Remont ostatniego odcinka koryta potoku Wątok
-
Autor tematu - Archont
Remont ostatniego odcinka koryta potoku Wątok
W dniu wczorajszym ruszył długo oczekiwany remont ostatniego odcinka potoku Wątok.
Odcinek zlokalizowany między ulicami Panny Marii i Narutowicza. Remont ma zakończyć całość rozpoczętej chyba już siedem lat temu rewitalizacji koryta potoku.
Mnie osobiście nasuwa się pytanie co z remontem wcześniej zrobionych odcinków. A dokładnie z wymianą zniszczonej przez sól kostki, malowaniem barierek przy bulwarach, mostków i wymianą ławek na odcinku Panny Marii - Dąbrowskiego.
Z pewnością wiele się będzie działo przy okazji remontu o czym będę informował na bieżąco.
Odcinek zlokalizowany między ulicami Panny Marii i Narutowicza. Remont ma zakończyć całość rozpoczętej chyba już siedem lat temu rewitalizacji koryta potoku.
Mnie osobiście nasuwa się pytanie co z remontem wcześniej zrobionych odcinków. A dokładnie z wymianą zniszczonej przez sól kostki, malowaniem barierek przy bulwarach, mostków i wymianą ławek na odcinku Panny Marii - Dąbrowskiego.
Z pewnością wiele się będzie działo przy okazji remontu o czym będę informował na bieżąco.
Były plany jej usunięcia ale konserwator zabytków się nie zgodziłaKid pisze:Ja tą oponę w Wątoku pamiętam od zawsze
A to jest dobre pytanie, bo całkiem niedawno remontowany odcinek zaczyna wyglądać nieciekawie. Być może jednak tak jak w przypadku Alei Dębów Katyńskich efekt "starości i podniszczenia" jest efektem z góry zamierzonymstarówka pisze: Mnie osobiście nasuwa się pytanie co z remontem wcześniej zrobionych odcinków. A dokładnie z wymianą zniszczonej przez sól kostki, malowaniem barierek przy bulwarach, mostków i wymianą ławek na odcinku Panny Marii - Dąbrowskiego.
hahahahdefekator pisze:Były plany jej usunięcia ale konserwator zabytków się nie zgodziłaKid pisze:Ja tą oponę w Wątoku pamiętam od zawsze
http://restauracja.planetabrzesko.com.pl - strona znajomego
http://www.podatkitarnow.pl - Reising Hals-Chalcarz
5850ml - 0 Rh+
http://www.podatkitarnow.pl - Reising Hals-Chalcarz
5850ml - 0 Rh+
A kto tym teraz zarządza? Inwestorem remontu było miasto, ale czy miasto zarządza potokiem, bo jeśli tak to wiadomo, gdzie pukać - Mickiewicza 2.defekator pisze: A to jest dobre pytanie, bo całkiem niedawno remontowany odcinek zaczyna wyglądać nieciekawie.
A jeśli zarządcą jest Małopolski Zarząd Melioracji i Urządzeń Wodnych - to podejrzewam, że sprawa będzie trudniejsza :/
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
-
- Rhetor
- Kontakt:
Wydaje mi się, że miasto, ale się dowiem.
Mam nadzieję, że to nie ostatni etap... Marzy mi się wykorzystanie koryta Wątoku we wschodniej części miasta. Taki tarnowski bulwar
Mam nadzieję, że to nie ostatni etap... Marzy mi się wykorzystanie koryta Wątoku we wschodniej części miasta. Taki tarnowski bulwar
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
Autor tematu - Archont
hurricane pisze:A kto tym teraz zarządza?
Stroną zarządzającą jest MZMiUW, miasto tylko w czasie powodzi ma coś do powiedzenia.
Zgodę na remont musiała wyrazić ww.instytucja a miasto i tak musi za to zapłacić. Podobno z tego właśnie powodu przygotowania do obecnego remontu tak długo trwały.
Jakubie napisałem o remoncie ostatniego "miejskiego" odcinka Wątoku. Osobiście będę czekał na uporządkowanie koryta potoku od ulicy Pracy aż po Skrzyszów, ale to chyba dopiero po wybudowaniu zbiornika w Gminie Skrzyszów. Mam tylko nadzieję że po zapełnieniu zbiornika, będziemy jeszcze widywać wodę w Wątoku.
Co do samego remontu:
- wycinka krzewów i drzew postępuje
- budowane jest rusztowanie przy murze oporowym poniżej kościółka
To by był świetny pomysł, coś na wzór promenady w Szczawnicy. miejsca jest tam naprawdę dużo. Już od dawna o tym myślałem z racji tego, że mieszkałem przy ulicy Pracy.Jakub Kwaśny pisze:Wydaje mi się, że miasto, ale się dowiem.
-
- Prytan
- Kontakt: