Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.

kaka
Prytan
Kontakt:

Post autor: kaka »

Goscinny, dyskusja na temat interpretacji przepisów może być ciekawa, ale tylko wtedy gdy obie strony są otwarte na argumenty przeciwnika i dochodzi się po jakimś czasie do obustronnych wniosków. Tutaj tego nie ma, nawet w przypadku jednoznacznych argumentów jedna strona idzie dalej w zaparte. Nie wiem czy wszystkich forumowiczów, ale mnie i pewnie znacznej części czytających męczy już to.

Pozdrawiam
http://www.forum.uniatarnow.net - forum tarnowskiego żużla, zapraszam.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

kaka, to po co dyskutujecie? Skoro jedna strona i tak wie lepiej, to może po prostu przemilczeć to, co mówi i wrzucać kolejne przykłady madafaków.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Ale co to za dyskusja, w której udział bierze kilku niedobitków a reszta przestała już nawet do tego wątku zaglądać?
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

pankowal
Archont

Post autor: pankowal »

Bob pisze: To Ty nie znasz przepisów... jesli jedziesz lewym pasem który zanika i blokujesz auta jadace nim to TY łamiesz przepisy i utrudiasz jazde jeśli jest lewy pas wolny a na prawy jest zajęty (czyt.korek) to jade lewym który jest wolny chyba proste.
Drugi przepis w tym przypadku no nie jest wyprzedzanie a omijanie pojazdów które stoją w kolumnie...
Ależ bardzo proste jedziesz pasem zanikającym - to do d...y zajedziesz choć jest wolny NA KAWAŁKU DROGI.
Jak koniecznie potrzebujesz do d.... zajechać to jedź lewym pasem od prawego Ci wara , na prawym jest legalna kolejka do przejazdu i prawy pas ma pierwszeństwo więc wynocha.
Szkodniku, KTO by Cię blokował GDYBYŚ SZKODNIKEM NIE BYŁ. ???
Hęę ??

Ty drugi przepis tyczy wyprzedzania, a w sytuacji na krzywy ryj mamy i wyprzedzanie i omijanie więc o co ci biega ??

Ps.
Ale co to za dyskusja, w której udział bierze kilku niedobitków a reszta przestała już nawet do tego wątku zaglądać?
Naprawdę - Głowy im spuchły i poszli czytać Wyborczą.
Naprawdę tacy zawodnicy tu popisują i poczytują.
Ostatnio zmieniony 02-11-2012, 18:22 przez pankowal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

gushman pisze:Ale co to za dyskusja, w której udział bierze kilku niedobitków
z ciekawości wyciągnąłem tego palanta na chwilę z KF ale po obejrzeniu wrzuciłem z powrotem. każdemu polecam, można czytać spokojnie wątek nie nadziewając się na odchody trolli.
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Weźcie dajcie mu jakiś urlop... to już dawno przestało być zabawne i tylko on ma chyba ubaw z tych, którzy z nim dyskutują. Przestańcie mu odpowiadać to może sam ze sobą nie będzie rozmawiał.

Obrazek

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

Jest taki koleś w Piotrkowie Trybunalskim, taki dziadek.Ogólny dla Piotrkowa na 16. Oni by się dogadali w 100% jeden i drugi siebie warci. Pankowal to musi być twój ojciec. Innej opcji nie widzę.
Normalnie takie same teorie głosi i wszystkie rozumy pozjadał, kiedy bym nie leciał przez Piotrków zawsze ktoś go na CB od ch... i k.... wyzywa hehehe a on dalej robi swoje. Jak nie ojciec to pewnie dziadek albo ktoś z rodziny.

Jest niezniszczalny jak KOBRA koło Częstochowy hehehe tyle lat i dalej pracuje
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

pankowal
Archont

O kurde papu nie będzie.
A takie rewelacyjne, znaczące, entelegentne konski serwują.
Sama merytoryka, przepisy z objaśnieniami palce lizać.
O tu jeszcze jeden prima konsek:

Ja napisał, Cubaza skomentował.
pankowal napisał/a:
Zamiast wypisywać ..... może się wypowiesz na temat ART 5.1 bo to KLUUU za-gadnienia.
Co ?? w tym art 5.1 pisze że jak w zdaniu wcześniej napisano .... ???
To ni jest żadne klu. Ten przepis, według mnie stosuje się na przykład przy objazdach itp. Kiedy na prawo masz znaki drogowe, że z prawego pasa w prawo a z lewego na wprost, ale jest remont i lewy pas jest zamknięty więc wszyscy jadą na wprost z prawego. Znaki drogowe stanowią inaczej a Ty jedziesz inaczej. Proste. Bo inaczej to byś według ustawy ludzi staranował, którzy pracują bo przecież chcesz jechać na wprost i musisz jechać tym pasem, który do tego jest... Nic się tutaj nie wyklucza
Kochany kąsku do prowadzenia strumieni ruchu przy robotach drogowych służą urządzenia bezpieczeństwa ruchu takie jak tablice kierujące, tablice prowadzące, pachołki drogowe, zapory drogowe, … itd.
Jak takie urządzenia na drodze widzisz to się do nich stosujesz.
Nigdzie w ustawie o nich mowy nie ma i nic do nich art. 5.1 nie ma.
Urządzenia mają rangę znaków i jako szczegółowe rozwiązanie śą ponad znaki sprzeczne z nimi.
Kumasz ??
Jak kumasz to widzisz że piszesz nie na temat zastosowania art. 5.1.

Jak kumasz powyższe to i kumasz że pojęcia nie miałeś o co chodzi w tym art. 5.

A chodzi o to by np. jadąc drogą z pierwszeństwem tym z prawej nie ustępować, chociaż jak drogę z pierwszeństwem wyznaczono to prawa nie znikła – to tak a pro po krawędzi jezdni.

Chodzi też o to że jak pasy ruchu wyznaczono i przykazano je zajmować, to nie jeździć blisko prawej krawędzi jezdni i nie ważne czy tobie akurat prawa krawędź znika, bierzesz pod uwagę taką ewentualność.

Ps. Cubaza bez urazy ale i Tak na tle poszukiwaczy Trolli wypadasz super.
Coś usiłujesz merytorycznie dyskutować.

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Pankowal, idź stąd bo męczysz naród ;x

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Najstarsi górale... tzn forumowicze pamiętają jeszcze dyskusję na starym forum z Pnakowalem nt. jazdy prawym pasem itd. skonczyla się ona wtedy gdy po prostu przestano karmic trolla ;p
On ma swoje racje, i niech sobie żyje w swoim świecie przepisów... jednocześnie My módlmy się o to aby zbyt często się z nim na drodze nie spotykać.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

jak dla mnie to on wcale nie jeździ po mieście zgodnie ze swoimi teoriami tylko w sposób prawidłowy, a pisze takie rzeczy na forum pękając ze śmiechu przed swoim monitorkiem jak to się dają ludzie wkręcać

tarnowiack
Archont

Post autor: tarnowiack »

ee.. jak dla mnie to jest zwyczajnie "pukniety" i to nie jeden raz ;)

jak to raczej jako egzotykę traktuje... ot taki drogowo-forumowy MONTHY PYTHON :mrgreen:
Byle na drodze nie spotkać :roll:

pankowal
Archont

Halo ja sem obudził i jestem głodny.
Co stołówka serwuje ??
A co to za pomyje , ni kawałka konkretnego papu.
To musi być bo z braku …..
Beaver pisze:Najstarsi górale... tzn forumowicze pamiętają jeszcze dyskusję na starym forum z Pnakowalem nt. jazdy prawym pasem itd. skonczyla się ona wtedy gdy po prostu przestano karmic trolla ;p
On ma swoje racje, i niech sobie żyje w swoim świecie przepisów... jednocześnie My módlmy się o to aby zbyt często się z nim na drodze nie spotykać.
No na węch dobre, choć ta nuta zapacha - coś capi.
No ale było nie było cza w klawiaturę walić – to miejscowy tego forumowy zwyczaj.
Czy masz coś do powiedzenia czy nie to wal.

Kuchmistrzu od starego forum !!!
Dyskusja zakończyła się gdy brakło pożywienia dla mnie – tego treściwego , no wiesz KONKRETÓW.
A konkretów brakło bo te serwowane przez tamtejszych pisarzy połknąłem w pięć sekund WYPLUWAJĄC KOŚCI .
Za pomyje z zasady się nie biorę więc koniec dyskusji był.

To samo widac na tym forum.
Pożywił mnie co nieco Bob i Cubaza, ale dalszej konsumpcji serwowanej z Ich strony nie przewiduje, chociaż ….
Reszta wypowiedzi to na zasadzie nie wiem o co biega nie rozumiem, ale to głupie bo na mieście inaczej mówią, więc …… i szukamy sojuszników też nic nie kapujących ale.
Jak sie ma powarcie takich jak wy, to kupą, kupy nikt nie ruszy.

Ja trol bardzo tęsknię za innym trolem, z desperacji powiem że płeć jego mi obojętna.
Brakuje mi polemiki jak trol z trolem.

Posiadam jeszcze kilka argumentów do wymiany , ale to nie dla dyskutantów z zmywaka. produkujących .......

tarnowiack
Archont

Post autor: tarnowiack »

pankowal pisze:kupy nikt nie ruszy.
No patrz pankowal.. ciebie w koncu też ruszać przestają... ;)
pankowal pisze:A konkretów brakło bo te serwowane przez tamtejszych pisarzy połknąłem w pięć sekund WYPLUWAJĄC KOŚCI .
BUAHAHAHAHAHA.... ROTFL ;) Te "kosci" i "kupy" mnie rozwaliły..
A najbardziej:
>>Głowy im spuchły i poszli czytać Wyborczą. << BUAHAHAHA.. :mrgreen: Szczyty elokwencji ;)
Najlepsze, że ty jesteś nieprzekonywalny - zwyczajnie wierzysz w to co wygadujesz...
Nikt nie przekona cie ze czarne jest czarne a biale jest białe :roll: Co się dziwisz.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Człowieku próbowałeś przez parę stron przekonać iż mozna jeździć lewym pasem... Dyskusją z Toba nie miała sensu bo podważałeś zdanie nawet policjantów z drogówki więc Ty wiesz najlepiej. Jedz sobie dalej swoje potrawy, ale proszę chodź na nie piechotą bo o przepisach wiesz bardzo mało.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

ODPOWIEDZ