Parkowanie w Tarnowie
ClNEK, tyle, że oni jadą najczęściej do Krakowa, więc po jakiego grzyba im bilety na autobus miejski
"Park and ride" jeśli już, to powinny być powiedzmy: za Nowym Szpitalem, gdzieś w okolicy Echo, gdzieś przy wjeździe od zachodu i przy Tuchowskiej. Plus coś, co zachęci (albo zmusi) do pozostawiania tam samochodów.
"Park and ride" jeśli już, to powinny być powiedzmy: za Nowym Szpitalem, gdzieś w okolicy Echo, gdzieś przy wjeździe od zachodu i przy Tuchowskiej. Plus coś, co zachęci (albo zmusi) do pozostawiania tam samochodów.
Parking przy dworcu w Tarnowie to jest system park and ride ale dla Krakowa - taka makro skala
Czyli pracownicy z przedmieścia aglomeracji (w tym wypadku z Tarnowa) nie pchają się samochodami do centrum aglomeracji (w tym wypadku Krakowa) tylko zostawiają swoje pojazdy na wyznaczonym parkingu (w tym wypadku na tych 600 miejscach parkingowych koło dworca) i przesiadają się do komunikacji zbiorowej (w tym wypadku PKP)
Więc ten kto pisze o tarnowskim park and ride albo nie wie co to pojęcie znaczy albo po prostu chciał użyć fajnego słowa na okreslenie dużego parkingu w centrum miasta.
Tarnowski park and ride powinien działać tak jak Gościnny napisał. Parking na obrzeżach miasta a tym co zachęca kierowców do korzystania z komunikacji zbiorowej mogą być np darmowe bilety MPK
Chociaż subiektywnie oceniając w mieście takim jak Tarnów system park and ride się nie sprawdzi. Dwa proste powody - za małe miasto, za słaba komunikacji miejska (w sumie to drugie poniekąd wynika z pierwszego )
Czyli pracownicy z przedmieścia aglomeracji (w tym wypadku z Tarnowa) nie pchają się samochodami do centrum aglomeracji (w tym wypadku Krakowa) tylko zostawiają swoje pojazdy na wyznaczonym parkingu (w tym wypadku na tych 600 miejscach parkingowych koło dworca) i przesiadają się do komunikacji zbiorowej (w tym wypadku PKP)
Więc ten kto pisze o tarnowskim park and ride albo nie wie co to pojęcie znaczy albo po prostu chciał użyć fajnego słowa na okreslenie dużego parkingu w centrum miasta.
Tarnowski park and ride powinien działać tak jak Gościnny napisał. Parking na obrzeżach miasta a tym co zachęca kierowców do korzystania z komunikacji zbiorowej mogą być np darmowe bilety MPK
Chociaż subiektywnie oceniając w mieście takim jak Tarnów system park and ride się nie sprawdzi. Dwa proste powody - za małe miasto, za słaba komunikacji miejska (w sumie to drugie poniekąd wynika z pierwszego )
-
- Rhetor
Młody, zdrowy z kartą parkingową inwalidy? To będzie kosztować nawet 5 tys. złsybirak pisze: jedynym dokumentem POTWIERDZAJĄCYM uprawnienia do parkowania na kopercie jest Karta parkingowa (a nie jej kopia i żadne inne dokumenty)
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... edzie.html
Taki parking mógłby spokojnie powstać w miejscu starej kapła(o)nówki. Drogi dojazdowe z zachodu, wschodu i północy są niezłe, jedynie mieszkańcy Tarnowca i okolic mieliby trochę gorszy dojazd. Zaparkujesz - dostajesz bilet komunikacji miejskiej na dany dzień. Byłoby trzeba przebudować system linii komunikacji miejskiej. Z takim parkingiem jestem w stanie przełknąć sporą podwyżkę w strefie płatnego parkowania.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
29500ml B Rh+... A Ty?
-
- Rhetor
Z rozmowy z Jackiem Chrobakiem, dyrektorem Targowisk Miejskich :TomekMKM pisze:To ja może łopatologicznie wymienię na przyszłość, do jakich znaków może się nie stosować tenże niepełnosprawny
Dlaczego chcecie pozbawić niepełnosprawnych możliwości darmowego parkowania w strefie na niebieską kartę?
- Niepełnosprawni z niebieską kartą europejską inwalidy będą mogli dalej parkować w strefie za darmo, ale tylko w miejscach do tego wyznaczonych, oznakowanych charakterystycznym znakiem. Jeśli będą chcieli parkować w całej strefie za darmo, będą musieli wykupić u nas abonament typu I, który będzie kosztował zaledwie 12 zł na rok, po kosztach jego wydania. Abonament typu I będzie przypisany tylko do jednego samochodu. Taki abonament będzie można otrzymać u nas legitymując się europejską kartą inwalidy. Chcemy w ten sposób ukrócić kombinowanie europejską kartą przez jej posiadaczy, pożyczanie jej innym. Gdy samochód jest zaparkowany w strefie, nie można sprawdzić, czy dana karta rzeczywiście należy do kierowcy, który przyjechał do strefy i parkuje za darmo.
Wyobraźmy sobie hipotetyczną sytuację. Przyjeżdża ktoś z innego miasta i zgodnie z zasadami ogólnymi parkuje na niebieską kartę nie uiszczając opłaty? Co wtedy? Wezwanie do SM / TM? A jak nie ma na to czasu? Jest to bardzo krzywdzące wobec tychże osób. Sam w rodzinie mam osobę. która legalnie posiada taką kartę. Jak mogę jechać ja, to jadę z tą osobą. Ale jak nie mogę, to jedzie np. tato, a kartę się przekłada po prostu, bo jest imienna. I teraz co. Mam wyrobić sobie x tych kart? Jest to jawne oszustwo osób, które mają prawo stawać na parkingach za darmo.
Inna sprawa, że to właśnie kombinatorstwo ludzi zmusza do takich, a nie innych rozwiązań. Bo to, że my w rodzinie jesteśmy uczciwi, to już nie znaczy, że ktoś będzie. Jak jadę sam to po prostu karty za szybę nie "wyrzucam". Ot odrobina uczciwości.
Inna sprawa, że to właśnie kombinatorstwo ludzi zmusza do takich, a nie innych rozwiązań. Bo to, że my w rodzinie jesteśmy uczciwi, to już nie znaczy, że ktoś będzie. Jak jadę sam to po prostu karty za szybę nie "wyrzucam". Ot odrobina uczciwości.
-
- Obywatel
http://www.abload.de/image.php?img=2012 ... 2o3p8n.jpg
Parkowanie w Tarnowie, pozdrawiam zaczyna się to znowu robić coraz częstsze kiedy musimy z tatą taranować się po chodniku.
Parkowanie w Tarnowie, pozdrawiam zaczyna się to znowu robić coraz częstsze kiedy musimy z tatą taranować się po chodniku.
-
Autor tematu - Rhetor
Winter, normalne tam, tak jak stawanie w bramie kawałek dalej.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
tak rozmawiałem z pracownikiem przychodni i powiedział, że tam nie ma kontroli - chyba ze ktos cos zgłosi - ale akurat to miejsce według mnie nie powinno być płatne dla pacjentów i "klientów" przychodni i szpitala - tylko jak to wyegzekwować?Profesor88 pisze:Czy to prawda, że pod przychodnią przy ul. MB Fatimskiej na parkingu płatnym, kontrole opłat to rzadkość (w porównaniu do innych miejsc w Tarnowie)?
...