Wiadukt bez chodnika i ścieżki rowerowej - ostrzeżenie!
-
Autor tematu - Rhetor
Wiadukt bez chodnika i ścieżki rowerowej - ostrzeżenie!
Uwaga dla wszystkich jadących tym wiaduktem nad autostradą w Brzozówce/Krzyżu... Wczoraj auta o mało nie rozjechały tam gościa (na "miękkich" nogach) który jednak dzielnie próbował pokonać ten odcinek piechotą...
Cóż. pewnie próbował dojść do domu po imprezie, w końcu mówią "jak piłeś - nie jedź"... A pechowo pewnie ma dom po drugiej stronie autostrady...
Tam trzeba zachować baaardzo dużą ostrożność - tego gostka zauważyłem i ominąłem, bo było po 15.00, ale co by było, gdyby szedł dwie godziny później, gdy jest już niemal zmrok?
Cóż. pewnie próbował dojść do domu po imprezie, w końcu mówią "jak piłeś - nie jedź"... A pechowo pewnie ma dom po drugiej stronie autostrady...
Tam trzeba zachować baaardzo dużą ostrożność - tego gostka zauważyłem i ominąłem, bo było po 15.00, ale co by było, gdyby szedł dwie godziny później, gdy jest już niemal zmrok?
Marcinie, od maja na ten temat piszemy w wątku o autostradzie.
http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.ph ... &start=765
http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.ph ... &start=765
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
Autor tematu - Rhetor
Tamten wątek jest tak obszerny, a sprawa z wiaduktem zaczyna żyć własnym życiem, za sprawą ludzi, którzy zaczęli jednak tamtędy przebijać się NA PIECHOTĘ...
Czy wszystko można zepchnąć na zlikwidowane TZDM? A tego TZDMu czasem ktoś od góry nie nadzorował?
Tradycyjnie trzeba czekać na pierwszą śmierć w tym miejscu? I co, wtedy (nie daj Boże) tam też gumowe "wyniesione przejścia" położą?
Czy wszystko można zepchnąć na zlikwidowane TZDM? A tego TZDMu czasem ktoś od góry nie nadzorował?
Tradycyjnie trzeba czekać na pierwszą śmierć w tym miejscu? I co, wtedy (nie daj Boże) tam też gumowe "wyniesione przejścia" położą?
A jaki z tego morał ??Marcin Zaród pisze:Uwaga dla wszystkich jadących tym wiaduktem nad autostradą w Brzozówce/Krzyżu... Wczoraj auta o mało nie rozjechały tam gościa (na "miękkich" nogach) który jednak dzielnie próbował pokonać ten odcinek piechotą...
Zawsze pij przed wiaduktem abyś nie musiał po nim chodzić wracając do domu.
Takie info powinno być na tabliczkach dla pieszych gdzie się chodnik kończy.
A z innej beczki po wódce człowiek powinien świeci żeby go można było łatwiej zlokalizować.
Żarcik.
Sytuacja standardowa na naszych drogach. Jedź np.do Szczucina albo ze Szczucina. Tam to znów same mrówki na rowerach, jedna za drugą z tymi manelami na kierownicy się bujają jak by na morzu byli.
-
Autor tematu - Rhetor
Założę się, że faktycznie wydzielą jeden z czterech pasów (dwa w jedną, dwa w drugą), który będzie służył do komunikacji pieszym i rowerzystom... Nawet mogliby zamontować na początku pasa takie świecące się światło, które by pokazywało, czy aktualnie chodzą po nim piesi (podświetlone światełko z ludzkiem idącym), czy jeżdżą samochody, albo np. krowy prowadzone na pastwisko (podświetlone światełko z krową)... Tak jak przy bramkach na autostradę...
I to będzie rozwiązanie innowacyjne w skali kraju, niemal jak boisko to trawo-koszykówki.... (nie wiem, czy się śmiać, czy płakać)...
I to będzie rozwiązanie innowacyjne w skali kraju, niemal jak boisko to trawo-koszykówki.... (nie wiem, czy się śmiać, czy płakać)...
Przydał by się powrót do głębokiego stalinizmu. Sekretarz KC PZPR - wydał by polecenie i w parę dni zamontowano by kładkę dla pieszych i rowerzystów. Czasem tęsknię za komuną - wiele takich spraw załatwiano w trybie "doraźnym" - Partia kazała i szybko było zrobione.
Ja obstawiam, że jeszcze w połowie 2013 roku NIE bedzie tam chodnika.
Ja obstawiam, że jeszcze w połowie 2013 roku NIE bedzie tam chodnika.
9000 ml A Rh-
FUCK napisałem 2013 ? Miałem na myśli 2014
Jest jeszcze jedna opcja : betonowe barierki jak na Krakowskiej w Zgłobicach - i "kasujemy' jeden pas ruchu - mamy fajną PORZĄDNĄ, asfaltową i WPEŁNI spełniającą wszystkie normy Ścieżkę Rowerową. Gładziutką jak pupcia niemowlaka - jedyna taka w TArnowie. I miejsce na szeroki chodnik dla pieszych się tam znajdzie.
Jest jeszcze jedna opcja : betonowe barierki jak na Krakowskiej w Zgłobicach - i "kasujemy' jeden pas ruchu - mamy fajną PORZĄDNĄ, asfaltową i WPEŁNI spełniającą wszystkie normy Ścieżkę Rowerową. Gładziutką jak pupcia niemowlaka - jedyna taka w TArnowie. I miejsce na szeroki chodnik dla pieszych się tam znajdzie.
9000 ml A Rh-