lasu, 'będziepanzadowolooony' :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

trix
Rhetor

Post autor: trix »

wadas pisze:Bachorów w lecie tyle, że nie sposób okna otworzyć takie wrzaski, czuje się jak w ZOO.
Ciesz się że ma się kto jeszcze "drzeć". Chyba dawno nie byleś w zoo, skoro tak twierdzisz.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

sander
Prytan

Post autor: sander »

Przemek82 pisze:Ilu znasz ludzi którzy wyemigrowali z tarnowa lub regionu do większych miast lub za granice a meldunek mają stary? Ja znam wiele takich osób.
To się zgadza, ale nie świadczy to o tym że w Tarnowie mieszka mniej ludzi... Zapomniał kolega wliczyć tych wyemigrowali z mniejszych miasteczek i wsi DO Tarnowa, a takich osób też jest ogrom, plus dodatkowo przyjezdni studenci którzy po zakończeniu edukacji znaleźli tutaj pracę i zostali.
Także myślę że bilans jest na plusie.

wadas
Prytan

Post autor: wadas »

trix pisze:
Ciesz się że ma się kto jeszcze "drzeć". Chyba dawno nie byleś w zoo, skoro tak twierdzisz.
Możemy się zamienić mieszkaniami 8) Oferuję 3 pokojowe mieszkanko na osiedlu Jasna 48m2. W lecie okna nie otworzysz bo od 8 do 22 non stop "k..." "ch..." "pi..." A jak im ktoś starszy zwróci uwagę to słyszy "spie... ty stara k.." dzień w dzień! Rodzice piją i mają to w poważaniu, ba! bywałem świadkiem , że matka takiego, zwyzywała starszą kobietę przychodzącą na skargę. Co takim zrobisz? I to ma mnie cieszyć? To ty ciesz się chłopie, że mieszkasz w miarę normalnej okolicy.

Do czego zmierzam, przyrost naturalny mamy jako jedni z nielicznych miejscowości w Polsce DODATNI. Szkoda, że w większości to dzieci patologicznych rodzin, które raczej w Gemini nie będą kupować. Podatków też raczej płacić nie będą, bo wszystko wskazuje na to, że to raczej my będziemy opłacać ich jedzenie... w kryminale 8)

P.S
Sąsiadów patologicznych dorzucę gratis.

trix
Rhetor

wadas pisze:Możemy się zamienić mieszkaniami Oferuję 3 pokojowe mieszkanko na osiedlu Jasna 48m2. W lecie okna nie otworzysz bo od 8 do 22 non stop "k..." "ch..." "pi..." A jak im ktoś starszy zwróci uwagę to słyszy "spie... ty stara k.." dzień w dzień! Rodzice piją i mają to w poważaniu, ba! bywałem świadkiem , że matka takiego, zwyzywała starszą kobietę przychodzącą na skargę. Co takim zrobisz? I to ma mnie cieszyć? To ty ciesz się chłopie, że mieszkasz w miarę normalnej okolicy.
Proponuje nie licytować kto jakich miał/ma sąsiadów, bo i ja bym musiał coś napisać, a byłoby to że tak ujmę, niepoprawne politycznie.
wadas pisze:Podatków też raczej płacić nie będą, bo wszystko wskazuje na to, że to raczej my będziemy opłacać ich jedzenie... w kryminale
Nie przesadzaj, święty się znalazł, a Ty co nie wojowałeś kiedyś ??. Teraz to wszyscy tacy bon ton i silwuple.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Skoro już o zrzędzeniu temat to najgorsze są stoiska przed wejściem na ruchome schody, które działają jak czopki gdy się przy nich zbierze trochę ludzi; przeciskanie się w tłumie co najmniej jak w MPK. Do żadnej znanej mi galerii nie wchodzi się z takimi przeszkodami.

Stradie
Proedroj

Post autor: Stradie »

Roberto pisze:Skoro już o zrzędzeniu temat to najgorsze są stoiska przed wejściem na ruchome schody, które działają jak czopki gdy się przy nich zbierze trochę ludzi; przeciskanie się w tłumie co najmniej jak w MPK. Do żadnej znanej mi galerii nie wchodzi się z takimi przeszkodami.
To jest faktycznie dosyć słaby punkt Gemini. Liczę na to, że po rozbudowie i w starej części poprawią nieco niektóre rzeczy. Chociażby wejścia.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Na dalszą dyskusję o schodach zapraszamy TUTAJ

Stradie
Proedroj

Post autor: Stradie »

No to ja przywrócę temat na właściwe tory :)

Gemini Park Tarnów odwiedziło już 10 milionów klientów

10 milionów klientów odwiedziło Centrum Handlowe Gemini Park Tarnów w ciągu dwóch lat od momentu otwarcia. Ten wynik został osiągnięty już w pierwszy weekend grudnia br. Największe w regionie Centrum Handlowe otwarte zostało 2 lata temu i przez ten okres na stałe wpisało się w życie miasta i regionu. Zdobyło także dużą sympatię mieszkańców Tarnowa oraz okolic, którzy z chęcią robią tu zakupy i spędzają swój wolny czas. Po okresie dwóch lat działalności, można stwierdzić, że Gemini Park Tarnów stało się dla mieszkańców regionu centrum handlowym pierwszego wyboru.

- Bardzo cieszymy się z tej okazji! 10-milionowy klient zawitał do Gemini Park Tarnów w niedzielę, 2 grudnia, ok. godziny 17:00 – mówi Krzysztof Brączek, Dyrektor Centrum Handlowego. - Docieramy do blisko 700 000 osób w regionie, a ten wynik dobitnie świadczy o stałych wzrostowych trendach, które udało nam się wypracować w centrum handlowym. Nowe otwarcia najemców z różnych branż, dające na tę chwilę stopień komercjalizacji na poziomie 99%, atrakcyjna oferta oraz dogodna lokalizacja pozwoliły Gemini nie tylko osiągnąć stabilną pozycję numer 1 w regionie, lecz także stale się rozwijać – dodaje.

Mieszkańcy miasta i okolic mają również okazję uczestniczyć w licznych eventach i atrakcjach organizowanych na terenie Centrum.

- Nasza długofalowa strategia wpływa pozytywnie zarówno na wzrost liczby klientów, jak i na wyniki sprzedażowe. Cieszymy się, że klienci chętnie nas odwiedzają, a najemcy notują wzrosty obrotów. Warto podkreślić, że w ciągu 10 miesięcy tego roku nasi najemcy zanotowali zwiększenie obrotów o blisko 30 proc., a wskaźnik footfall’u wzrósł o około 10 punktów procentowych w stosunku do analogicznego okresu ubiegłego roku – zaznacza Krzysztof Brączek.

Gemini Park Tarnów przygotowuje się także do rozbudowy, dzięki której Centrum wzbogaci się o ponad 20 tys. mkw. nowoczesnej powierzchni handlowej. Na trzech kondygnacjach zlokalizowanych zostanie ponad 140 salonów najpopularniejszych marek odzieżowych oraz sieci usługowych, które wzbogacą ofertę handlową obiektu. Powiększy się przede wszystkim strefa rozrywki, pojawią się także nowe, popularne, a nieobecne dotąd w Tarnowie marki.

- Planowana rozbudowa tarnowskiego centrum, to wyczekiwana decyzja zarówno przez naszych klientów, jak i najemców, a przeprowadzone przez nas analizy potwierdzają jej słuszność. Warto podkreślić, że wspomniane powyżej wzrosty wskaźników odwiedzalności i obrotów sprawiły, że cieszymy się wzmożonym zainteresowaniem potencjalnych najemców – zaznacza Krzysztof Brączek.

Na przestrzeni tylko dwóch ostatnich miesięcy, tarnowskie Gemini wzbogaciło się o nowe marki: Stradivarius, Orsay, Gino Rossi, KIK, a także nowy Sphinx w wersji restauracji i z bardzo szerokim menu. A już w najbliższym czasie planowane są kolejne otwarcia, z których najbliższe to QuickSide i cukiernia Kudelski.

http://polska.zrobcie-halas.pl/tarnow/1 ... w-klientow

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

10 mln klientów ? Hmm ciekawe ile klientów było unikatowych ?Bo mnie do tych 10mln policzyli z 100 razy, bo często chodzę po moją lubą do pracy.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

Beaver pisze:10 mln klientów
Faktycznie :)

przez brak precyzji okazało się, że co 4 Polak odwiedził Gemini, a co za tym idzie TARNÓW

trix
Rhetor

Stradie pisze:10 milionów klientów odwiedziło Centrum Handlowe Gemini Park Tarnów
Jaka jest dokładność pomiaru ?? :P.

Nie rozumiem też stwierdzenia "klientów odwiedziło". Jeżeli coś kupiłem to chyba znaczy ze byłem klientem, a to samo przez się rozumie, ze musiałem wejść/zamówić w środku. Jeżeli odwiedziło, to mogłem wejść pogmerać, nic nie kupić i wyjść. Która wersja jest prawdziwa ??.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Szukacie dziury w cały. Przecież to artykuł marketingowy, a nie wyciąg z powszechnego spisu ludności.

ODPOWIEDZ