A co ma znajomość przepisów ruchu drogowego do pospolitego chamstwa jakim wykazał się debil pokazujący faka ? W Polsce nie ma jakiegoś przepisu o jeździe na suwak.wejss pisze:Wtedy dotarło do mnie jak mało kierowców zna naprawdę przepisy ruchu drogowego.
To ni jest żadne klu. Ten przepis, według mnie stosuje się na przykład przy objazdach itp. Kiedy na prawo masz znaki drogowe, że z prawego pasa w prawo a z lewego na wprost, ale jest remont i lewy pas jest zamknięty więc wszyscy jadą na wprost z prawego. Znaki drogowe stanowią inaczej a Ty jedziesz inaczej. Proste. Bo inaczej to byś według ustawy ludzi staranował, którzy pracują bo przecież chcesz jechać na wprost i musisz jechać tym pasem, który do tego jest... Nic się tutaj nie wykluczapankowal pisze:Zamiast wypisywać ..... może się wypowiesz na temat ART 5.1 bo to KLUUU zagadnienia.
Co ?? w tym art 5.1 pisze że jak w zdaniu wcześniej napisano .... ???
A dlaczego nie odpowiedziałeś mi na to czy Ci znika krawędź jezdni przy dwóch pasach ruchu ? Znika Ci ? Jezdnia nagle nie ma krawędzi, przy której według przepisu musisz się trzymać ? Druga sytuacja to kiedy się do tego nie możesz stosować to, gdy chcesz jechać w lewo i prowadzi tam tylko skrajny lewy pas, pozostałe 20 prowadzi tylko w prawo. Jakbyś miał się stosować do zasady trzymania przy krawędzi to nie mógłbyś skręcić w lewo. I wtedy przychodzi Twój podpunkt 5, w którym to stosujesz się do znaków a nie do trzymania się do prawej krawędzi. Wtedy to stosujesz, a nie kiedy Ci wygodnie...
Aleś wymyślił Brawo brawo dla tego pana Jestem z Ciebie dumny, że wyciągasz wnioski takie a nie inne. Nie chciałbym się znaleźć za Tobą na drodze bo pewnie zachowałbym się tak jak ten z postu wejssapankowal pisze:Przy takiej Twojej logice to jadąc drogą z pierwszeństwem, tym z prawej ustepować będziesz, bo napisano że TAK , i nie napisano że jak są znaki to inaczy cza robić, więc wg. Ciebie należy robić za wszy, o przepraszam zawsze.