Autostrada A4
na Wincentego Witosa frezowali nawierzchnię dzisiaj... odcinek od skrzyżowania z Chemiczną prawie do mostu na Dunajcu...
poza tym wykończeniówki przy wiadukcie autostradowym w Wierzchosławicach;
poza tym wykończeniówki przy wiadukcie autostradowym w Wierzchosławicach;
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."
W Tarnowie trzeba brać przykład z mieszkańców ul. Leśnej w Brzesku i już teraz przygotować się do blokowania JPII. Przejść jest sporo, ludzi na osiedlach dookoła jak mrówek. Dobrze zorganizowana akcja powinna się zacząć w dniu oddania autostrady i otwarcia zjazdu w Krzyżu - mnóstwo oficjeli, prasa, telewizja. Otwierają z pompą, a tu ... korek. Nagłośnienie problemu murowane.
Wam to nigdy nie dogodzi.
- Każdy mieszkaniec okolicznych osiedli powinien bez problemu znając osiedla przebić się przez Jana Pawła do niej się nie włączając.
- Kierujący się na rzeszów będą wiedzieli o problemach i wielu z nich włączy się w czwórkę w Wojniczu lub brzesku lub wcześniej wybierze starą czwórkę gdzie jazda będzie płynniejsza niż teraz.
- Jeżeli na rok lub dwa autostrada zatrzyma się w Tarnowie to być może jakieś firmy/inwestorzy postanowią zlokalizować swoją firmę/bazę/centrum logistyczne... w Tarnowie lub okolicach gdzie w innym wypadku może by wybrali Ropczyce, Rzeszów, Dębicę, Łańcut...
Sam kiedyś uważałem że jak będzie autostrada to dobrze żeby doszła do Tarnowa a dalej już nie tak szybko co pozwoliło by Tarnowowi podgonić Rzeszów. Teraz się to spełnia więc to nie jest taka zła sytuacja. Zresztą co innego pozostaje, chcecie zablokować zjazdy i co, autostrada będzie stać pusta? To dopiero kuriozum. Na chwilę obecną nie ma szans na wybudowanie łącznika szybciej niż w 3,4 lata.
- Każdy mieszkaniec okolicznych osiedli powinien bez problemu znając osiedla przebić się przez Jana Pawła do niej się nie włączając.
- Kierujący się na rzeszów będą wiedzieli o problemach i wielu z nich włączy się w czwórkę w Wojniczu lub brzesku lub wcześniej wybierze starą czwórkę gdzie jazda będzie płynniejsza niż teraz.
- Jeżeli na rok lub dwa autostrada zatrzyma się w Tarnowie to być może jakieś firmy/inwestorzy postanowią zlokalizować swoją firmę/bazę/centrum logistyczne... w Tarnowie lub okolicach gdzie w innym wypadku może by wybrali Ropczyce, Rzeszów, Dębicę, Łańcut...
Sam kiedyś uważałem że jak będzie autostrada to dobrze żeby doszła do Tarnowa a dalej już nie tak szybko co pozwoliło by Tarnowowi podgonić Rzeszów. Teraz się to spełnia więc to nie jest taka zła sytuacja. Zresztą co innego pozostaje, chcecie zablokować zjazdy i co, autostrada będzie stać pusta? To dopiero kuriozum. Na chwilę obecną nie ma szans na wybudowanie łącznika szybciej niż w 3,4 lata.
Przemek82, święta racja, ale część przedmówcą ma naturę chłopa pańszczyźnianego, jemu się należy a od folwarku wara
co do autostrady to w niedziele już po niej jakieś samochody śmigały, na jakiej zasadzie nie wiem, bo mnie na rowerze po nawrotce w Wierzchosławicach na wysokości Komorowa ochrona budowy z roweru ściągnęła
Panowie i Panie autostrada to rozwój a jak komuś przeszkadzają samochody pod domem to niech na wieś wróci do przodków (ktoś już kiedyś tak na Agorze napisał)
co do autostrady to w niedziele już po niej jakieś samochody śmigały, na jakiej zasadzie nie wiem, bo mnie na rowerze po nawrotce w Wierzchosławicach na wysokości Komorowa ochrona budowy z roweru ściągnęła
Panowie i Panie autostrada to rozwój a jak komuś przeszkadzają samochody pod domem to niech na wieś wróci do przodków (ktoś już kiedyś tak na Agorze napisał)
3150ml ARh- & DKMS
To chyba nie o to chodzi, żeby kombinować i omijać jakiś fragment miasta, bo jest notorycznie zakorkowany.Przemek82 pisze:Każdy mieszkaniec okolicznych osiedli powinien bez problemu znając osiedla przebić się przez Jana Pawła do niej się nie włączając.
Już widzę jak ktoś z ul. Promiennej chcąc wyjechać z osiedla omija Jana Pawła (to jest możliwe bez łamania przepisów?).
Myślałem o tym jak to będzie działało jak Jana Pawła II będzie zablokowana przez tiry i którędy to będzie można objechać - jedyne wyjście to przez osiedle na dół a potem Dąbrowskiej koło szkoły i pod BP ale jak wszyscy moi sąsiedzi będa omijać Jana Pawła II drogami osiedlowymi to się super korek zrobi na Dąbrowskiej przez wąskie gardło pomiędzy Delikatesami Centrum a przedszkolem na Olszynowej
Oto rysuje się nam armagedon po otwarciu autostrady. My, młode wilczki zauważamy problem za to to Pan gospodarz miasta (Prezydent Ścigała) problemu nie zauważył. Widocznie Jego służby Mu nie doniosły lub po prostu nie ma pojęcia o tym problemie. Osobiście dołożę swoje paliwo do uświadomienia miłościwie nam panującemu, że MOJE miasto ma problem.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Akcje w rodzaju blokowania ruchu mają na celu nagłośnienie problemu i pokazanie jego skali, podkreślenie determinacji mieszkańców. Dzięki temu po pierwsze, perspektywa 3-4 lat może faktycznie być realna, po drugie można wywalczyć, aby przebieg wschodniej obwodnicy został wytyczony z uwzględnieniem interesu i perspektyw rozwoju miasta. Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda tak, że Tarnów został ukarany za to, że sfinansował budowę łącznika z autostradą. Wbrew interesowi miasta ma się on stać częścią obwodnicy wschodniej, bo tak wychodzi taniej dla budżetu centralnego.Przemek82 pisze:Zresztą co innego pozostaje, chcecie zablokować zjazdy i co, autostrada będzie stać pusta? To dopiero kuriozum. Na chwilę obecną nie ma szans na wybudowanie łącznika szybciej niż w 3,4 lata.