PARK STRZELECKI

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Autor tematu
wejss
Rhetor

PARK STRZELECKI

Post autor: wejss »

Dzisiaj stwierdziłem, że muszę założyć nowy wątek ponieważ to co zobaczyłem przejeżdżając obok Parku po prosty mnie poruszyło. Może z racji nabytej wiedzy i doświadczenia a może tylko estetyki. Otóż diabeł tkwi w szczegółach, a jest ich sporo. Ale zacznę od tego zauważonego dziś. Jest godzina 19. W Parku pięknie świecą lampy ośwetlając alejki. Lampy są jakie są, według mnie h....we. Brzydkie i tyle. Ale najlepsze przed nami. Lampy owe mają rozgałęzienie na dwie strony, a nakażdej stronie jest klosz i świeci nam żaróweczka w tym kloszu. Prawdopodobnie pierwotnie w każdym kloszu świeciła pięknie żaróweczka o barwie światła zimnej, lecz po jakims czasie żaróweczki te zakończyły swój żywot i trzeba było je zastąpić innymi.I TU MAŁY SZOK. Pal licho jak się spaliły dwie na jednej latarni, ale jak się spaliła jedna, to już MISJA NIE DO WYKONANIA DLA URZĘDU MIASTA!!!!!!!!!!Założono żarówki o zupełnie innej barwie ( ciepłej barwie ). I teraz jedna latarnia świeci po lewej stronie na jasno a po prawej na żółto. Wygląda to jak spier....my stąd. To jedno
Drugie to plac zabaw. Jak długo moja córka ma czekać aż w końcu pojawi się ta huśtawka z oponą????Jak długo jeszcze będą wystawały z ziemii kołki po linach i siatce? obok ściany do wspinaczki i mostku na linie?
Trzecie to Mauzoleum Gen. Bema. Ile jeszcze będę musiał tłumaczyć znajomym z Austrii że te osrane przez gołębie kolumny to nasza narodowa tradycja..... Bo my tak lubimy....

grzesk
Obywatel

Post autor: grzesk »

Na początku czytając ten post myslałem ze co najmniej skradziono mazoleum gen Bema albo cos jeszcze gorszego jakas tragedia sie stała,a tu co?żaróweczki sie mu niepodobają nie sa zbyt gustowne...no to rzeczywiscie jest problem,mysle ze nalezy ten problem szybko zgłosić do najwyzszych władz panstwowych no bo przecież to jest SZOK

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Chodzi najzwyczajniej w świecie o poczucie estetyki i wyglądu tego - jak by nie było - reprezentacyjnego miejsca Tarnowa.

Awatar użytkownika

figa
Archont

Re: PARK STRZELECKI

Post autor: figa »

wejss pisze: I teraz jedna latarnia świeci po lewej stronie na jasno a po prawej na żółto.
A może to tak specjalnie??? :lol:
Przyznaję się, po przeczytaniu tego posta, przyjrzałam się latarniom w parku :) Straszny misz-masz powstał. Część latarni świeci na żółto, część na biało, a część dwukolorowo:) Gdyby były tylko dwukolorowe - pewnie stwierdziłabym, że to tak ma być. A tak to jest pomieszanie z poplątaniem.

Autor tematu
wejss
Rhetor

grzesk pisze:Na początku czytając ten post myslałem ze co najmniej skradziono mazoleum gen Bema albo cos jeszcze gorszego jakas tragedia sie stała,a tu co?żaróweczki sie mu niepodobają nie sa zbyt gustowne...no to rzeczywiscie jest problem,mysle ze nalezy ten problem szybko zgłosić do najwyzszych władz panstwowych no bo przecież to jest SZOK
Lecz się kolego

Autor tematu
wejss
Rhetor

TomekMKM pisze:Chodzi najzwyczajniej w świecie o poczucie estetyki i wyglądu tego - jak by nie było - reprezentacyjnego miejsca Tarnowa.
Oczywiście że o to chodzi. Wygląda to dosłownie fatalnie. Polecam przejść się na spacer i zobaczyć na własne oczy. Chluby miastu nie przyniesie.

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

W poniedziałek napiszę stosowny wniosek z interwencją. Zgadzam się z wejssem, że tak być nie powinno. Szkoda, że w Tarnowie - nasze parki (także Gumniska czy Kwiatkowskiego) to są tak z doskoku remontowane. Tzn. na Gumniskach niestety nic się nie dzieje, a w Parku Kwiatkowskiego zrobiono alejki, trochę ławeczek i spokój na kilka lat. A przecież o park należy dbać na bieżąco. (Ps celowo nie wspominam o Parku Legionów ;-) )
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Autor tematu
wejss
Rhetor

Jakub Kwaśny pisze:W poniedziałek napiszę stosowny wniosek z interwencją. Zgadzam się z wejssem, że tak być nie powinno. Szkoda, że w Tarnowie - nasze parki (także Gumniska czy Kwiatkowskiego) to są tak z doskoku remontowane. Tzn. na Gumniskach niestety nic się nie dzieje, a w Parku Kwiatkowskiego zrobiono alejki, trochę ławeczek i spokój na kilka lat. A przecież o park należy dbać na bieżąco. (Ps celowo nie wspominam o Parku Legionów ;-) )
Dzięki wielkie. Trzeba jeszcze zrobić porządek z gołębiami na mauzoleum. Tam jest Panie Kubo do usunięcia chyba już tona odchodów. Wstyd mi było przed znajomymi z zagranicy.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Niektórzy mówią, że bez gołębi się nie da, bo... się wpisały już w klimat tego miejsca. No to to tylko świadczy o poziomie "opieki" nad tym miejscem ... ;)

kato
Rhetor

Post autor: kato »

Niektórzy mówią, że bez gołębi się nie da, bo... się wpisały już w klimat tego miejsca.
Na gołębie jest tylko jeden sposób: NIE KARMIĆ!!!!! Niestety wiem to z własnego doświadczenia.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

Byłem w weekend w parku śląskim. Jest tam, oprócz dziesiątek różnych atrakcji, taki plac do ćwiczeń dla dorosłych. Wygląda tak
Obrazek
Zastanawiam się, czy w którymś z naszych parków nie udało by się zorganizować czegoś takiego. Tam się to świetnie sprawdza.

Autor tematu
wejss
Rhetor

lll pisze:Byłem w weekend w parku śląskim. Jest tam, oprócz dziesiątek różnych atrakcji, taki plac do ćwiczeń dla dorosłych. Wygląda tak
Obrazek
Zastanawiam się, czy w którymś z naszych parków nie udało by się zorganizować czegoś takiego. Tam się to świetnie sprawdza.
Podobny park zrobiono w Muszynie przy potoku na Złockie. Świetna sprawa. Wiem, że tam jest dużo turystów i kuracjuszy ale jak widzę ile jest ludzi z dziećmi w naszym parku codziennie to wiem, że była by to dobra inwestycja.

ODPOWIEDZ