Autostrada A4

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie

halford
Rhetor

Post autor: halford »

A w jakim celu zrobili zwężenie na drodze w kierunku Błoni tuż za rondem ?

Nie wiem czy było:

http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/7 ... a-material

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

halford pisze:A w jakim celu zrobili zwężenie na drodze w kierunku Błoni tuż za rondem ?
ot zagadka :)

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Kawał dobrej roboty.

Sam przejechałem też dzisiaj kawałek AOT i mam wrażenie, że jezdnia w kierunku Północnego w okolicach Zachodniego nie jest taka, jak ma być. Pomijam już śladowe (ale jednak) ilości kamyczków, ale jadąc tą drogą z Vśr=110 km/h odczuwałem dziwny dyskomfort z jazdy. Duży szum i ogólnie samochód "głośno jechał po drodze", a sama nawierzchnia jest chropowata i nie do końca równa.

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Też mi te kamyczki się dobijały od auta, i to zarówno przy 100 jak i 150km/h. To trochę nie standard autostradowy, ale lepiej mieć już cokolwiek.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

TomekMKM pisze:Pomijam już śladowe (ale jednak) ilości kamyczków, ale jadąc tą drogą z Vśr=110 km/h odczuwałem dziwny dyskomfort z jazdy. Duży szum i ogólnie samochód "głośno jechał po drodze", a sama nawierzchnia jest chropowata i nie do końca równa.
Taki same wrażenia miałem jak jechałem pierwszymi razami odcinkiem Kraków - Szarów.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Phoenix
Prytan

Post autor: Phoenix »

Ja przyczyny owego dyskomfortu od razu zwaliłem na nową nawierzchnie i ziemie zalegającą na drodze.

co do JP II to imo taka bramownica jak powstaje teraz przed ostatnimi światłami powinna być co kawałem np przed pierwszymi ( jadąc od węzła) jak i powtórzona na środkowym odcinku, z informacja prawy pas dla miastowych lewy dla tranzytu :)

niewielki koszt w porównaniu z rozbudowa skrzyżowania, i mniej radykalne niż przeprogramowanie sterownika.

no i oczywiście światła światła światła, najlepiej asynchroniczne jak na krakowskiej raz jedzie jeden pas raz drugi. i zielona fala

co do zjazdów to wjazd i zjazd w Wierzchosławicach jest realizowany wydaje mi się bardziej w kierunku ronda niż w kierunku drogi na Tarnów wspomnianą alejka miedzy domem a wychodkiem :)

a te separatory które stoją na zwężaniu przy Tarnów północ i informują że tu tylko zjechać można powinny być dłuższe tak aby było je widać dalej przed zakrętem. jak dla mnie to zbyt nagle pojawiły się na drodze.
(...) Szukam stylu zmieszany z tłumem, robiąc to co wydaje mi się że robić umiem (...)

Awatar użytkownika

gumini_0317
Archont

Post autor: gumini_0317 »

Obecna "ślepa uliczka" nigdy nie miała być łącznikiem z Tarnowem. Najpewniej od ronda w Ostrowie (to na "ślepej uliczce", nie na DW975) będzie drogą poprzez pola połączone z tym lub przyszłym mostem. Obecnie powinni też skierować ruch w stronę ronda na DW975. Idiotyzmem jest sytuacja jak teraz. 3,5t + tragiczny wyjazd (słaba widoczność + ścieżka rowerowa+ mało miejsca) + słabe oznakowanie.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

gumini_0317, takie są plany. Od tego pierwszego ronda (licząc od autostrady) ma być nowa droga i most.

MST wónraT
Rhetor

Post autor: MST wónraT »

lll pisze:Też mi te kamyczki się dobijały od auta, i to zarówno przy 100 jak i 150km/h.
A w którym miejscu? przed(za ) Brzeskiem, Bochnią I kiedy to było? po 18tej ?

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Od Tarnów Zachód w kierunku Tarnów Pólnoc przez około 5 km

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

MST wónraT pisze:A w którym miejscu? przed(za ) Brzeskiem, Bochnią I kiedy to było? po 18tej ?
zaraz za Tarnowem o 17-stej

kato
Rhetor

Post autor: kato »

Wracam wczoraj z Krakowa pociągiem i w okolicach Biadolin zerkam, czy widać światła na autostradzie.
BYŁY!!!
No to dziś sobie zafundowałem wycieczkę z Tarnowa do Krakowa.
Trzeba będzie trochę przestawić planowanie. O siódmej rano byłem na autostradzie, siedemnaście minut później minąłem węzeł brzeski, dwadzieścia pięć minut i Bochnia została z tyłu...
W dodatku cały czas jazda zgodnie ze znakami.
W Krakowie na Mogilskiej byłem w 65 minut!!!!!!!!!!

I co ja teraz z taką ilością wolnego czasu zrobię?
Opiszę to na Agorze :)
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)

nicniewiem
Obywatel

Post autor: nicniewiem »

Kato może Ty mi odpowiesz, albo ktoś inny może....

czy jadąc od Tarnowa można już zjechać do Bochni lub brzeska? czy prawdą jest, że w Szarowie można zjechać wyłącznie jadąc od strony Krakowa?

Luis
Obywatel

Post autor: Luis »

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,125328 ... LokKrakTxt

Jakoś nie spodziewałem się, że do Tarnowa szybciej dojadą E4 ;)
Praca uszlachetnia,
lenistwo uszczęśliwia.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Bardzo profesjonalny test:
Krótkie podsumowanie: wyjeżdżając o 10.15 z płyty parkingu na Dworcu Głównym w Krakowie, dotarli pod budynek tarnowskiego dworca odpowiednio: autostradą o 11.45 (100 kilometrów, z błądzeniem po mieście w poszukiwaniu drogi do dworca) i o 11.58 drogą krajową (92 kilometry). Różnica niewielka...
A chwilę wcześniej:
Ale, jak podkreśla, łatwo na tym ostatnim odcinku nie było: z autostrady są wprawdzie znaki kierujące do centrum Tarnowa, ale już znalezienie drogi na dworzec to problem. - Ze 20 minut kluczyliśmy po mieście, jeszcze dodatkowo otrzymaliśmy złe wskazówki od pani - dodaje.

ODPOWIEDZ