Witam,
Kiedyś tam prosiłem o to żebyście podpisywali petycję odnośnie możliwości sprzedaży aplikacji w sklepie google. Minęło już troszkę czasu a ja postanowiłem w końcu wrzucić swoją aplikacje. Na razie jest darmowa i być może tak pozostanie do końca. Sam tego nie wiem Aplikacja była pisana wieczorami pomiędzy zleceniami a pracą magisterską. A teraz zapraszam do przeczytania opisu
Aplikacja jest przeznaczona dla rodziców, których dzieci uczęszczają do przedszkoli. Od roku, może troszkę więcej w przedszkolach państwowych wprowdzono stawki godzinowe i dziecko będące w przedszkolu nie ma bezpłatnego całego pobytu tylko niektóre godziny. Na początku nie sprawiało mi to problemów jak odprowadzałem chrześniaka do przedszkola, ale postanowiłem sobie to uprościć. Napisałem sobie aplikację, która obliczanie, ile zapłacę za przedszkole, robi sama. Niby nic, ale lubię mieć wszystko w jednym miejscu.
Dodatkowo aplikacja posiada praktyczny widget, dzięki któremu nie musimy wchodzić do aplikacji, po to aby dodać pobyt jakiegoś dziecka. Po przyjściu do przedszkola klikamy na widget i podświetla się on na zielono. Dzięki temu wiemy, że dane dziecko jest w przedszkolu. Po wyjściu z przedszkola klikamy jeszcze raz i pobyt jest dodany.
Przedstawiam dodatkowo screeny z aplikacji:
[center]
[/center]
Aplikacja znajduje się pod linkiem:
[center]
[/center]
Zachęcam do pobierania aplikacji, dzielenia się spostrzeżeniami, krytyką, pomysłami i zgłaszanie błędów.
Proszę pisać w tym temacie bądź na adres e-mail:
[email protected]
Aplikacja Przedszkolak - Android
-
- Rhetor
Brak tam pewnych rzeczy - nie wiem czy we wszystkich przedszkolach, ale w "moim" rodzice dzieci niepełnosprawnych (z grupą) mają upust X% stawki godzinowej.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Ciekawy jestem jak się będą miały wskazania tej aplikacji do realnych płatności. Zakładam, że w zależności od przedszkola Panie w różny sposób odnotowują dokładną godzinę przyjścia dziecka.
Raczej płatności realne powinny być mniejsze niż większe od tych wskazywanych przez aplikację, ale faktycznie ciekawe jak to w praniu wyjdzie...
Gratulacje pomysłu.
Raczej płatności realne powinny być mniejsze niż większe od tych wskazywanych przez aplikację, ale faktycznie ciekawe jak to w praniu wyjdzie...
Gratulacje pomysłu.
Marcin zanim wrzuciłem tą aplikację to "pobawiłem" się nią w ramach testów. Cena jaką zapłaciłem w przedszkolu i cena jaką mi pokazali w przedszkolu różniła się na korzyść przedszkola. Jest tak jak powiedziałeś czyli po prostu przedszkolanki raz sprawdzają obecność o tej a innym razem o innej i nigdy nie wiadomo jak liczyć dokładnie.
Tutaj natomiast w programie jest zaokrąglanie do góry. W momencie kiedy rozpoczyna się kolejna godzina obecności to on już ją liczy.
Zapewnia to miłe zaskoczenie przy płatności w przedszkolu
Tutaj natomiast w programie jest zaokrąglanie do góry. W momencie kiedy rozpoczyna się kolejna godzina obecności to on już ją liczy.
Zapewnia to miłe zaskoczenie przy płatności w przedszkolu
U mnie w podsumowaniu pokazuje źle - zapewne z powodu zmian w zapisanych dniach. Liczenie godzin to chyba w dół jest. Same godziny też dziwnie liczy - najlepiej to widać na załączonych obrazkach (godzin bezpłatnych jest 4 lub 5) . Opłata stała też nie wiem gdzie się podziała w podsumowaniu .. posiłki da się liczyć?
Mam prosbe. Wyslij mi jeszcze screen, moze byc na priv, z ekranu jak edytujesz dziecko. Tak zebym widzial dane jakie wpisales. Bylbym bardzo wdziecznyMiłek pisze:U mnie w podsumowaniu pokazuje źle - zapewne z powodu zmian w zapisanych dniach. Liczenie godzin to chyba w dół jest. Same godziny też dziwnie liczy - najlepiej to widać na załączonych obrazkach (godzin bezpłatnych jest 4 lub 5) . Opłata stała też nie wiem gdzie się podziała w podsumowaniu .. posiłki da się liczyć?
[url=http://images42.fotosik.pl/624/d1b2001cf0ae51ad.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images45.fotosik.pl/1594/6df8ee42de370fe5.jpg]Obrazek[/URL]
Oraz przy okazji informacje co edytowales i z jakich wartosci na jakie.
A co do posilkow to u mnie one sa wliczone w stale. Jednak przy kolejnej wersji musze dorobic wlasnie posilki osobno oraz dodatkowe zajecia, w ktoeych dniach wystepuja oraz czy Dziecko na nich bylo.