AZOTY TAURON TARNÓW 2012

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

Boruta pisze:Wszystko pięknie, ale takiego nagromadzenia chamstwa i buractwa na trybunach nie widziałem od lat :-/ Nachlane, wulgarne mordy wykrzykujące przekleństwa, aż żal dzieci które musiały tego słuchać. Gdzie oni byli w trakcie rundy zasadniczej? Skończyły się prace w polu, więc jest czas na "rozrywki"? (Nachlać pałę i robić wiochę) W moim otoczeniu było kilkunastu takich rodzynków, ich gwara nie pozostawiała wątpliwości, skąd przyjechali :evil:
Kibice żużla z zachodu Polski nazywają nas wąsami. Nie da się ukryć, że mają trochę racji.
Kolego bo to są kibice sukcesu. Ciekawe gdzie oni wszyscy byli jak Unia Tarnów jeździła w II lidze?? na mecze przychodziło do 1 tys ludzi jak była walka z ROW-em. Na pierwszym łuku jeszcze był sektor gości.
Ostre starcia z ROW-em gdzie było gorąco na trybunach. Na I ligę więcej ale początki też bez rewelki dopiero jak Trzebinia weszła to się ruch zrobił. Kibice sukcesu i tyle.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

To dziwne, że nie miałeś korków, bo pół godziny meczem sięgały one ponoć skrzyżowania Klikowska x Czysta.

PS. Regulamin Ekstraligi Żużlowej zobowiązuje gospodarza do odegrania hymnu RP w meczach o medale DMP.

Awatar użytkownika

małopolska2
Archont

Post autor: małopolska2 »

Dziś oglądnąłem mecz na tvpsport, przeraziła mnie nasza "pani prezes". Niech sobie bidulka spokojnie siedzi w zaciszu gabinetu, dostaje tysiące co miesiąc i trzyma kciuki za platformę, ale niech się nie wypowiada przed kamerą o sprawach o których nie ma pojęcia - czyli o żużlu!
Jej wypowiedź przed meczem była na poziomie kibica który słyszał że w żużlu są wypadki i trafił akurat na stadion, jej zachowanie podczas dekoracji było śmieszne, zupełnie nie pasujące do sytuacji.
Polityczne mianowanie na fotel prezesa przypomina mi czasy prl'u gdzie wystarczyło trzymać z władzą by być prezesem, dyrektorem czy działaczem. Z tego co pamiętam to przez cały rok jej brania pieniędzy ukazał się z nią JEDEN wywiad który (widać to wyraźnie było) był nadesłany do redakcji Temi przez PR klubowy. Oj, wiele się później pani prezes musiała napocić aby może zrozumieć co w nim niby powiedziała. Z takimi zawodnikami, przy takiej kasie jestem pewny że pierwszy lepszy żul z rynku byłby lepszym prezesem sekcji żużlowej na Unii niż aktualnie zasiadająca tam pani co całe życie spędziła w magazynach.
Tylko, że akurat w Tarnowie takie nominacje to norma i już pewnie nikogo nie dziwią.

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

małopolska2 pisze:Jej wypowiedź przed meczem była na poziomie kibica który słyszał że w żużlu są wypadki i trafił akurat na stadion
najlepszy był Mateja, który uwielbia żużel, a na stadionie jest pierwszy raz.

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

ozi26 pisze: Ciekawe gdzie oni wszyscy byli jak Unia Tarnów jeździła w II lidze??
Wszyscy, to znaczy kto?
Chodzi Ci o tych, co byli na stadionie i nie narzekali, tylko świętowali razem z zawodnikami tytuł DMP?

Jeżeli o tych Ci chodzi, to Ci odpowiem.
Jeździli wówczas za swoją drugoligową drużyną do Krakowa, do Krosna, a gdy weszli do 1 ligi, to i do Rybnika się wybrali.

Bardzo mnie irytują takie uogólnienia nie mające nic wspólnego z rzeczywistością, jak również to malkontenctwo, że wszystko było do dupy, że tłok, że prezes nie taka, że kibice krzyczeli itd. itp.
Prawdziwym kibicom "czarnego sportu" jakoś to nie przeszkadzało. Po prostu po raz kolejny oglądnęli ciekawe zawody i po raz kolejny cieszyli się ze zdobycia DMP, a po całej fecie, kibicowskie towarzystwo rozeszło się bez żadnych burd i rozrób.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

Awatar użytkownika

karamba
Archont
Kontakt:

Post autor: karamba »

małopolska2 pisze:Dziś oglądnąłem mecz na tvpsport, przeraziła mnie nasza "pani prezes". Niech sobie bidulka spokojnie siedzi w zaciszu gabinetu, dostaje tysiące co miesiąc i trzyma kciuki za platformę, ale niech się nie wypowiada przed kamerą o sprawach o których nie ma pojęcia - czyli o żużlu!
Jej wypowiedź przed meczem była na poziomie kibica który słyszał że w żużlu są wypadki i trafił akurat na stadion, jej zachowanie podczas dekoracji było śmieszne, zupełnie nie pasujące do sytuacji.
Polityczne mianowanie na fotel prezesa przypomina mi czasy prl'u gdzie wystarczyło trzymać z władzą by być prezesem, dyrektorem czy działaczem. Z tego co pamiętam to przez cały rok jej brania pieniędzy ukazał się z nią JEDEN wywiad który (widać to wyraźnie było) był nadesłany do redakcji Temi przez PR klubowy. Oj, wiele się później pani prezes musiała napocić aby może zrozumieć co w nim niby powiedziała. Z takimi zawodnikami, przy takiej kasie jestem pewny że pierwszy lepszy żul z rynku byłby lepszym prezesem sekcji żużlowej na Unii niż aktualnie zasiadająca tam pani co całe życie spędziła w magazynach.
Tylko, że akurat w Tarnowie takie nominacje to norma i już pewnie nikogo nie dziwią.
Przy takim trenerze jak Cieślak prezesem musiał zostać jakiś figurant/figurantka której zadaniem jest zatwierdzanie papierów jakie jej podsuną do podpisu.

A jak była zdziwiona jak jej marynarkę spalili :D

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Jej marynarkę spalili? Myślałem, że kurtkę Cieślaka.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

Ci kibice sukcesu. co pięknie zapełnili stadion. Nie wiem czemu się tak unosisz skoro chodziłeś za czasów II ligi. Każdy sam wie czy jest kibicem sukcesu czy prawdziwym kibicem.
https://www.youtube.com/watch?v=3WMcBC4 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

lll pisze:Może mi ktoś wytłumaczyć, w jakim celu przed i po meczu grali hymn polski? Zawsze wydawało mi się, że hymn gra się przy meczach międzynarodowych.
Nie tylko hymny się gra na meczach reprezentacji, w lidze rosyjskiej czy kolumbijskiej gra się przed każdym meczem (przynajmniej na tych piłkarskich).

Sportowo to było jasne, nie trzeba się znać, żeby wytypować kto był głównym kandydatem do złota, play off to tylko sztuczne show, które przez różne perturbacje nieco się ciągnęło.

Alkoholizm na żużlu to norma, przecież to sport rodzinny. To mi się podobało na trybunach:

Obrazek

Za takie kibolstwo właśnie trwa kolejna wojna na Legii. Ale warto. :D
Słyszałem dzisiaj w radiu, że opiekunkom maltretującym dzieci grozi do 5 lat więzienia, to tyle co tym kibicom za ten pokaz wg naszego cudownego prawa.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

Miłek
Prytan

Post autor: Miłek »

Emocje były niesamowite.
Zastanawiam mnie jednak czy nie sprzedano więcej biletów niż było miejsca? Jakby się coś stało to kto by za to odpowiadał - na schodach przejść nie było bo ludzie stali ściśnięci jak śledzie. Wiem też, że nie wpuszczono wszystkich z ważnymi biletami bo 'już zabrakło miejsca'. A sposób sprawdzania biletów kupionych w internecie to jakaś kpina - dwóch osiłków sprawdzało jakieś papierowe listy i jak ustawiłeś nie do tego co akurat nie miał twojego nazwiska to trzeba było ustawić się do drugiego. Choć w tym zamieszaniu można ich było śmiało odpuścić i pewnie w ten sposób sporo ludzi weszło w ogóle bez biletów, klubu nie stać na czytnik kodów kreskowych??

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Miłek pisze:Emocje były niesamowite.
Zastanawiam mnie jednak czy nie sprzedano więcej biletów niż było miejsca? Jakby się coś stało to kto by za to odpowiadał - na schodach przejść nie było bo ludzie stali ściśnięci jak śledzie. Wiem też, że nie wpuszczono wszystkich z ważnymi biletami bo 'już zabrakło miejsca'. A sposób sprawdzania biletów kupionych w internecie to jakaś kpina - dwóch osiłków sprawdzało jakieś papierowe listy i jak ustawiłeś nie do tego co akurat nie miał twojego nazwiska to trzeba było ustawić się do drugiego. Choć w tym zamieszaniu można ich było śmiało odpuścić i pewnie w ten sposób sporo ludzi weszło w ogóle bez biletów, klubu nie stać na czytnik kodów kreskowych??
Był taki rok, że było wszystko elektroniczne. Nawet mam jeszcze gdzieś taki plastikowy karnet jak karta kredytowa/bankomatowa ;)

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Miłek pisze:Emocje były niesamowite.
Przecież przy tym "systemie" co jest u nas żaden problem wejść jeżeli się nie ma biletu. Wystarczy dać 2 dychy ochroniarzowi na bramce. Dlatego ludzi było ponad miarę. Jakby się coś stało, to pewnie szybko w dochodzeniu wyszłoby, że jest masa świadków, którzy widzieli jak ludzie wchodzili płacą biletami Narodowego Banku Polskiego. :)

Tak, klubu nie stać na czytnik kodów. Nie stać go na bardzo wiele rzeczy. Właściwie to na nic go nie stać, bo jest na minusie.

Cały Tarnów na Facebooku

Bob
Obywatel

Post autor: Bob »

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/321195/zuzel-niszczy-sport-w-tarnowie

a tu wreszcie ktoś napisał prawde :)
Lepiej wydać kase na innych z poza Tarnowa niż dać osobą z Tarnowa smutne ale prawdziwe

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

18 milionów na ten sezon?! Jakim cudem? Chyba kogoś poniosło, bo żaden menedżer na Azotach nie zgodziłby się na taki wydatek.

Inna sprawa, że zgadzam się w zupełności, że nakłady na speedway w żaden sposób nie przekładają się na cokolwiek trwałego czy użytecznego.

Cały Tarnów na Facebooku

ODPOWIEDZ