Autostrada A4
A ja mam pytanie:
Dlaczego na wiadukcie są ekrany dzwiękochłonne- tam praktycznie nikt nie mieszka, jest tylko autostrada, a na wężle gdzie mieszka parę osób nie ma ich?. Do tego hałas z węzła dochodzi do nowodąbrowskiej ponieważ auta muszą jechać pod górę i czasami jak jest przejżysto słychać dzwięk aut?
Dlaczego na wiadukcie są ekrany dzwiękochłonne- tam praktycznie nikt nie mieszka, jest tylko autostrada, a na wężle gdzie mieszka parę osób nie ma ich?. Do tego hałas z węzła dochodzi do nowodąbrowskiej ponieważ auta muszą jechać pod górę i czasami jak jest przejżysto słychać dzwięk aut?
-
- Prytan
Ej człowieku no nie żartuj to ja nie wiedziałem że zjazdem można wjechać. To współczuje bo ja pod prąd nie jeżdżę. Stary piszesz takie bzdety że czacha wymięka. O mój poziom intelektualny to się nie stresuj i nie myśl tyle bo myśliwym i tak nie zostaniesz, ale jak ty jeździsz tak samo jak piszesz to strach się bać.angelo pisze:Twoje słowa pokazują, że jednak nie wziąłeś pod uwagę faktu, że zjazd z A4 to również wjazd na A4. A wyśmianie mojego posta obnażyło tylko Twój niski poziom intelektualny.ozi26 pisze:A czy jednak np nie można zrobić rozeznania miesięcznego pod względem ruchu tranzytowego?? Już to pisałem.
Przecież nie wszystkie auta jadące od Krakowa jadą do Tarnowa czy Rzeszowa.Kilkaset TIR-ów pewnie i tak zjedzie w Szarowie do Bochni, Brzeska czy już na Nowy Sącz. Wydaje mi się że sporo kierowców będzie zjeżdżać w Wierzchosławicach i będą się kierować na Dąbrowę Tarnowską zawsze to parę złotych z "MATOŁA" zostanie na koncie szefa. No a reszta, to się okaże dopiero w praniu.
Pozdrawiam
Z reguły zjazd jest zjazdem a wjazd jest wjazdem dwie zaj* różnice. Nie każdy musi znać podstawowe przepisy bo o praktyce już nie pisze.
No taaak...
a wjazd na A4 na węźle Tarnów-Północ to w jakimś innym miejscu położony jest/będzie niż zjazd z A4 na węźle Tarnów-Północ?? a samochody jadące ze wschodu i południa a chcące wjechać na A4 na Tarnów-Północ to przypadkiem nie przez Jana Pawła w większości będą musiały przejechać - czy może na rogatkach teleporty postawimy?
a wjazd na A4 na węźle Tarnów-Północ to w jakimś innym miejscu położony jest/będzie niż zjazd z A4 na węźle Tarnów-Północ?? a samochody jadące ze wschodu i południa a chcące wjechać na A4 na Tarnów-Północ to przypadkiem nie przez Jana Pawła w większości będą musiały przejechać - czy może na rogatkach teleporty postawimy?
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."
Stary a czy za każdym razem trzeba Cię uświadamiać że w drugą stronę też auta jeżdżą???angelo pisze:ozi26 pisze:A czy jednak np nie można zrobić rozeznania miesięcznego pod względem ruchu tranzytowego?? Już to pisałem.
Przecież nie wszystkie auta jadące od Krakowa jadą do Tarnowa czy Rzeszowa.Kilkaset TIR-ów pewnie i tak zjedzie w Szarowie do Bochni, Brzeska czy już na Nowy Sącz. Wydaje mi się że sporo kierowców będzie zjeżdżać w Wierzchosławicach i będą się kierować na Dąbrowę Tarnowską zawsze to parę złotych z "MATOŁA" zostanie na koncie szefa. No a reszta, to się okaże dopiero w praniu. Ruch na pewno będzie większy i nikt temu nie zaprzeczy, no ale może warto zobaczyć jak to będzie wyglądało.
W tym artykule jakiś kolo z GDDKiA mówi że nie można zrobić ograniczenia, więc zostaje tylko remont generalny ulicy JP II
A czy nie wziąłeś pod uwagą faktu, że wszystkie ciężarówki jadące od Rzeszowa, Przemyśla, Ukrainy a kierujące się praktycznie w całą Polskę Zachodnią, Niemcy, Francję, praktycznie całą Europę Zachodnią przelecą przez Jana Pawła?
Pozdrawiam
No przecież nie jesteś dziecko żeby Ci tłumaczyć takie rzeczy.
Mi chodziło tylko i wyłącznie właśnie o zjazd z A4 bo Wjazd na A4 np w Szarowie jest praktycznie zawsze na bieżąco. Ale widzę że ludziom ciężko się czegoś domyślić.
W Szarowie nie mamy de facto innego ruchu - w Tarnowie mamy ruch lokalny - przypominam, ze w godzinach szczytu na SŁonecznej/JP2 są korki. Często trzeba czekać dwa - trzy cykle świateł. Na Lwowskiej/Okrężnej też często są kolejki - nie masakrycznie duże ale są. A teraz dołozymy do tego ile? 30000 samochodów na dobę?
No i najwazniejsza rzecz : SZPITAL - obawiam się, że zakorkowanie tego odcinka może spowodowac utrudniony przejazd karetek.
Widzę dwa scenariusze : puścimy ruch i zobaczymy. Jak się zakorkuje (a na 100% tak) to miasto będzie mialo dwie opcje. Jedna to zostawić czyli sparaliżować pół miasta z Wolą włącznie. Lub zakazać ruchu ciężarowego. Tak naprawdę to należalo by zakazać calego ruchu ale osobowe samochody nie zatamuą tak miasta - część tych "sprytniejszych" pojedzie przez Mościce, inni nawet "wbiją" się w starą Czwórkę omijając Tarnów.
Pytanie czy Władza ma COHONES i "postawi" się GDDKiA?
No i najwazniejsza rzecz : SZPITAL - obawiam się, że zakorkowanie tego odcinka może spowodowac utrudniony przejazd karetek.
Widzę dwa scenariusze : puścimy ruch i zobaczymy. Jak się zakorkuje (a na 100% tak) to miasto będzie mialo dwie opcje. Jedna to zostawić czyli sparaliżować pół miasta z Wolą włącznie. Lub zakazać ruchu ciężarowego. Tak naprawdę to należalo by zakazać calego ruchu ale osobowe samochody nie zatamuą tak miasta - część tych "sprytniejszych" pojedzie przez Mościce, inni nawet "wbiją" się w starą Czwórkę omijając Tarnów.
9000 ml A Rh-
-
- Archont
-
- Rhetor
Ravir pisze:W Szarowie nie mamy de facto innego ruchu - w Tarnowie mamy ruch lokalny - przypominam, ze w godzinach szczytu na SŁonecznej/JP2 są korki. Często trzeba czekać dwa - trzy cykle świateł. Na Lwowskiej/Okrężnej też często są kolejki - nie masakrycznie duże ale są. A teraz dołozymy do tego ile? 30000 samochodów na dobę?
Bajki z mchu i paproci ciąg dalszy.
MST wónraT - PROSZE O KONKRETY : CO ŹLE NAPISAŁEM. W PUNKTACH. I KONKRETNIE.
Bo narazie to potrafisz napisać JEDNO zdanie BEZ konkretów. Co potwierdza moje zdanie, że szkoły kończysz nieuczciwymi metodami - Jakbyś się uczył to byś potrafił napisać coś więcej niż : "Bajki..." - nie ważne czy się mylę czy nie - ale przynajmniej PISZĘ dłuższe teksty. I INTELIGENTNI ludzie również piszą coś więcej niż to samo zadnie w kółko BEZ uzasadnienia. Jak się zaciąłeś jak stary winyl to palnij się w łeb - może się odblokujesz.
Gumini_0317 - NIE WIELE? Nawet jeśli 50% ruchu z Czwórki wjedzie do Tarnowa to jest to między 15000 a 20000 samochodów NA DOBĘ. Bo ruch na Czwórce jest szacowany na 30000 - 40000 na dobę.
Przeprogramowanie świateł czyli wydłużenie cykli spowoduje, ze na innych kierunkach powstaną gigantyczne korki - czyli ci co jadą Słoneczną staną w korku.
Najgorsze jest to, że w Mościcach też dopadnie mnie twarda rzeczywistość - część jak usłyszy, ze w Krzyżu korek zjedzie w Wierzchoslawicach i przebijać się będzie przez Mościce. A już dziś na Czerwonych Klonów/Kwiatkowskiego sa korki - na razie w szczycie. Jak ruszy A4 to się powiększą i to znacznie.
Może pomysł Phoenix'a z przeniesieniem zajezdni koło Dworca w Mościcach nie był taki głupi bo przynajmniej 9 nie utknie w korku jeszcze przy wyjeździe z placu.
Bo narazie to potrafisz napisać JEDNO zdanie BEZ konkretów. Co potwierdza moje zdanie, że szkoły kończysz nieuczciwymi metodami - Jakbyś się uczył to byś potrafił napisać coś więcej niż : "Bajki..." - nie ważne czy się mylę czy nie - ale przynajmniej PISZĘ dłuższe teksty. I INTELIGENTNI ludzie również piszą coś więcej niż to samo zadnie w kółko BEZ uzasadnienia. Jak się zaciąłeś jak stary winyl to palnij się w łeb - może się odblokujesz.
Gumini_0317 - NIE WIELE? Nawet jeśli 50% ruchu z Czwórki wjedzie do Tarnowa to jest to między 15000 a 20000 samochodów NA DOBĘ. Bo ruch na Czwórce jest szacowany na 30000 - 40000 na dobę.
Przeprogramowanie świateł czyli wydłużenie cykli spowoduje, ze na innych kierunkach powstaną gigantyczne korki - czyli ci co jadą Słoneczną staną w korku.
Najgorsze jest to, że w Mościcach też dopadnie mnie twarda rzeczywistość - część jak usłyszy, ze w Krzyżu korek zjedzie w Wierzchoslawicach i przebijać się będzie przez Mościce. A już dziś na Czerwonych Klonów/Kwiatkowskiego sa korki - na razie w szczycie. Jak ruszy A4 to się powiększą i to znacznie.
Może pomysł Phoenix'a z przeniesieniem zajezdni koło Dworca w Mościcach nie był taki głupi bo przynajmniej 9 nie utknie w korku jeszcze przy wyjeździe z placu.
9000 ml A Rh-
-
- Rhetor