Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Dobrze, że nie nagrywam dźwięku, bo tylko bluzgi leciały: http://www.youtube.com/watch?v=VYsELTbXPsk :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

angelo
Archont

Post autor: angelo »

No ładnie się wrypał. Mnie tak na rondzie PCV się ostatnio gość władował przed maskę, ale chyba pisk moich opon i treść jelitowa w jego majtkach będą dla niego dobrą nauczką :)
29500ml B Rh+... A Ty?

Awatar użytkownika

figa
Archont

Post autor: figa »

angelo pisze:[Pan od Matrixa zasługuje na szczególne pozdrowienia, gdyż światła stopu mu nie świeciły (bądź hamował ręcznym). Polecam uwadze policji "dziennych" kierowców we mgle.

Pozdrawiam
Podobnie osobnik w Fordzie galaxy KTA 5XV7, któremu o mały włos nie wjechałam w d... :evil:
I pozdrowienia dla tych, którzy dziś jeździli bez świateł. A widziałam ich paru...

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Ja pozdrawiam idiotę taksówkarza który zaparkował na lewoskręcie z Nowego Światu do Solidarności tuż przed samymi światłami. Szkoda że się spieszyłem, bo miałbyś zdjęcie tu i na policji.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

angelo pisze:
gushman pisze: tylne światła drogowe.
toś błysnął :mrgreen:

Wracając do ledów - chciałem pozdrowić wszystkich, a szczególnie pana w Toyocie Matrix, którzy dziś rano jeździli po mieście na światłach do jazdy dziennej. Nie ma nic przyjemniejszego we mgle, jak nagle wyłaniające się przed maską światła stopu.
Pozdrawiam
Dobrze prawisz. Światła LEDowe do jazdy dziennej rzeczywiście świecą tylko z przodu. Ale wprowadzenie do kodeksu drogowego możliwości korzystania ze świateł do jazdy dziennej nie anulowało automatycznie obowiązku korzystania ze świateł mijania w trudnych warunkach atmosferycznych.
Zasranym obowiązkiem każdego kierowcy jest włączenie świateł mijania po zmroku, w deszczu czy we mgle!

Awatar użytkownika

kwaciu
Prytan

Post autor: kwaciu »

Panowie i Panie, szybkie pytanie w sprawie naszego ronda "tymczasowego", bo się wykłócam ze znajomkiem. Ja jadę Słoneczną od Jana Pawła i prawym pasem wjeżdżam na rondo z zamiarem jechania dalej Słoneczną do Sitki. Kolega atakuje Starodąbrowską z dołu (od Mickiewicza) i lewym pasem wjeżdża na rondo z zamiarem jazdy prosto. Nasze drogi sie przecinają. Kto ma pierwszeństwo, On - ja pozwalam mu opuścić rondo, czy ja - on ma mnie po prawej?

Bo nie wiem czy jestem madafaką, twierdząc że ja mam pierwszeństwo. A co gorsza na różnych forach piszą róznie.

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

kwaciu, Ten ma pierwszeństwo kto pierwszy był na rondzie

Awatar użytkownika

Jela
Thesmothetai

Post autor: Jela »

Tak jak już pisałem w Polsce nie ma rond, są skrzyżowania o ruchu okrężnym. Musisz ustąpić temu z prawej. Tak sobie "dziadki" wymyśliły. W efekcie możesz jeździć w koło tak długo jak zechcesz po prawym pasie i nikt Ci nic nie zrobi. :) Takie są przepisy lecz ja wolę dopasować się rozsądku i kultury jazdy. Wiesz, kłótnie są ciekawe lecz nie na drodze. Za wiele kosztują, czasem życie.
Ostatnio zmieniony 18-11-2012, 12:24 przez Jela, łącznie zmieniany 1 raz.
Zając najlepszy jest w śmietanie.

Kirk
Archont

Post autor: Kirk »

kwachu: on wykonując swój manewr zmienia pas, wjeżdżając na ten, którym Ty się poruszasz. Inna kwestia, to ja jadąc tak ja Ty Słoneczną jeśli widzę, że jedzie ktoś od Mickiewicza niezależnie którym pasem, po prostu nie wjeżdżam, dopiero jak ten ktoś przejedzie przede mną.

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

Jela pisze:Musisz ustąpić temu z prawej.
bzdura - na tym rondzie są inne zasady

Awatar użytkownika

Jela
Thesmothetai

Post autor: Jela »

lll pisze:
Jela pisze:Musisz ustąpić temu z prawej.
bzdura - na tym rondzie są inne zasady
Jakie ?
Zając najlepszy jest w śmietanie.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

kwaciu pisze:Panowie i Panie, szybkie pytanie w sprawie naszego ronda "tymczasowego", bo się wykłócam ze znajomkiem. Ja jadę Słoneczną od Jana Pawła i prawym pasem wjeżdżam na rondo z zamiarem jechania dalej Słoneczną do Sitki. Kolega atakuje Starodąbrowską z dołu (od Mickiewicza) i lewym pasem wjeżdża na rondo z zamiarem jazdy prosto. Nasze drogi sie przecinają. Kto ma pierwszeństwo, On - ja pozwalam mu opuścić rondo, czy ja - on ma mnie po prawej?

Bo nie wiem czy jestem madafaką, twierdząc że ja mam pierwszeństwo. A co gorsza na różnych forach piszą róznie.
On ma pierwszenstwo, bo Ty zmieniasz pas a to obliguje Cie do ustapienia mu pierwszenstwa. Oczywiscie w takiej sytuacji jak Ty tutaj przedstawiles.

Awatar użytkownika

kwaciu
Prytan

Cubaza, ja nie zmieniam pasa, przeczytaj jeszcze raz co napisałem. On zmienia, bo przecina mój pas zjeżdżając z ronda.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

kwaciu pisze:Cubaza, ja nie zmieniam pasa, przeczytaj jeszcze raz co napisałem. On zmienia, bo przecina mój pas zjeżdżając z ronda.
W konfiguracji na tym rondzie i takiej sytuacji jak Ty mowisz to Ty zmieniasz pas a nie on. Przejdz sie na rondo i zobacz jak sa linie namalowane.

Awatar użytkownika

kwaciu
Prytan

Taka sytuacja:
Załączniki
rondo.JPG

ODPOWIEDZ