A dlaczego nie ma? - są jak najbardziej. Zapraszamy do kasy. Właściwie są prawie wszystko. Nie ma na Mayday oraz na Księżyc i magnolie (grany wyjątkowo 1 raz).sainte_nitouche pisze:A 16 wrzesnia jest w MCK "Kolacja dla głupca' teatru Ateneum.
Graja m.in. P. Fronczewski, K. Tyniec, M. Trybała.
Warto zobaczyc
BTW kiedy beda bilety na Talie?
I czemu, jak zwykle, w dniu rozpoczecia sprzedazy - juz ich nie bedzie?
[Teatr] Spektakle w Solskim - informacje prasowe
-
Autor tematu - Archont
- Kontakt:
-
Autor tematu - Archont
- Kontakt:
-
Autor tematu - Archont
- Kontakt:
Którędy do teatru?
Niecodzienny widok można było zobaczyć dzisiejszego dnia w różnych miejscach Tarnowa. Owieczka w przedszkolu, przewodnik na szczudłach na dworcu kolejowym , skrzat w Parku Strzeleckim i troje zagubionych książąt w galerii handlowej. To akcja przypominająca, że kto szuka teatru w Tarnowie, znajdzie go przy ul . Mickiewicza 4.
Startujemy z nowym sezonem z podwojoną energią. Plany są ambitne a cały zespół głodny wyzwań artystycznych – mówi Rafał Balawejder, dyrektor naczelny. Pokazanie naszych teatralnych bohaterów w całym mieście ma przypomnieć po wakacyjnej przerwie, że mamy dobre miejsce dla ludzi pragnących zobaczyć intrygujące i ciekawe spektakle.
Owieczka odwiedziła przedszkole nr 3 przy ul. Szopena To miłe zaskoczenie z samego rana. Dzieci początkowo były stremowane obecnością puszystego stworzenia, ale po chwili nie chciały już owieczki wypuścić do innej grupy – z uśmiechem stwierdza opiekunka grupy starszaków.
Gromadka maluchów otoczyła pociesznego krasnala, kiedy pojawił się na placu zabaw w Parku Strzeleckim. Lubię grać dla dzieci, bo to najwdzięczniejszy widz. To małe osoby, ale z dużą wyobraźnią – stwierdza Jerzy Pal.
Na sam koniec, w galerii handlowej Gemini można było zobaczyć trzech blond chłopców w zielonych strojach. Oni także szukali swojego teatru, gdzie mogliby wrócić na swoją planetę i do ukochanej róży.
W happeningu wzięli udział: Zofia Zoń (Owieczka - „Babcia mówi pa pa”), Aleksander Fiałek (Przewodnik - „Babcia mówi pa pa”), Jerzy Pal (Pocieszek - „Powrót krasnoludków”) oraz Filip Gieracki, Filip Kubala oraz Michał Niedbała (jako książęta z „Małego Księcia”).
A co w nowym sezonie przy Mickiewicza 4? Plan na nowy sezon zdradzę jutro na konferencji prasowej. Zapowiada się prapremierowo… – mówi Ewelina Pietrowiak dyrektor artystyczna
foto Paweł Topolski
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 415&type=1
Niecodzienny widok można było zobaczyć dzisiejszego dnia w różnych miejscach Tarnowa. Owieczka w przedszkolu, przewodnik na szczudłach na dworcu kolejowym , skrzat w Parku Strzeleckim i troje zagubionych książąt w galerii handlowej. To akcja przypominająca, że kto szuka teatru w Tarnowie, znajdzie go przy ul . Mickiewicza 4.
Startujemy z nowym sezonem z podwojoną energią. Plany są ambitne a cały zespół głodny wyzwań artystycznych – mówi Rafał Balawejder, dyrektor naczelny. Pokazanie naszych teatralnych bohaterów w całym mieście ma przypomnieć po wakacyjnej przerwie, że mamy dobre miejsce dla ludzi pragnących zobaczyć intrygujące i ciekawe spektakle.
Owieczka odwiedziła przedszkole nr 3 przy ul. Szopena To miłe zaskoczenie z samego rana. Dzieci początkowo były stremowane obecnością puszystego stworzenia, ale po chwili nie chciały już owieczki wypuścić do innej grupy – z uśmiechem stwierdza opiekunka grupy starszaków.
Gromadka maluchów otoczyła pociesznego krasnala, kiedy pojawił się na placu zabaw w Parku Strzeleckim. Lubię grać dla dzieci, bo to najwdzięczniejszy widz. To małe osoby, ale z dużą wyobraźnią – stwierdza Jerzy Pal.
Na sam koniec, w galerii handlowej Gemini można było zobaczyć trzech blond chłopców w zielonych strojach. Oni także szukali swojego teatru, gdzie mogliby wrócić na swoją planetę i do ukochanej róży.
W happeningu wzięli udział: Zofia Zoń (Owieczka - „Babcia mówi pa pa”), Aleksander Fiałek (Przewodnik - „Babcia mówi pa pa”), Jerzy Pal (Pocieszek - „Powrót krasnoludków”) oraz Filip Gieracki, Filip Kubala oraz Michał Niedbała (jako książęta z „Małego Księcia”).
A co w nowym sezonie przy Mickiewicza 4? Plan na nowy sezon zdradzę jutro na konferencji prasowej. Zapowiada się prapremierowo… – mówi Ewelina Pietrowiak dyrektor artystyczna
foto Paweł Topolski
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 415&type=1
-
Autor tematu - Archont
- Kontakt:
Dodatkowe Bilety na Fetsiwal Talia 2012!
Szanowni Widzowie,
Zostały uruchomione dodatkowe miejsca na spektakle w ramach XVI OGÓLNOPOLSKIEGO FESTIWALU KOMEDII TALIA.
Aktualnie w sprzedaży posiadamy bilety na:
XVI Ogólnopolski Festiwal Komedii Talia 2012 - PROGRAM
- 28.09 (piątek) – M. McDonagh JEDNORĘKI ZE SPOKANE,
Teatr im. L. Solskiego w Tarnowie
czas: godz.17:00 i 20:00, miejsce: Teatr im. L.Solskiego w Tarnowie, Duża Scena
PREMIERA
Konkurs
– Uroczyste otwarcie Festiwalu
- 29.09 (sobota) – J. Pilch MARSZ POLONIA,
Teatr Powszechny - Łódź
godz. 17:00 i 20:00, miejsce: Teatr im. L.Solskiego w Tarnowie, Duża Scena
Konkurs
- 30.09 (niedziela) – M. Bałucki KLUB KAWALERÓW,
Teatr Polski im. H.Konieczki - Bydgoszcz
godz.17:00, 20:00; miejsce: Teatr im. L.Solskiego w Tarnowie, Duża Scena
Konkurs
- 01.10 (poniedziałek) – M. Grabowski O PÓŁNOCY PRZYBYŁEM DO WIDAWY, CZYLI OPIS OBYCZAJÓW III
Teatr IMKA– Warszawa
godz. 17:00, 20:00, miejsce: Teatr im. L.Solskiego w Tarnowie, Duża Scena
Konkurs
- 02.10 (wtorek) – M.Gavran WSZYSTKO O KOBIETACH,
Teatr Państwowy – Koszyce, Słowacja
Konkurs
- 04.10 (czwartek) - WIECZÓR IMPROV - Publiczność Rządzi,
Teatr IMPROV – AB OVO – Warszawa
godz.: 17:00 i 20:00, miejsce: Scena Underground
Impreza towarzysząca
- 06.10 (sobota) TERCET, CZYLI KWARTET,
godz.: 17:00 i 20:00, miejsce: Teatr im. L.Solskiego w Tarnowie, Duża Scena
Impreza towarzysząca
- 07.10 (niedziela) R.Kmita JESZCZE NIE PORA NAM SPAĆ,
Teatr Rozrywki - Chorzów
godz.18:00, miejsce: Centrum Sztuki Mościce
Impreza towarzysząca
– Gala zakończenia Festiwalu
UWAGA - liczba miejsc ograniczona!
Dodatkowe informacje na temat spektaklu oraz możliwości organizacji wejścia na spektakl można uzyskać w Biurze Organizacji Widowni – tel. kom. 784 976 026, tel. (14) 688 32 87.
Szanowni Widzowie,
Zostały uruchomione dodatkowe miejsca na spektakle w ramach XVI OGÓLNOPOLSKIEGO FESTIWALU KOMEDII TALIA.
Aktualnie w sprzedaży posiadamy bilety na:
XVI Ogólnopolski Festiwal Komedii Talia 2012 - PROGRAM
- 28.09 (piątek) – M. McDonagh JEDNORĘKI ZE SPOKANE,
Teatr im. L. Solskiego w Tarnowie
czas: godz.17:00 i 20:00, miejsce: Teatr im. L.Solskiego w Tarnowie, Duża Scena
PREMIERA
Konkurs
– Uroczyste otwarcie Festiwalu
- 29.09 (sobota) – J. Pilch MARSZ POLONIA,
Teatr Powszechny - Łódź
godz. 17:00 i 20:00, miejsce: Teatr im. L.Solskiego w Tarnowie, Duża Scena
Konkurs
- 30.09 (niedziela) – M. Bałucki KLUB KAWALERÓW,
Teatr Polski im. H.Konieczki - Bydgoszcz
godz.17:00, 20:00; miejsce: Teatr im. L.Solskiego w Tarnowie, Duża Scena
Konkurs
- 01.10 (poniedziałek) – M. Grabowski O PÓŁNOCY PRZYBYŁEM DO WIDAWY, CZYLI OPIS OBYCZAJÓW III
Teatr IMKA– Warszawa
Konkurs
- 02.10 (wtorek) – M.Gavran WSZYSTKO O KOBIETACH,
Teatr Państwowy – Koszyce, Słowacja
Konkurs
- 04.10 (czwartek) - WIECZÓR IMPROV - Publiczność Rządzi,
Teatr IMPROV – AB OVO – Warszawa
godz.: 17:00 i 20:00, miejsce: Scena Underground
Impreza towarzysząca
- 06.10 (sobota) TERCET, CZYLI KWARTET,
godz.: 17:00 i 20:00, miejsce: Teatr im. L.Solskiego w Tarnowie, Duża Scena
Impreza towarzysząca
- 07.10 (niedziela) R.Kmita JESZCZE NIE PORA NAM SPAĆ,
Teatr Rozrywki - Chorzów
godz.18:00, miejsce: Centrum Sztuki Mościce
Impreza towarzysząca
– Gala zakończenia Festiwalu
UWAGA - liczba miejsc ograniczona!
Dodatkowe informacje na temat spektaklu oraz możliwości organizacji wejścia na spektakl można uzyskać w Biurze Organizacji Widowni – tel. kom. 784 976 026, tel. (14) 688 32 87.
-
- Archont
50-60% widowni na Talii to zaproszone urzędniczki z różnych firm, o tym wiedzą wszyscy. Prezesi, dyrektorzy nie mają czasu na to chodzić więc zaproszenia pchają niżej przez sekretariat, kadry, na Pani Krysi kończąc.
A jak się bilety nie sprzedają to nagle pojawiają się dodatkowe miejsca .
Jest jeszcze inna sprawa - czy Ikea już czasem nie wszczęła postępowania za plagiat?
A jak się bilety nie sprzedają to nagle pojawiają się dodatkowe miejsca .
Tak, powiększono nagle teatrZostały uruchomione dodatkowe miejsca na spektakle
Jest jeszcze inna sprawa - czy Ikea już czasem nie wszczęła postępowania za plagiat?
-
Autor tematu - Archont
- Kontakt:
Małopolska - a ty jak zwykle swoje . Do sponsorów została [przeznaczona minimalna ilość. Większość biletów to bilety płatne. Bilety zostały zwolnione z karnetów. Część osób nie odebrała karnetów. I to cała tajemnica.małopolska2 pisze:50-60% widowni na Talii to zaproszone urzędniczki z różnych firm, o tym wiedzą wszyscy. Prezesi, dyrektorzy nie mają czasu na to chodzić więc zaproszenia pchają niżej przez sekretariat, kadry, na Pani Krysi kończąc.
A jak się bilety nie sprzedają to nagle pojawiają się dodatkowe miejsca .Tak, powiększono nagle teatrZostały uruchomione dodatkowe miejsca na spektakle
Obrazek
P.S. Ręka z pacynkami nie jest znakiem zastrzeżonym. Każdy może sobie nałożyć pacynki na palce . I z pewnością większe prawa do pacynek ma teatr niż sieć handlowa.
-
- Archont
>>> 50-60% widowni na Talii to zaproszone urzędniczki z różnych firm, o tym wiedzą wszyscy. Prezesi, dyrektorzy nie mają czasu na to chodzić więc zaproszenia pchają niżej przez sekretariat, kadry, na Pani Krysi kończąc >>>
Malopolska!!! Ty tak nie pisz, nie mow, nie waż sie myslec nawet!!!
Bo jak ja to samo powiedzialam pani w kasie, gdy chcialam kupic bilety na Talie - to chciala mnie zabic wzrokiem i swietym oburzeniem.
To nic, ze chwile wczesniej na moje pytanie o jakiekolwiek bilety - z marszu odpowiedziala NIEMANIEMANIEMA, nie sprawdzajac nawet w tej rozpisce czy co tam maja; Z pamieci wiedziala, taka zdolna (notabene, to byl dopiero drugi czy trzeci dzien sprzedazy biletow)
Prawda taka, ze indywidualnego widza teatr nadal ma w glebokim powazaniu - wazne, zeby jak to wlasnie ujales panie Krysie czy inne Marysie zbiorowo w zakladzie pracy bilet zakupic mogly.
A potem nie ida, bo costam.
I teatr zostaje z reka w nocniku.
Tyel, ze widz, ktory chcial sobie wyjscie wczesniej zaplanowac i bilet kupic - na dzien-dwa przed spektaklem to juz ma z reguly cos zaplanowane, i z biletami teraz to sie wypchac laskawie prosimy
Zwlaszcza, jesli sie tak potraktowanym zostalo.
Ale to tez efekt monopolu w miescie; jeden teatr, ludzie i tak przyjda, nie trzeba sie o widza starac. Po co; urzedy, szkoly i UTW zawsze frekwencje zapewnia
Malopolska!!! Ty tak nie pisz, nie mow, nie waż sie myslec nawet!!!
Bo jak ja to samo powiedzialam pani w kasie, gdy chcialam kupic bilety na Talie - to chciala mnie zabic wzrokiem i swietym oburzeniem.
To nic, ze chwile wczesniej na moje pytanie o jakiekolwiek bilety - z marszu odpowiedziala NIEMANIEMANIEMA, nie sprawdzajac nawet w tej rozpisce czy co tam maja; Z pamieci wiedziala, taka zdolna (notabene, to byl dopiero drugi czy trzeci dzien sprzedazy biletow)
Prawda taka, ze indywidualnego widza teatr nadal ma w glebokim powazaniu - wazne, zeby jak to wlasnie ujales panie Krysie czy inne Marysie zbiorowo w zakladzie pracy bilet zakupic mogly.
A potem nie ida, bo costam.
I teatr zostaje z reka w nocniku.
Tyel, ze widz, ktory chcial sobie wyjscie wczesniej zaplanowac i bilet kupic - na dzien-dwa przed spektaklem to juz ma z reguly cos zaplanowane, i z biletami teraz to sie wypchac laskawie prosimy
Zwlaszcza, jesli sie tak potraktowanym zostalo.
Ale to tez efekt monopolu w miescie; jeden teatr, ludzie i tak przyjda, nie trzeba sie o widza starac. Po co; urzedy, szkoly i UTW zawsze frekwencje zapewnia
jest Kierownik, trzeba było zgłosićsainte_nitouche pisze:Bo jak ja to samo powiedzialam pani w kasie, gdy chcialam kupic bilety na Talie - to chciala mnie zabic wzrokiem i swietym oburzeniem.
nieprawda, a przynajmniej nie do końca. Oczywistym jest, że łatwiej sprzedać bilety większej ilości osób->zakłady (problem parunastu biletów załatwiony), ale gdyby teatr stawiał tylko na to, to wybaczcie ale nie ciągnąłby zbyt dobrze. na wybrane spektakle przy Talii bilety rozeszły się bardzo szybko, ale jak już wcześniej zaznaczyłam, jeśli kasjerka bez sprawdzania mówi, że na żaden spektakl nie ma biletów (co trochę mnie dziwi, nie spotkałam się z takim zachowaniem z ich strony) to zgłasza się taką rzecz Kierownikowi biura promocji i organizacji widownisainte_nitouche pisze:Prawda taka, ze indywidualnego widza teatr nadal ma w glebokim powazaniu - wazne, zeby jak to wlasnie ujales panie Krysie czy inne Marysie zbiorowo w zakladzie pracy bilet zakupic mogly.
a jeśli chodzi o urzędników, to uwielbiam ich "laszczenie" przed wyborami, tacy kulturalni się stają.... ^_^, teraz wyborów brak to raczej w wielkich gromadach ich nie spotkamy
ona jest jak skórzany pasek- niby cienki, a w rękach nie rozerwiesz. A gdybyś się na nim powiesił to też wytrzyma/ A. Sapkowski/
-
- Archont
>>> jest Kierownik, trzeba było zgłosić >>>
Eeee, serio? Zycie jest zbyt krotkie, zeby je tracic na uzeranki z 'kerownikami'.
Nie to nie, sa inne sposoby spedzania wolnego czasu
>>> nieprawda, a przynajmniej nie do końca>>>
Oj prawda prawda; inaczej sie traktuje widza, ktory przyszedl kupic 4 bilety, a inaczej - 40.
Tyle, ze ten co kupuje 4, to kupuje bo chce, i wie po co to robi, i na kolejna premiere znowu przyjdzie kupic 4.
A ten, co przyjdzie ze zbiorówy - to nawet nie bardzo kojarzy, gdzie teatr stoi. Idzie, bo 'ma zorganizowane'. Z wlasnej woli by nie przyszedl.
Eeee, serio? Zycie jest zbyt krotkie, zeby je tracic na uzeranki z 'kerownikami'.
Nie to nie, sa inne sposoby spedzania wolnego czasu
>>> nieprawda, a przynajmniej nie do końca>>>
Oj prawda prawda; inaczej sie traktuje widza, ktory przyszedl kupic 4 bilety, a inaczej - 40.
Tyle, ze ten co kupuje 4, to kupuje bo chce, i wie po co to robi, i na kolejna premiere znowu przyjdzie kupic 4.
A ten, co przyjdzie ze zbiorówy - to nawet nie bardzo kojarzy, gdzie teatr stoi. Idzie, bo 'ma zorganizowane'. Z wlasnej woli by nie przyszedl.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Czy ja się też mieszczę w kategorii urzędnik?? Nie ma wyborów mimo wszystko do Teatru chodzę, ba nawet staram się pomagać. Całkiem niedawno Teatr zorganizował OpenAir w Teatrze, swoiste drzwi otwarte nieukrywam, że miałem swój skromny wkład w ten pomysł. I poddałem go Pani Dyrektor.
Niemniej jednak widać, że Teatr się stara o widza, widać, że obrany kierunek jest dobry...
Ale wszystkiego od razu się nie uda zrobić. Widzicie, że Teatr jest też tu na Forum. Ludzie z teatru czytają nasze opinie. Jestem pewien , że posłużą one w przyszłości usprawnieniom.
Niemniej jednak widać, że Teatr się stara o widza, widać, że obrany kierunek jest dobry...
Ale wszystkiego od razu się nie uda zrobić. Widzicie, że Teatr jest też tu na Forum. Ludzie z teatru czytają nasze opinie. Jestem pewien , że posłużą one w przyszłości usprawnieniom.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Archont
Oj dobrze wiesz, ze nie mowie o takich jak ty.
Mowie o calych stadach takich KrysioZosioKaziów, starszo-mlodszych Referentow do spraw Tego i Owego Blizej Nieokreslonego, ktorzy ida do teatru tylko dlatego, ze im urzad czy inny zaklad pracy wsadzil do reki bilet.
Bo z wlasnej woli - nigdy by go nie kupili.
I oni Talie obejrza.
Ja - nie.
Bo jestem 'klient indywidualny'.
>>> Ale wszystkiego od razu się nie uda zrobić>>>
Wiem; i - odajac mi sprawiedliwosc - przesledz ten watek, w ktorym wiele, wiele razy swoja wątłą piersia bronilam teatru, starajac sie zawsze powiedziec cos dobrego, nawet gdy dana sztuka byla totalnym niewypalem; zawsze mowilam, dajmy szanse, znajdzmy cos pozytywnego, dobrego, na pewno jest.
No ale sorry wodzu. Chwilowo mi brakuje motywacji.
Mowie o calych stadach takich KrysioZosioKaziów, starszo-mlodszych Referentow do spraw Tego i Owego Blizej Nieokreslonego, ktorzy ida do teatru tylko dlatego, ze im urzad czy inny zaklad pracy wsadzil do reki bilet.
Bo z wlasnej woli - nigdy by go nie kupili.
I oni Talie obejrza.
Ja - nie.
Bo jestem 'klient indywidualny'.
>>> Ale wszystkiego od razu się nie uda zrobić>>>
Wiem; i - odajac mi sprawiedliwosc - przesledz ten watek, w ktorym wiele, wiele razy swoja wątłą piersia bronilam teatru, starajac sie zawsze powiedziec cos dobrego, nawet gdy dana sztuka byla totalnym niewypalem; zawsze mowilam, dajmy szanse, znajdzmy cos pozytywnego, dobrego, na pewno jest.
No ale sorry wodzu. Chwilowo mi brakuje motywacji.
-
- Rhetor
dołożę jeszcze jedno pytanie, bilety kupujesz, czy dostajesz zaproszenie?Dorota1975 pisze:Jakub Kwaśny pisze:Nie ma wyborów mimo wszystko do Teatru chodzę
A chodzisz ot tak, jak czyni to 'klient/widz indywidualny' (przyglądając się wcześniej repertuarowi, wybierając sobie spektakl i godzinę, kupując bilet).... czy akurat jak premiera jest?
ona jest jak skórzany pasek- niby cienki, a w rękach nie rozerwiesz. A gdybyś się na nim powiesił to też wytrzyma/ A. Sapkowski/
-
- Rhetor