Tarnowskie szkoły językowe - oceń, porównaj, poleć.
-
Autor tematu - Obywatel
Tarnowskie szko³y językowe - oceń, porównaj, poleć.
Witam serdecznie forumowiczów.
Idą wakacje i pomyślałem nad wybraniem się do szkoły językowej na grupę podstawową aby nauczyć się języka angielskiego.
Patrząc na ilość szkół językowych, które działają w Tarnowie, nie wiem która będzie najodpowiedniejsza i najskuteczniejsza.
Na pewno spora liczba forumowiczów uczęszczała na zajęcia do takich ośrodków.
I tak jak piszę w nazwie tematy, proszę o jakieś sugestię, opisy i polecenia co do konkretnych szkół.
Dzięki z góry!
Idą wakacje i pomyślałem nad wybraniem się do szkoły językowej na grupę podstawową aby nauczyć się języka angielskiego.
Patrząc na ilość szkół językowych, które działają w Tarnowie, nie wiem która będzie najodpowiedniejsza i najskuteczniejsza.
Na pewno spora liczba forumowiczów uczęszczała na zajęcia do takich ośrodków.
I tak jak piszę w nazwie tematy, proszę o jakieś sugestię, opisy i polecenia co do konkretnych szkół.
Dzięki z góry!
Lokalny patriota.
-
- Rhetor
Siostra chwaliła sobie Teddy Bear.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Swego czasu prowadziliśmy z żoną kursy dla maturzystów pod szyldem własnej firmy ACCENT. O tyle lepsze to było od szkół językowych, że grupa miała koło 8 osób, zajęcia prowadziliśmy osobiście jako nauczyciele liceum z kilkunastoletnim doświadczeniem i egzaminatorzy nowej matury. Wyniki były naprawdę niezłe.
Po wejściu sieciówek na rynku zrobiło się tłoczno, a już unijne dotacje i kursy za złotówkę rozregulowały rynek do granic możliwości.
Myślę, że nawet teraz warto spytać o to, kto konkretnie prowadzi zajęcia w danej grupie, bo poziom i atrakcyjność często nie zależy od samej firmy, ale od osoby prowadzącego...
Po wejściu sieciówek na rynku zrobiło się tłoczno, a już unijne dotacje i kursy za złotówkę rozregulowały rynek do granic możliwości.
Myślę, że nawet teraz warto spytać o to, kto konkretnie prowadzi zajęcia w danej grupie, bo poziom i atrakcyjność często nie zależy od samej firmy, ale od osoby prowadzącego...
-
Autor tematu - Obywatel
Zgadzam się w 100 % ale wiesz, trudno żeby Pani w biurze sypała nazwiskami. A zresztą gdy takie nazwisko uzyskam nic ono mi nie powie. Bardziej chodzi mi o doświadczenia ludzi, którzy uczestniczyli w takich kursach i ich wrażenia.Marcin Zaród pisze:
Lokalny patriota.
Znam "Brytanię" w Dębicy, jeżeli prowadzą w taki sam sposób rekrutację lektorów w Tarnowie, to będą godni polecenia. Kwalifikacje metodyczne i językowe lektorów są tam na pierwszym miejscu przy zatrudnianiu, a nowy pracownik jest bardzo dobrze sprawdzany praktycznie (hospitacje prowadzonych zajęć, analiza konspektów pod względem metodycznym itd.), a nie tylko "papierkowo". Wiadomo, że nie każdy wykształcony filolog - nawet z przygotowaniem pedagogicznym - ma talent do przekazania swojej wiedzy.
Kursy z dofinansowaniem
W Progress New można się jeszcze zapisać na kursy j. włoskiego i j. francuskiego, dopłata do kursów 50%.
Zapisałam się i brakuje podobno kilku osób do utworzenia grupy, może ktoś się znajdzie na forum?
http://www.progressnew.com/
Zapisałam się i brakuje podobno kilku osób do utworzenia grupy, może ktoś się znajdzie na forum?
Re: Kursy z dofinansowaniem
Na jaki kurs się zapisałaś, francuski czy włoski? Jaki poziom zaawansowania, jak często zajęcia?janka pisze:W Progress New można się jeszcze zapisać na kursy j. włoskiego i j. francuskiego, dopłata do kursów 50%.
Zajęcia mają być raz w tygodniu po 90 min. (2x45 min.) Podano mi cenę 450 zł za cały roczny 64-godzinny kurs, co daje zawrotne 7 zł za lekcję, podobno mają mało osób na te dwa języki, więc liczę na kilku chętnych. Stawki w szkołach językowych wynoszą przeciętnie 13-14 zł za godzinę, więc się bardzo opłaca.
Kursy włoskiego i francuskiego są dla początkujących. Więcej informacji na stronie w linku.
Kursy włoskiego i francuskiego są dla początkujących. Więcej informacji na stronie w linku.
Darek_wrona80
Strasznie szybko potrafisz wyrobić sobie zdanie na temat szkoły.
http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.ph ... ht=#105843
Tak z ciekawości. Jak oceniłeś skuteczność nauczania zaledwie w ciągu trzech dni ?
Strasznie szybko potrafisz wyrobić sobie zdanie na temat szkoły.
http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.ph ... ht=#105843
Tak z ciekawości. Jak oceniłeś skuteczność nauczania zaledwie w ciągu trzech dni ?