To na dodatek będzie miał wersje obrazkową za jakieś 300 pln. Strasznie drogie to "zaczytanie"ad2222 pisze:Widocznie się 'zaczytałeś'gushman pisze:cyknęli mi fotę na ograniczeniu do 40
Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Ja nie chce słyszeć o Audiobookach. W czasach studiów, słuchałem sobie wiedźmina w pociągu, zamknięte oczy pełen luz. Taki byl ten luz że prawie pojechałem dalej zamiast wysiąść w Tarnowie ;p
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Zmiana tematu no chyba że ten też słuchał adiobooków...
Wytłumaczcie mi co kieruje takimi idiotami aby z mając 1,4 promila siadać za kółko 40-to tonowego kolosa. Powinni mu przyłożyć za usiłowanie zabóstwa.
Przypadkiem dowiedziałem się, że chodzi o renault magnum czyli o tzw. TIRa.Funkcjonariusze z Wojnicza zatrzymali do kontroli drogowej, poruszającego się pojazdem marki Renault, 30 letniego mieszkańca Białegostoku. Badanie na trzeźwość wykazało, iż mężczyzna miał 1,4 promila w organizmie. Za prowadzenie pojazdu w tym stanie grozi kara pozbawienia wolności do lat dwóch.
Wytłumaczcie mi co kieruje takimi idiotami aby z mając 1,4 promila siadać za kółko 40-to tonowego kolosa. Powinni mu przyłożyć za usiłowanie zabóstwa.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
-
- Rhetor
Dziś w Niwce zestaw zaparkował komuś w bramie, kosząc murek i tąże bramę.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Wiesz jak to jest ?BIGer pisze: Przypadkiem dowiedziałem się, że chodzi o renault magnum czyli o tzw. TIRa.
Postój: Wypije sobie ze 2 piwka, kolejny postój a to walne jeszcze jedno. Bardzo często spotykane ponoc jest wlasnie to że niektórzy kierowcy Tirów jadą na podwójnym gazie.
Kiedys nawet w ekspresie reporterów o tym było.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Ale to jest to samo co pijany facet wsiada do osobówki. Czym się to różni?? Tu pijany i tu pijany, ten zabije i ten też.BIGer pisze:Wytłumaczcie mi co kieruje takimi idiotami aby z mając 1,4 promila siadać za kółko 40-to tonowego kolosa. Powinni mu przyłożyć za usiłowanie zabóstwa.
Głupi argument.
Identyczny argument jak kolega wyżej. Postój może trwać np 45 godz. więc dlaczego ktoś nie może sobie wypić piwa czy inny trunek obalić??Jak mam weekend to np. w sobotę pije a w poniedziałek jadę, jak masz 11 godz. to wypijesz browara w 15 minut zjesz coś na gorąco i z 10 h sobie śpisz. Nigdy nic nie pokaże, no chyba że ktoś na 45 minutach pije to się nie dziwie.Koleś musiał dobrze do pieca dołożyć że mu tyle pokazało.Beaver pisze:Postój: Wypije sobie ze 2 piwka, kolejny postój a to walne jeszcze jedno. Bardzo często spotykane ponoc jest wlasnie to że niektórzy kierowcy Tirów jadą na podwójnym gazie.
Jak ktoś jest debil to już nic mu nie pomoże. Taki kierowca powinien już nigdy nie znaleźć pracy w zawodzie.
To nie jest ponoć, jeździli - jeżdżą - będą jeździć i jeśli ktoś ma mózg tam gdzie jaja to tak zostanie.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Rhetor
ozi26, to nie jest głupi argument, jest różnica pomiędzy energią ciała o masie 1t a 40t... osobówką najwyżej przywali w inną i się skończy, a zestaw przejedzie przez kilka.
Może dla Ciebie głupi argument ale osobówka waży ok. 1-1,5 tony, TIR ok. 40-42 tony. Zakładając te same warunki, prędkosci pojazdów to gdybym miał wybierać wolę iść na czołówkę z osobówką niż z TIRem. W pierwszym przypadku mogę zginąć w drugim zginę na pewno. Dla mnie argument nie jest głupi.ozi26 pisze:Ale to jest to samo co pijany facet wsiada do osobówki. Czym się to różni?? Tu pijany i tu pijany, ten zabije i ten też.BIGer pisze:Wytłumaczcie mi co kieruje takimi idiotami aby z mając 1,4 promila siadać za kółko 40-to tonowego kolosa. Powinni mu przyłożyć za usiłowanie zabóstwa.
Głupi argument.
I tu się z tobą zgodzę. A żeby na pewno nie znalazł roboty powinien mieć dożywotnio odebrane prawo jazdy.ozi26 pisze:Jak ktoś jest debil to już nic mu nie pomoże. Taki kierowca powinien już nigdy nie znaleźć pracy w zawodzie.
A w tym przaypadku przydałby się bardzo wysokie kary (porównywalne z karami za usiłowanie zabójstwa), być może takie kary część z tych idiotów pijących za kółkiem zmusiłyby do zastanowienia.ozi26 pisze:To nie jest ponoć, jeździli - jeżdżą - będą jeździć i jeśli ktoś ma mózg tam gdzie jaja to tak zostanie.
Ostatnio zmieniony 08-11-2012, 09:12 przez BIGer, łącznie zmieniany 1 raz.
BIGer
— Albert Einstein
— Albert Einstein
-
- Rhetor
\BIGer pisze:U tu przydałby się bardzo wysokie kary (porownywalne z karami za usiłowanie zabójstwa) być może część z tych idiotów pijących za kółkiem zmusiłyby do zastanowienia.
Zgadzam się, dla mnie jazda po pijaku powinna być usiłowaniem zabójstwa, bo jest to dobrowolne narażanie życia swojego (srał go pies) i innych.