Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Goscinny, dyskusja na temat interpretacji przepisów może być ciekawa, ale tylko wtedy gdy obie strony są otwarte na argumenty przeciwnika i dochodzi się po jakimś czasie do obustronnych wniosków. Tutaj tego nie ma, nawet w przypadku jednoznacznych argumentów jedna strona idzie dalej w zaparte. Nie wiem czy wszystkich forumowiczów, ale mnie i pewnie znacznej części czytających męczy już to.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
http://www.forum.uniatarnow.net - forum tarnowskiego żużla, zapraszam.
Ależ bardzo proste jedziesz pasem zanikającym - to do d...y zajedziesz choć jest wolny NA KAWAŁKU DROGI.Bob pisze: To Ty nie znasz przepisów... jesli jedziesz lewym pasem który zanika i blokujesz auta jadace nim to TY łamiesz przepisy i utrudiasz jazde jeśli jest lewy pas wolny a na prawy jest zajęty (czyt.korek) to jade lewym który jest wolny chyba proste.
Drugi przepis w tym przypadku no nie jest wyprzedzanie a omijanie pojazdów które stoją w kolumnie...
Jak koniecznie potrzebujesz do d.... zajechać to jedź lewym pasem od prawego Ci wara , na prawym jest legalna kolejka do przejazdu i prawy pas ma pierwszeństwo więc wynocha.
Szkodniku, KTO by Cię blokował GDYBYŚ SZKODNIKEM NIE BYŁ. ???
Hęę ??
Ty drugi przepis tyczy wyprzedzania, a w sytuacji na krzywy ryj mamy i wyprzedzanie i omijanie więc o co ci biega ??
Ps.
Naprawdę - Głowy im spuchły i poszli czytać Wyborczą.Ale co to za dyskusja, w której udział bierze kilku niedobitków a reszta przestała już nawet do tego wątku zaglądać?
Naprawdę tacy zawodnicy tu popisują i poczytują.
Ostatnio zmieniony 02-11-2012, 18:22 przez pankowal, łącznie zmieniany 1 raz.
z ciekawości wyciągnąłem tego palanta na chwilę z KF ale po obejrzeniu wrzuciłem z powrotem. każdemu polecam, można czytać spokojnie wątek nie nadziewając się na odchody trolli.gushman pisze:Ale co to za dyskusja, w której udział bierze kilku niedobitków
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite
Jest taki koleś w Piotrkowie Trybunalskim, taki dziadek.Ogólny dla Piotrkowa na 16. Oni by się dogadali w 100% jeden i drugi siebie warci. Pankowal to musi być twój ojciec. Innej opcji nie widzę.
Normalnie takie same teorie głosi i wszystkie rozumy pozjadał, kiedy bym nie leciał przez Piotrków zawsze ktoś go na CB od ch... i k.... wyzywa hehehe a on dalej robi swoje. Jak nie ojciec to pewnie dziadek albo ktoś z rodziny.
Jest niezniszczalny jak KOBRA koło Częstochowy hehehe tyle lat i dalej pracuje
Normalnie takie same teorie głosi i wszystkie rozumy pozjadał, kiedy bym nie leciał przez Piotrków zawsze ktoś go na CB od ch... i k.... wyzywa hehehe a on dalej robi swoje. Jak nie ojciec to pewnie dziadek albo ktoś z rodziny.
Jest niezniszczalny jak KOBRA koło Częstochowy hehehe tyle lat i dalej pracuje
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
O kurde papu nie będzie.
A takie rewelacyjne, znaczące, entelegentne konski serwują.
Sama merytoryka, przepisy z objaśnieniami palce lizać.
O tu jeszcze jeden prima konsek:
Ja napisał, Cubaza skomentował.
Jak takie urządzenia na drodze widzisz to się do nich stosujesz.
Nigdzie w ustawie o nich mowy nie ma i nic do nich art. 5.1 nie ma.
Urządzenia mają rangę znaków i jako szczegółowe rozwiązanie śą ponad znaki sprzeczne z nimi.
Kumasz ??
Jak kumasz to widzisz że piszesz nie na temat zastosowania art. 5.1.
Jak kumasz powyższe to i kumasz że pojęcia nie miałeś o co chodzi w tym art. 5.
A chodzi o to by np. jadąc drogą z pierwszeństwem tym z prawej nie ustępować, chociaż jak drogę z pierwszeństwem wyznaczono to prawa nie znikła – to tak a pro po krawędzi jezdni.
Chodzi też o to że jak pasy ruchu wyznaczono i przykazano je zajmować, to nie jeździć blisko prawej krawędzi jezdni i nie ważne czy tobie akurat prawa krawędź znika, bierzesz pod uwagę taką ewentualność.
Ps. Cubaza bez urazy ale i Tak na tle poszukiwaczy Trolli wypadasz super.
Coś usiłujesz merytorycznie dyskutować.
A takie rewelacyjne, znaczące, entelegentne konski serwują.
Sama merytoryka, przepisy z objaśnieniami palce lizać.
O tu jeszcze jeden prima konsek:
Ja napisał, Cubaza skomentował.
Kochany kąsku do prowadzenia strumieni ruchu przy robotach drogowych służą urządzenia bezpieczeństwa ruchu takie jak tablice kierujące, tablice prowadzące, pachołki drogowe, zapory drogowe, … itd.pankowal napisał/a:To ni jest żadne klu. Ten przepis, według mnie stosuje się na przykład przy objazdach itp. Kiedy na prawo masz znaki drogowe, że z prawego pasa w prawo a z lewego na wprost, ale jest remont i lewy pas jest zamknięty więc wszyscy jadą na wprost z prawego. Znaki drogowe stanowią inaczej a Ty jedziesz inaczej. Proste. Bo inaczej to byś według ustawy ludzi staranował, którzy pracują bo przecież chcesz jechać na wprost i musisz jechać tym pasem, który do tego jest... Nic się tutaj nie wykluczaZamiast wypisywać ..... może się wypowiesz na temat ART 5.1 bo to KLUUU za-gadnienia.
Co ?? w tym art 5.1 pisze że jak w zdaniu wcześniej napisano .... ???
Jak takie urządzenia na drodze widzisz to się do nich stosujesz.
Nigdzie w ustawie o nich mowy nie ma i nic do nich art. 5.1 nie ma.
Urządzenia mają rangę znaków i jako szczegółowe rozwiązanie śą ponad znaki sprzeczne z nimi.
Kumasz ??
Jak kumasz to widzisz że piszesz nie na temat zastosowania art. 5.1.
Jak kumasz powyższe to i kumasz że pojęcia nie miałeś o co chodzi w tym art. 5.
A chodzi o to by np. jadąc drogą z pierwszeństwem tym z prawej nie ustępować, chociaż jak drogę z pierwszeństwem wyznaczono to prawa nie znikła – to tak a pro po krawędzi jezdni.
Chodzi też o to że jak pasy ruchu wyznaczono i przykazano je zajmować, to nie jeździć blisko prawej krawędzi jezdni i nie ważne czy tobie akurat prawa krawędź znika, bierzesz pod uwagę taką ewentualność.
Ps. Cubaza bez urazy ale i Tak na tle poszukiwaczy Trolli wypadasz super.
Coś usiłujesz merytorycznie dyskutować.
Najstarsi górale... tzn forumowicze pamiętają jeszcze dyskusję na starym forum z Pnakowalem nt. jazdy prawym pasem itd. skonczyla się ona wtedy gdy po prostu przestano karmic trolla ;p
On ma swoje racje, i niech sobie żyje w swoim świecie przepisów... jednocześnie My módlmy się o to aby zbyt często się z nim na drodze nie spotykać.
On ma swoje racje, i niech sobie żyje w swoim świecie przepisów... jednocześnie My módlmy się o to aby zbyt często się z nim na drodze nie spotykać.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
-
- Archont
Halo ja sem obudził i jestem głodny.
Co stołówka serwuje ??
A co to za pomyje , ni kawałka konkretnego papu.
To musi być bo z braku …..
No ale było nie było cza w klawiaturę walić – to miejscowy tego forumowy zwyczaj.
Czy masz coś do powiedzenia czy nie to wal.
Kuchmistrzu od starego forum !!!
Dyskusja zakończyła się gdy brakło pożywienia dla mnie – tego treściwego , no wiesz KONKRETÓW.
A konkretów brakło bo te serwowane przez tamtejszych pisarzy połknąłem w pięć sekund WYPLUWAJĄC KOŚCI .
Za pomyje z zasady się nie biorę więc koniec dyskusji był.
To samo widac na tym forum.
Pożywił mnie co nieco Bob i Cubaza, ale dalszej konsumpcji serwowanej z Ich strony nie przewiduje, chociaż ….
Reszta wypowiedzi to na zasadzie nie wiem o co biega nie rozumiem, ale to głupie bo na mieście inaczej mówią, więc …… i szukamy sojuszników też nic nie kapujących ale.
Jak sie ma powarcie takich jak wy, to kupą, kupy nikt nie ruszy.
Ja trol bardzo tęsknię za innym trolem, z desperacji powiem że płeć jego mi obojętna.
Brakuje mi polemiki jak trol z trolem.
Posiadam jeszcze kilka argumentów do wymiany , ale to nie dla dyskutantów z zmywaka. produkujących .......
Co stołówka serwuje ??
A co to za pomyje , ni kawałka konkretnego papu.
To musi być bo z braku …..
No na węch dobre, choć ta nuta zapacha - coś capi.Beaver pisze:Najstarsi górale... tzn forumowicze pamiętają jeszcze dyskusję na starym forum z Pnakowalem nt. jazdy prawym pasem itd. skonczyla się ona wtedy gdy po prostu przestano karmic trolla ;p
No ale było nie było cza w klawiaturę walić – to miejscowy tego forumowy zwyczaj.
Czy masz coś do powiedzenia czy nie to wal.
Kuchmistrzu od starego forum !!!
Dyskusja zakończyła się gdy brakło pożywienia dla mnie – tego treściwego , no wiesz KONKRETÓW.
A konkretów brakło bo te serwowane przez tamtejszych pisarzy połknąłem w pięć sekund WYPLUWAJĄC KOŚCI .
Za pomyje z zasady się nie biorę więc koniec dyskusji był.
To samo widac na tym forum.
Pożywił mnie co nieco Bob i Cubaza, ale dalszej konsumpcji serwowanej z Ich strony nie przewiduje, chociaż ….
Reszta wypowiedzi to na zasadzie nie wiem o co biega nie rozumiem, ale to głupie bo na mieście inaczej mówią, więc …… i szukamy sojuszników też nic nie kapujących ale.
Jak sie ma powarcie takich jak wy, to kupą, kupy nikt nie ruszy.
Ja trol bardzo tęsknię za innym trolem, z desperacji powiem że płeć jego mi obojętna.
Brakuje mi polemiki jak trol z trolem.
Posiadam jeszcze kilka argumentów do wymiany , ale to nie dla dyskutantów z zmywaka. produkujących .......
-
- Archont
No patrz pankowal.. ciebie w koncu też ruszać przestają...pankowal pisze:kupy nikt nie ruszy.
BUAHAHAHAHAHA.... ROTFL Te "kosci" i "kupy" mnie rozwaliły..pankowal pisze:A konkretów brakło bo te serwowane przez tamtejszych pisarzy połknąłem w pięć sekund WYPLUWAJĄC KOŚCI .
A najbardziej:
>>Głowy im spuchły i poszli czytać Wyborczą. << BUAHAHAHA.. Szczyty elokwencji
Najlepsze, że ty jesteś nieprzekonywalny - zwyczajnie wierzysz w to co wygadujesz...
Nikt nie przekona cie ze czarne jest czarne a biale jest białe Co się dziwisz.
Człowieku próbowałeś przez parę stron przekonać iż mozna jeździć lewym pasem... Dyskusją z Toba nie miała sensu bo podważałeś zdanie nawet policjantów z drogówki więc Ty wiesz najlepiej. Jedz sobie dalej swoje potrawy, ale proszę chodź na nie piechotą bo o przepisach wiesz bardzo mało.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau