Działalność Radnych i Rad Osiedli

Wiadomości "z miasta".
Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

ad2222, Luz jest - nie ma adrenaliny. Stawka 18zł jest rewelacyjna za tę lokalizację za miesiąc ( na obrzeżach tyle się płaci), a co dopiero za rok (
Jakub Kwaśny pisze:A czy ktoś policzył szacowany dochód w przeliczeniu na 12 miesiecy i jeden metr kwadratowy? Wychodzi mi ok. 18 zł netto.
) To mu wyszło na ile - bo ja tu widzę, że na 12 m-cy czyli rok.

Błagam - skończcie z tym na siłę bronieniem Kwaśnego, bo to forum publiczne

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

lll, a ty masz do niego cały czas jakieś pretensje. Jak do tuska - o wszystko.
Sam wyluzuj.
Nie wolno nikomu bronić Kuby, bo ty tak sobie wymyśliłeś? A co ma oznaczać "forum publiczne" w tym wypadku, bo nie kumam?

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

lll pisze:Błagam - skończcie z tym na siłę bronieniem Kwaśnego, bo to forum publiczne
Forum? Publiczne? Prywatne jest, i mogę bronić każdego, kogo chcę. A przytaczałem tylko fakty - Kuba napisał, że stawka będzie 18,- na miesiąc - a nie na rok - a ty musiałeś się wyzłościć głupim tekstem. Nie tędy droga.

Stawka zależy też od powierzchni, jakości lokalu, itp. Wbrew pozorom takie obiekty jak ten na Żydowskiej wcale nie są rozchwytywane. Ani jakaś reprezentacyjna lokalizacja (w końcu to nie Rynek tylko jego boczna uliczka - a tak przy okazji - byłeś w tym lokalu? Bo ja byłem, i wg mnie nie jest warty tych 18/m2), ani ludzi dużo tam nie chodzi, dojechać ciężko, miejsce parkingowe - jest, ale trzeba dojść... Ja bym tego na aptekę za takie pieniądze nie wynajął.
Wynajmujemy z żoną dwa lokale, jeden w centrum handlowym za 20/m2 (netto), drugi nie, ale też lepsza lokalizacja niż ta ul Żydowska - za 16 (brutto) - też większe powierzchnie, więc nie pisz mi głupot, że 18 to na obrzeżach. Przejdź jeszcze po mieście, szczególnie po bocznych uliczkach tzw 'centrum' - co rusz to 'lokal do wynajęcia'. Osobiście nie podjąłbym się prowadzenia apteki w tym miejscu. Może jakaś knajpa, ale tu nawet na ogródek nie ma miejsca, a spelun pełno wokół.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Goscinny, może mi wskaż w którym momencie miałem tu do niego pretensje. Walnął się chłopak w obliczeniach i próbował kota ogonem obrócić więc mu odpisałem. Zauważ, że ad2222 ma do mnie pretensje za - cytuję: "Bystrzacha z ciebie, że hoho", nie mając jednocześnie uwag do: Może tobie proste rachunki matematyczne sprawiają trudności, ale mnie jeszcze nie.
Goscinny pisze:Nie wolno nikomu bronić Kuby, bo ty tak sobie wymyśliłeś?
Chcesz to broń, ale nie z pozycji moderatora, czy admina.
Goscinny pisze: A co ma oznaczać "forum publiczne" w tym wypadku, bo nie kumam?
Możesz założyć prywatny wątek dla grupy i tam mu nawet pięty lizać, ale na otwartym forum każdy ma prawo do własnego zdania - taka jest chyba idea?
ad2222 pisze:Kuba napisał, że stawka będzie 18,- na miesiąc - a nie na rok
w przeliczeniu na 12 miesiecy i jeden metr kwadratowy? Wychodzi mi ok. 18 zł netto
dla mnie 12 miesięcy to rok - ale Ty możesz uważać inaczej
ad2222 pisze:Wynajmujemy z żoną dwa lokale, jeden w centrum handlowym za 20/m2 (netto), drugi nie, ale też lepsza lokalizacja niż ta ul Żydowska - za 16 (brutto)
gratuluję - ale sprawdź obecne ceny

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

lll pisze:każdy ma prawo do własnego zdania
No wygląda na to, że nie, bo jak ktoś broni Kuby, to zły. A jak ktoś jest moderatorem to już całkiem mu odmawiasz własnego zdania.
Dla ciebie "własne zdanie" = "takie samo zdanie jak ja mam o Kubie". A inni niech się ukrywają ze swoimi opiniami.

MST wónraT
Rhetor

Post autor: MST wónraT »

lll pisze:Walnął się chłopak w obliczeniach
Stop. Powtórz obliczenia:

17595,12/12/79,3 = 18,49zł m2 netto miesięcznie

w drugim przypadku 5070 /12/50 = 8,45 zł m2 netto miesięcznie

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

lll pisze:gratuluję - ale sprawdź obecne ceny
Wynajmujesz coś? Masz coś do wynajęcia? I od razu podpowiem - nie patrz na ogłoszenia, bo to tylko wstęp do negocjacji. Jak nie masz nic do powiedzenia oprócz 'gratuluję' czy 'bystrzacha z ciebie' to może lepiej nic nie pisać, w myśl przysłowia - 'lepiej milczeć, i udawać mądrego, niż odezwać się i rozwiać wątpliwości'?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Goscinny pisze:No wygląda na to, że nie, bo jak ktoś broni Kuby, to zły. A jak ktoś jest moderatorem to już całkiem mu odmawiasz własnego zdania.
Każdy ma prawo do własnego zdania. Tylko miej podstawy do tego, żeby krytykować. Dla mnie jak ktoś napisał: "w przeliczeniu na 12 miesiecy i jeden metr kwadratowy? Wychodzi mi ok. 18 zł netto", oznacza, że chodzi mu o 12 miesięcy - Widzisz coś innego? Broń sobie kogo chcesz, ale z sensem.
Miałem już pasek kiedyś za własne zdanie, dlatego tak piszę.
ad2222 pisze:Wynajmujesz coś?

Wynajmuję i znam stawki. I nie jest to centrum handlowe za 20zł (nota bene Sezam to też centrum handlowe, a stawki jak się pewnie domyślasz są inne niż w Gemini)
Stawki Teraz trochę spadły, i apteki też bym tam nie trzymał, ale dowiedz się ile płacą najemcy po sąsiedzku na Żydowskiej i wtedy pisz, bo w innym przypadku Twój cytat może się okazać doskonale trafiony w Twój przypadek
MST wónraT pisze:Stop. Powtórz obliczenia:
Czytaj co napisał ze zrozumieniem
Ostatnio zmieniony 29-11-2012, 00:35 przez lll, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

lll pisze:Wychodzi mi ok. 18 zł netto", oznacza, że chodzi mu o 12 miesięcy - Widzisz coś innego?
ja widzę, że kilka postów poniżej doprecyzował:
17.595,12 PLN dzieląc to na 12 miesięcy otrzymuję kwotę: 1466,25 PLN NETTO na miesiąc, co przy powierzchnii ok. 80 m kw. Daje stawkę ponad 18 PLN za m. Kw. EOT
Może nie zauważyłeś, ale zawsze jest szansa powiedzieć 'no tak, nie zauważyłem, przepraszam'.

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

ad2222 pisze:ja widzę, że kilka postów poniżej doprecyzował:
owszem doprecyzował po moim poście, i temat zszedł na kwestię czy to dużo czy nie, w między czasie Ty dopisałeś coś o adrenalinie, nie zauważając, że doprecyzowanie było poprzedzone: "Może tobie proste rachunki matematyczne sprawiają trudności,"
Ja tylko proszę, żebyś starał się przynajmniej być obiektywny.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

lll pisze:Ja tylko proszę, żebyś starał się przynajmniej być obiektywny.
Wzajemnie. I dlatego proponuję zakończyć dyskusję o niczym.

MST wónraT
Rhetor

Post autor: MST wónraT »

To po tej wymianie mamy juz wszystko doprecyzowane i można wrócić do istoty sprawy.

Zwłaszcza do stawki w wysokości 0,17 zł/m2 netto miesięcznie za jaką majątek miasta od 1993r był wynajmowany za pośrednictwem MZB ,Tarnowskiemu Towarzystwu Oświatowemu, które to nie wiadomo za ile lokale te podnajmowało.
Ostatnio zmieniony 29-11-2012, 00:54 przez MST wónraT, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

W porządku - można ją nawet usunąć, żeby skupić się na bezprzetargowym rozwiązywaniu kwestii finansowych przez radnych Tarnowa

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

MST wónraT pisze:
Jakub Kwaśny pisze:A czy ktoś policzył szacowany dochód w przeliczeniu na 12 miesiecy i jeden metr kwadratowy? Wychodzi mi ok. 18 zł netto. Ale może to ja źle liczę?
bdb 17595,12/12/79,3 = 18,49 .
MST zrozumiał, ale to już za wysoki poziom dyskusji dla niektórych.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Kuba, możesz już przestać?
Ostatnio zmieniony 29-11-2012, 00:56 przez ad2222, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ