Naprawdę? Bo ruch na odcinku Bochnia - Brzesko ma się odbywać wg ustawy o przejezdności... północną jezdnią...Ravir pisze: Odcinek Szarów - Brzesko też jest na finiszu i tez trwa kosmetyka..
Niedługo odcinek B przegoni odcinek A
Naprawdę? Bo ruch na odcinku Bochnia - Brzesko ma się odbywać wg ustawy o przejezdności... północną jezdnią...Ravir pisze: Odcinek Szarów - Brzesko też jest na finiszu i tez trwa kosmetyka..
Troche dziwne bo odcinek C od Wierzchosławic do Krzyża był już gotowy kilka tygodni temu.Ravir pisze:Parę dni temu miałem okazję jechać odcinkiem Szarów - Tarnów i na dziś aż do Brzeska mamy dwa pasy. W wielu miejscach brakuje warstwy ścieralnej, ale to zrobią szybko. Odcinek Brzesko - Krzyż, jak pisałem, jedna "strona" na ukończeniu.
Dodam, że towarzyszyłem osobie, która bedzie jedną z odbierających i dopuszczających drogę. I powtażam co ona mi powiedziała.
Jak to w końcu jest z nazwami węzłów skoro Magistrat pisze jak w tekście?Tarnów broni się przed najazdem ciężarówek z autostrady
Wt 23.10.2012 15:18
Biuro Prasowe
Znaczniki:
Urząd Miasta zwrócił się do Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad z wnioskiem o zamknięcie powstającego odcinka autostrady A4 na odcinku między Szarowem, a Tarnowem dla ruchu ciężarówek. Jest to spowodowane obawami mieszkańców i władz o stan dróg oraz drożność układu komunikacyjnego w mieście.
Według informacji pochodzących z GDDKiA autostrada ma dotrzeć do Tarnowa jeszcze przed końcem roku. Trasa dla jadących na wschód będzie kończyła się na węźle Krzyż. Kierowcy, którzy będą jechali na wschód będą musieli przemieścić się al. Jana Pawła II., a później ulicą Lwowską w kierunku drogi krajowej nr 4. - To rozwiązanie może zrodzić problemy komunikacyjne w centrum miasta – przyznaje zastępca prezydenta Henryk Słomka-Narożański.
Inicjatywa magistratu dotyczy specjalnego oznakowania na autostradzie, zgodnie z którym ciężarówki w Szarowie miałyby być kierowane na drogę krajową nr 4 do czasu, aż w 2014 roku powstanie odcinek autostrady z Tarnowa do Dębicy.
Dodajmy, że temat omawiano podczas spotkania z Generalną Dyrekcją Dróg Krajowych i Autostrad. Wystosowano także specjalne pismo do władz centralnych Dyrekcji w Warszawie.
Dzisiaj, przynajmniej z ust dyrektorskich słyszałem, że jedynym ratunkiem miasta jest zgoda GDDKiA na to aby ruch był tylko dla osobówek. Coś czuję, że szykują się nam protesty mieszkańców nie tylko Mościc, ale i Westerplatte oraz os. Zielonego. Nie sądzę bowiem aby "gdaka" zgodziła się na propozycje Prezydenta. Choćby dlatego, żeby uniknąć protestów w Łapczycy.hurricane pisze:Nie wierzę, Vice ekscelencja HSN mówi publicznie o postawieniu ograniczenia tonażowego i kierowaniu TIRów do Rzeszowa przez Mielec , czyżby mieli jaja, czy to tylko straszak i budowanie pozycji negocjacyjnej wobec GDDKiA