Południowa obwodnica miasta
Po³udniowa obwodnica miasta
Zastanawiam się dlaczego przy naszej południowej obwodnicy nie dzieje się nic od dwudziestu lat. Wystarczy popatrzeć na obwodnicę np Brzeska czy Dębicy. Lokuje się przy nich masę firm. W Brzesku przy rondzie w kilka lat powstało całe centrum handlowo-rozrywkowe. A przy naszej obwodnicy cisza. Takie świetne tereny się marnują.
Z ronda w Brzesku można zjechać do tych wszystkich firm. Z obwodnicy Tarnowa można zjechać tylko na końcu i początku oraz na Tuchów - to po co mają się lokować przy obwodnicy jak dojazdu nie będzie?
Jest taki skład tarcicy przy obwodnicy. Wydawało by się lokalizacja super - a niech ktoś spróbuje do niego trafić bo oczywiście od obwodnicy nie ma dojazdu.
Jest taki skład tarcicy przy obwodnicy. Wydawało by się lokalizacja super - a niech ktoś spróbuje do niego trafić bo oczywiście od obwodnicy nie ma dojazdu.
A po co robić z niej eskę? żeby można było oficjalnie jechać z prędkością 110 km/h zamiast 100 km/h... to bez sensu, a jak pisze baxton łuki są zbyt małe, więc zakres robót byłby spory...
Dużo istotniejsze wydaje mi się wybudowanie nowych węzłów: Koszyce i Skrzyszów, wtedy obwodnica usprawniła by ruch lokalny i odciążyła trochę miasto...
Dużo istotniejsze wydaje mi się wybudowanie nowych węzłów: Koszyce i Skrzyszów, wtedy obwodnica usprawniła by ruch lokalny i odciążyła trochę miasto...
O co mi chodzi. Gdyby to była eska i połączyć ja w przyszłości z WOT to raz na mapie Polski miałbyś rzucające się miasto z 3/4 dróg szybkiego ruchu w koło. Potem można by walczyć o przedłużenie eski do Sącza i Kielc. Widziałem plany eski z Sącza do Brzeska, dlatego ruch ciężarówek będzie do Warszawy wyglądał stamtąd tak. Sącz-Brzesko(A4)-Kraków(A4->S7)-Kielce-Wawa-Gdansk. A tak to by jechali Sącz-Tarnów-Kielce. A co do prędkości to i tak na tej obwodnicy spokojnie można jechać 120. Prędkość by podnieśli to dobrzy by było. Nie chodzi mi o żadne szpanowanie itp.
Warszawski Ośrodek Telewizyjny
Ja się od samego początku zastanawiam czemu nie ma zjazdu w Skrzyszowie. Wiadukt jest, miejsce w około wiaduktu z tego co pamiętam też, zjazdu brak. Czy na serio nie ma takiej potrzeby ?
Ja się od samego początku zastanawiam czemu nie ma zjazdu w Skrzyszowie. Wiadukt jest, miejsce w około wiaduktu z tego co pamiętam też, zjazdu brak. Czy na serio nie ma takiej potrzeby ?
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau