Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

ad2222 pisze:
gushman pisze:cyknęli mi fotę na ograniczeniu do 40
Widocznie się 'zaczytałeś' ;)
To na dodatek będzie miał wersje obrazkową za jakieś 300 pln. Strasznie drogie to "zaczytanie" :lol: ;)

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

komiks od milicjantów :)

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Ja nie chce słyszeć o Audiobookach. W czasach studiów, słuchałem sobie wiedźmina w pociągu, zamknięte oczy pełen luz. Taki byl ten luz że prawie pojechałem dalej zamiast wysiąść w Tarnowie ;p
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Beaver, Bo audiobooków słucha się z otwartymi oczami (zwłaszcza podczas jazdy samochodem :))
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

Zmiana tematu no chyba że ten też słuchał adiobooków...
Funkcjonariusze z Wojnicza zatrzymali do kontroli drogowej, poruszającego się pojazdem marki Renault, 30 letniego mieszkańca Białegostoku. Badanie na trzeźwość wykazało, iż mężczyzna miał 1,4 promila w organizmie. Za prowadzenie pojazdu w tym stanie grozi kara pozbawienia wolności do lat dwóch.
Przypadkiem dowiedziałem się, że chodzi o renault magnum czyli o tzw. TIRa.
Wytłumaczcie mi co kieruje takimi idiotami aby z mając 1,4 promila siadać za kółko 40-to tonowego kolosa. Powinni mu przyłożyć za usiłowanie zabóstwa.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Dziś w Niwce zestaw zaparkował komuś w bramie, kosząc murek i tąże bramę.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

BIGer pisze: Przypadkiem dowiedziałem się, że chodzi o renault magnum czyli o tzw. TIRa.
Wytłumaczcie mi co kieruje takimi idiotami aby z mając 1,4 promila siadać za kółko 40-to tonowego kolosa. Powinni mu przyłożyć za usiłowanie zabóstwa.
Wiesz jak to jest ?
Postój: Wypije sobie ze 2 piwka, kolejny postój a to walne jeszcze jedno. Bardzo często spotykane ponoc jest wlasnie to że niektórzy kierowcy Tirów jadą na podwójnym gazie.
Kiedys nawet w ekspresie reporterów o tym było.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Frytek
Proedroj

Post autor: Frytek »

LordRuthwen pisze:Dziś w Niwce zestaw zaparkował komuś w bramie, kosząc murek i tąże bramę.
Ktoś tam doznał jakiś obrażeń bo jak przejeżdżałem obok to na drodze była kałuża krwi a w odległości kilku metrów leżała kurtka i chyba siatka z zakupami wszystko obrysowane kredą

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Beaver, ale 3 piwa to nie 1,4 promila, najwyżej połowa z tego.

Frytek, Kreda i kałuża krwi to raczej mi wygląda na obrys położenia zwłok.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Frytek
Proedroj

Post autor: Frytek »

Tylko że zwłoki powinny leże chyba kilka godzin na miejscu... Goście na CB mówili podobno coś że śmiertelny...

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Frytek, a po co? Zdjęcia zrobione, prokurator zobaczył, można sprzątać.

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

BIGer pisze:Wytłumaczcie mi co kieruje takimi idiotami aby z mając 1,4 promila siadać za kółko 40-to tonowego kolosa. Powinni mu przyłożyć za usiłowanie zabóstwa.
Ale to jest to samo co pijany facet wsiada do osobówki. Czym się to różni?? Tu pijany i tu pijany, ten zabije i ten też.
Głupi argument.
Beaver pisze:Postój: Wypije sobie ze 2 piwka, kolejny postój a to walne jeszcze jedno. Bardzo często spotykane ponoc jest wlasnie to że niektórzy kierowcy Tirów jadą na podwójnym gazie.
Identyczny argument jak kolega wyżej. Postój może trwać np 45 godz. więc dlaczego ktoś nie może sobie wypić piwa czy inny trunek obalić??Jak mam weekend to np. w sobotę pije a w poniedziałek jadę, jak masz 11 godz. to wypijesz browara w 15 minut zjesz coś na gorąco i z 10 h sobie śpisz. Nigdy nic nie pokaże, no chyba że ktoś na 45 minutach pije to się nie dziwie.Koleś musiał dobrze do pieca dołożyć że mu tyle pokazało.
Jak ktoś jest debil to już nic mu nie pomoże. Taki kierowca powinien już nigdy nie znaleźć pracy w zawodzie.

To nie jest ponoć, jeździli - jeżdżą - będą jeździć i jeśli ktoś ma mózg tam gdzie jaja to tak zostanie.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

ozi26, to nie jest głupi argument, jest różnica pomiędzy energią ciała o masie 1t a 40t... osobówką najwyżej przywali w inną i się skończy, a zestaw przejedzie przez kilka.

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

ozi26 pisze:
BIGer pisze:Wytłumaczcie mi co kieruje takimi idiotami aby z mając 1,4 promila siadać za kółko 40-to tonowego kolosa. Powinni mu przyłożyć za usiłowanie zabóstwa.
Ale to jest to samo co pijany facet wsiada do osobówki. Czym się to różni?? Tu pijany i tu pijany, ten zabije i ten też.
Głupi argument.
Może dla Ciebie głupi argument ale osobówka waży ok. 1-1,5 tony, TIR ok. 40-42 tony. Zakładając te same warunki, prędkosci pojazdów to gdybym miał wybierać wolę iść na czołówkę z osobówką niż z TIRem. W pierwszym przypadku mogę zginąć w drugim zginę na pewno. Dla mnie argument nie jest głupi.
ozi26 pisze:Jak ktoś jest debil to już nic mu nie pomoże. Taki kierowca powinien już nigdy nie znaleźć pracy w zawodzie.
I tu się z tobą zgodzę. A żeby na pewno nie znalazł roboty powinien mieć dożywotnio odebrane prawo jazdy.
ozi26 pisze:To nie jest ponoć, jeździli - jeżdżą - będą jeździć i jeśli ktoś ma mózg tam gdzie jaja to tak zostanie.
A w tym przaypadku przydałby się bardzo wysokie kary (porównywalne z karami za usiłowanie zabójstwa), być może takie kary część z tych idiotów pijących za kółkiem zmusiłyby do zastanowienia.
Ostatnio zmieniony 08-11-2012, 09:12 przez BIGer, łącznie zmieniany 1 raz.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

BIGer pisze:U tu przydałby się bardzo wysokie kary (porownywalne z karami za usiłowanie zabójstwa) być może część z tych idiotów pijących za kółkiem zmusiłyby do zastanowienia.
\
Zgadzam się, dla mnie jazda po pijaku powinna być usiłowaniem zabójstwa, bo jest to dobrowolne narażanie życia swojego (srał go pies) i innych.

ODPOWIEDZ