Czat z prezydentem
-
- Rhetor
Rozumiem,że bal odbędzie się w miejscu innym niż Pałacyk.... W oknach drodzy forumowicze jest dykta. Cos jak na filmach o murzyńskich slumsach. Riczi pojawi się zapewne, po to by uzyskać wsparcie w wyborach. W zamian bractwo otrzyma wsparcie miasta. Nic dziwnego skoro w Bractwie od samego poczatku działa skarbnik miasta-pan Sławomir Kolasiński.GTW pisze:Kto ma ochotę coś powiedzieć Braciom Kurkowym, może uczynić to w najbliższą sobotę podczas Balu Kurkowego. Riczi też będzie. Generalnie całe GTW tam będzie
Ale najlepsze jest to , że Pałacyk wygląda jak wygląda, a jego Królem (Wielkim Mistrzem ? hehe) byl i do dzisiaj aktywnie działa pan Marek Pawlik-właściciel ABM Solid-gieldowej spólki developerskiej. To troche tak jak by prezes browaru nie lubiał piwa
Zasadne staje się pytanie po co przekazywano im Pałacyk jak nie stac ich na remont? Przecież to powinien być warunek sine qua non: Zobowiązujecie się wyremontowac-przjemujecie budynek. Ale staje się to oczywistsze jeśli zauważymy schemat:
Sławomir Kolasiński=skarbnik miasta=członek bractwa kurkowego
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Bal odbędzie się w hotelu Tarnovia którego współwłaścicielem jest Pan Kolasiński, a także Pan Malec i Pani Dobroś. Wszyscy są członkami Bractwa Kurkowego (dr. Dobroś a nie jego żona). Wsparcie ?? To znaczy co będą robić ?? Gdybyś wiedział dokładnie co się dzieję to byś wiedział że to Pan Poseł Janik Krzysztof kiedyś pomógł w ogóle Bractwu przejąć "Pałacyk" zapewniając poprzez ówczesną Panią minister kultury wsparcie finansowe na cel renowacji. Myślisz że Pan Pawlik powinien wyciągnąć dużą bańkę na renowację nieruchomośći ?? i co mu z tego ??Mr Greenback pisze:Rozumiem,że bal odbędzie się w miejscu innym niż Pałacyk.... W oknach drodzy forumowicze jest dykta. Cos jak na filmach o murzyńskich slumsach. Riczi pojawi się zapewne, po to by uzyskać wsparcie w wyborach. W zamian bractwo otrzyma wsparcie miasta. Nic dziwnego skoro w Bractwie od samego poczatku działa skarbnik miasta-pan Sławomir Kolasiński.GTW pisze:Kto ma ochotę coś powiedzieć Braciom Kurkowym, może uczynić to w najbliższą sobotę podczas Balu Kurkowego. Riczi też będzie. Generalnie całe GTW tam będzie
Ale najlepsze jest to , że Pałacyk wygląda jak wygląda, a jego Królem (Wielkim Mistrzem ? hehe) byl i do dzisiaj aktywnie działa pan Marek Pawlik-właściciel ABM Solid-gieldowej spólki developerskiej. To troche tak jak by prezes browaru nie lubiał piwa
Zasadne staje się pytanie po co przekazywano im Pałacyk jak nie stac ich na remont? Przecież to powinien być warunek sine qua non: Zobowiązujecie się wyremontowac-przjemujecie budynek. Ale staje się to oczywistsze jeśli zauważymy schemat:
Gdy następuję upadek moralny władzy tam pojawiam się JAĄ
-
- Rhetor
Przejdzie do nieśmiertelności. Jako ten, który odremontował Pałac. No chyba , że koniecznie musi na tym zarobić.GTW pisze:Bal odbędzie się w hotelu Tarnovia którego współwłaścicielem jest Pan Kolasiński, a także Pan Malec i Pani Dobroś. Wszyscy są członkami Bractwa Kurkowego (dr. Dobroś a nie jego żona). Wsparcie ?? To znaczy co będą robić ?? Gdybyś wiedział dokładnie co się dzieję to byś wiedział że to Pan Poseł Janik Krzysztof kiedyś pomógł w ogóle Bractwu przejąć "Pałacyk" zapewniając poprzez ówczesną Panią minister kultury wsparcie finansowe na cel renowacji. Myślisz że Pan Pawlik powinien wyciągnąć dużą bańkę na renowację nieruchomośći ?? i co mu z tego ??Mr Greenback pisze:Rozumiem,że bal odbędzie się w miejscu innym niż Pałacyk.... W oknach drodzy forumowicze jest dykta. Cos jak na filmach o murzyńskich slumsach. Riczi pojawi się zapewne, po to by uzyskać wsparcie w wyborach. W zamian bractwo otrzyma wsparcie miasta. Nic dziwnego skoro w Bractwie od samego poczatku działa skarbnik miasta-pan Sławomir Kolasiński.GTW pisze:Kto ma ochotę coś powiedzieć Braciom Kurkowym, może uczynić to w najbliższą sobotę podczas Balu Kurkowego. Riczi też będzie. Generalnie całe GTW tam będzie
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
- Kontakt:
GTW podaj datę oddania Pałacyku w ręce Bractwa Kurkowego, bo to mnie interesuje w tym momencie
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Ja bym proponował założenie osobnego wątku z pytaniami do Pani Rzecznik. Mam nadzieję, że znajdzie czas żeby odpowiedzieć na przynajmniej niektóre pytania (fajnie by było gdyby te pytania były sensowne). A pókim co, sam czekam na informacje dotyczące obecnego stanu prawnego pałacyku w Parku Strzeleckim!!
Don't PIS me offĄĄ
-
- Proedroj
-
Autor tematu - Rhetor
-
- Rhetor
- Kontakt:
Kilkakrotnie pytałem na Sesji Rady Miejskiej o Pałacyk i jego los, który się nie zmienia pomimo przekazania Bractwu Kurkowemu. Zapytam raz jeszcze na najbliższej Sesji.
Wiem, że jeden z projektów jakie składali do Marszałka o środki z MRPO odpadł pytanie co dalej...
Co do samego bractwa, to nie wieszałbym tak na nim psów. Nie jestem jego członkiem, ale zauważyłem, że owe tradycje Towarzystwa Strzeleckiego łączą osoby z różnych stron sceny politycznej i nie tylko. Jest tak w końcu Radny Korczak (PiS) jest Andrzej Sasak (PO) - Król Kurkowy, są tam również przedsiębiorcy... na większości plenerowych uroczystości Bractwo Kurkowe jest i nadaje koloryt tym obchodom. Miejcie świadomość również, że to ich kosztuje, sam kontusz to wydatek rzędu 3000-4000 zł. Chyba dobrze, że coś takiego w mieście jest! Zresztą nikomu nie można zabraniać się zrzeszać!
Ale fakt jest faktem i brak efektów w postaci niewyremontowanego Pałacyku kładzie cień na działalność bractwa. Dziwi ta bezsilność...
a proszę zajrzeć tutaj jest 2006 rok: http://www.kubakwasny.pl/interwencje.php?id=66GTW pisze:Jakub Kwaśny napisał/a:
GTW podaj datę oddania Pałacyku w ręce Bractwa Kurkowego, bo to mnie interesuje w tym momencie
2004 rok
Wiem, że jeden z projektów jakie składali do Marszałka o środki z MRPO odpadł pytanie co dalej...
Co do samego bractwa, to nie wieszałbym tak na nim psów. Nie jestem jego członkiem, ale zauważyłem, że owe tradycje Towarzystwa Strzeleckiego łączą osoby z różnych stron sceny politycznej i nie tylko. Jest tak w końcu Radny Korczak (PiS) jest Andrzej Sasak (PO) - Król Kurkowy, są tam również przedsiębiorcy... na większości plenerowych uroczystości Bractwo Kurkowe jest i nadaje koloryt tym obchodom. Miejcie świadomość również, że to ich kosztuje, sam kontusz to wydatek rzędu 3000-4000 zł. Chyba dobrze, że coś takiego w mieście jest! Zresztą nikomu nie można zabraniać się zrzeszać!
Ale fakt jest faktem i brak efektów w postaci niewyremontowanego Pałacyku kładzie cień na działalność bractwa. Dziwi ta bezsilność...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Rhetor
Ja myślę , że to kluczowe pytanie. Wydaje mi sie, że użytkowanie wieczyste to byłoby to o co chodzi. Wtedy nakłady na Pałacyk byłyby więcej niż konieczne. Nie można przekazywac czegos w użytkowanie wieczyste jeżeli strona użytkująca nie "wsadzi" nic od siebie. To tak jakby dac komus konia w używanie i nie zobowiązać do karmienia czy pojenia zwierzęcia. Typowe działanie na szkodę własną. Gdyby zaśnto byla darowizna, a przedmiotem byłby budynek z prawem własności to raczej można śmiało mówić o przewale.mirak pisze:A jak wyglądała finansowa strona tego przedsięwzięcia jak przekazanie pałacyku. Dostali to za friko na własność, w dzierżawę czy płacą jakiś czynsz.
Jak dla mnie to radny Kwaśny winien poinformowac nas o jakiej formie czynności prawnej rozmawiamy w przypadku Pałacyku.
-
Autor tematu - Rhetor
a coś z niedalekiej przeszłości; bractwo dostało pałacyk na 30 lat (druga info od góry):
http://www.it.tarnow.pl/aktualnosci/ind ... =2005&m=07
http://www.it.tarnow.pl/aktualnosci/ind ... =2005&m=07