Czat z prezydentem

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Goscinny pisze: Jak dla mnie to nie jest zbieg okoliczności.
Nie Riczi pierwszy i nie ostatni. Już dawno ktoś mądrze powiedział, że wybory powinni być co rok :)

A nawiązując do tematu, to już dawno sami mieszkańcy Tarnowa powinni decydować o tym, co powinno powstać, co zmienić i poprawić w naszym mieście. Pozostaje wierzyć, że Riczi zrozumie, że nic o nas bez nas i każda decyzja czy zmiana powinna byc z korzyścią dla mieszkańców. W końcu to my wiemy najlepiej co nas denerwuje, czego nam brakuje i co można poprawić, by żyło sie lepiej... wszystkim ;)

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Goscinny pisze:Pewnie wszystkich kandydatów na Prezydenta zobaczymy :)
Pytanie do p. Rzecznik: Dlaczego dopiero w roku wyborczym p. Prezydent zauważył Internet? Na początku swojej kadencji odciął się (i swojego rzecznika) od tarnowskiego forum, zlikwidował link do forum (zapewne dlatego, że nie podlegało jego kontroli), wyrzucił (nie boję się tego słowa) pieniądze w Portal Konsultacji Społecznych, który jest niewypałem.
Nagle, kiedy zaczęła się kampania, okazało się, że można porozmawiać z ludźmi na czacie (no, powiedzmy, że porozmawiać), Rzecznik pojawił się na forum - mam nadzieję, że nie jednorazowo.
Jak dla mnie to nie jest zbieg okoliczności.

Ot i nie wygodne pytanie dla Pani Rzecznik zobaczymy czy będzie łaskawie odpowiedzieć 8)

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Boruta pisze:
Mark pisze:Właśnie dla kogo? Dla 50,100,200 rowerzystów? Dla pięciu dziennie?
Choćby i dla pięciu skoro jest taka potrzeba. Może za wysoko głowę nosisz, by dostrzec potrzeby innych?
Boruta, to nie jest żadne wytłumaczenie :), czy dla pięciu czy nie, ale jak coś robią to niech robią tak jak ma być, bo jezeli to ma wyglądać jak teraz to ja nie chce ścieżek wcale,bo najnormalniej utrudniają zycie innym.

Podpisuje sie pod pytaniem Gościnnego.

Weredyk

Post autor: Weredyk »

Ile dajemy Pani Rzecznik na Forum? Wytrzyma choć tydzien?:)

PS Znajac zycie za niedlugo przeczytamy, ze sie sluzby miejskie otworzyly na lokalne forum:) 1 post, ale swieta prawde napisza:)

Autor tematu
Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

do tej pory to tylko Kuba mógł powiedzieć, że wie, co o poczynaniach magistratu myślą i mówią zwykli tarnowianie, powołując się (nie do końca wprost) chociażby na wypowiedzi z forum (czym drażnił radnego Mazura :mrgreen: ) ; teraz samo Najwyższe Kierownictwo otwiera się na forum.... tyle że o całe trzy lata za późno. Chociaż jeden post pani rzecznik o 'sympatycznym czacie' jeszcze o niczym nie świadczy.

Weredyk

Post autor: Weredyk »

Nie do konca:) Niejednokrotnie podpieralalem sie w wielu rozmowach wypowiedziami forumowiczy:) Zreszta JR czesto zapoznaje sie z informacjami i komentarzami na lokalnych portalach.

Autor tematu
Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

ok, ale JR radnym nie jest...... ja sesje rady miejskiej miałam na myśli :)

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

A ja będę złośliwy i tylko poproszę panią Dorotę o nie nazywanie mnie internatem.

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

Mam niezmiernie niecierpiące zwłoki pytanie do Prezydenta:
Jak to możliwe, że Dworek w Parku Strzeleckim, na dzień dzisiejszy znajduący sie we władaniu Bractwa Kurkowego--organizacji skupiającej w zasadzie najbogatszych mieszkańców Tarnowa (taka nasza lokalna masoneria hihi----> http://www.bractwo-kurkowe-tarnow.pl/content/view/4/4/ ) niszczeje?
Dlaczego władze miasta oddały dworek Bractwu, które nie ma pieniędzy (SIC!!!) na jego remont. I które to Bractwo przekazuje facetowi z szemraną przeszłością( właśnie rozpoczął odsiadywanie 4ero letniego wyroku sądowego, pozostawiając za sobą tabun wierzycieli) część Pałacyku, którą ten odremontował i przeobraził w pizzerie Wenecja Park. A następnie się okazuje, że samo bractwo jest nagle wierzycielem na kwotę będącą mieniem znacznej wartości w rozumieniu KK. Komu zależało na takim a nie innym rozdysponowaniu majątkiem Tarnowa?
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Chłopie, musisz mieć niezłe plecy żeby zadawać takie pytania :mrgreen: .

Mark
Proedroj

Post autor: Mark »

trix pisze:Chłopie, musisz mieć niezłe plecy żeby zadawać takie pytania :mrgreen: .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kajko
Obywatel

Post autor: Kajko »

Niektórym to nigdy nie dogodzi. Zamiast cały czas narzekać to, może lepiej byłoby trochę bardziej konstruktywnie podejść do sprawy??
Don't PIS me offĄĄ

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

Konstryktywnie? Z tego co widać na załączonym obrazku to raczej KONSTRUKCYJNIE. 8)
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Kajko pisze:Niektórym to nigdy nie dogodzi. Zamiast cały czas narzekać to, może lepiej byłoby trochę bardziej konstruktywnie podejść do sprawy??
Według mnie sprawa nadaje sie do Prokuratury chyba nawet jest zgłoszona

Awatar użytkownika

mirak
Archont

Post autor: mirak »

Na jednym ze zdjęć z balu kurkowego jest pan prezydent świetnie się bawiący w tym towarzystwie. Stroje jakoś bardzo nie przystają do zdjęć ruiny do jakiej doprowadzili ten piękny budyneczek

ODPOWIEDZ