Centrum Handlowe Gemini Park
To jest kolejny dowód na to, że ew. trzecia i kolejne wielkie galerie w Tarnowie mogą być pomysłem nietrafionym. Nie ma bowiem na tyle marek i chętnych, żeby obsadzać oferowane powierzchnie. Takich "dubletów" między Tarnovią i GJP będzie więcej, a to z kolei oznacza, że galerie będą ostrzej rywalizować "otoczką" oraz elementami uzupełniającymi ofertę: eventami, atrakcjami dla klientów, infrastrukturą itd. Z pewnością skorzystają na tym właśnie konsumenci, ale właśnie kosztem małej różnorodności ofert.
Poza tym może dość do najprostszego podziału: na tych co mają bliżej do Tarnovii i tych co mają bliżej do GJP.
PS Aaa, no i oczywiście należy pamiętać o tej licznej grupie tarnowian, którym nazwa Tarnovia (przepraszam za użycie jej w tym zdaniu) źle się kojarzy.
PPS Tylko boleję nad biednym Deto. Gemini bowiem oznacza "bliźnięta". A te też mu się źle kojarzą.
Poza tym może dość do najprostszego podziału: na tych co mają bliżej do Tarnovii i tych co mają bliżej do GJP.
PS Aaa, no i oczywiście należy pamiętać o tej licznej grupie tarnowian, którym nazwa Tarnovia (przepraszam za użycie jej w tym zdaniu) źle się kojarzy.
PPS Tylko boleję nad biednym Deto. Gemini bowiem oznacza "bliźnięta". A te też mu się źle kojarzą.
Nie, mnie nie wszystko kojarzy się z gejami. A już na pewno nie bliźnięta. Ale doceniam Twój nieszablonowy sposób myślenia.Deto pisze:Chodzi Ci o gejów ? Nie mam nic do nicch, co juz wiele razy podkreślałem. Dla każdego człowieka na ziemi jest miejsce.gushman pisze:PPS Tylko boleję nad biednym Deto. Gemini bowiem oznacza "bliźnięta". A te też mu się źle kojarzą.
-
- Proedroj
Czyli jednak trochę rzeczy Ci się kojarzy z gejamigushman pisze: Nie, mnie nie wszystko kojarzy się z gejami.
Napisałeś "bliżnieta", użyłeś cudzysłowu, a to presuponuje nam, że nie są to zwykłe normalne bliźniaki, czyli rodzeństwo.A już na pewno nie bliźnięta
I vice versa.Ale doceniam Twój nieszablonowy sposób myślenia.
a możesz zdradzić jakie inne marki poza Empikiem, Rossmanem, podpisały już umowę, i ile powierzchni handlowejw stosunku procentowym jest już wynajęte( oczywiście w pasażu)
[ Dodano: 30-01-2010, 19:19 ]
Zastanawiałem się dzisiaj na tym jak wykorzystać niewynajętą pow. w Gemini. Co myślicie o utworzeniu "Alei Tarnowskiej"(moja własna robocza nazwa) skupiających lokalnych tarnowskich kupców z tzw. "miasta", burku, kapłanówki, Zenitu. Mogła by mieścić się powiedzmy na piętrze pasażu żeby sieciówki nie narzekały. Myślę, że korzyści było by kilka:
1. dla Gemini - wykorzystana powierzchnia, klientela bazarowa
2. Dla kupców - szansa na rozwój, pokazanie swojej oferty ludziom niechodzących po placach targowych
3. Dla Państwa - większe obroty, co wymusiło by stosowanie przez kupców kas fiskalnych, pełne ewidencjonowanie towaru,
4. Dla miasta - większe wpływy z podatków
4. dla mieszkańców Tarnowa - każdy wydany tam pieniądz zostaje w naszym kochanym mieście i nie jest transferowany za granicę
Jest tylko jeden warunek: umowy krótsze niż 10 i 5 lat, partnerska umowa na linii najemca - developer ( chodzi o ew. możliwość rezygnacji z lokalu przed końcem umowy bez konieczności płacenia wysokich kar za rezygnację z umowy (terminy wypowiedzenia powiedzmy 3 miesiące) )
Czy to ma rację bytu???
Zastanawiałem się dzisiaj na tym jak wykorzystać niewynajętą pow. w Gemini. Co myślicie o utworzeniu "Alei Tarnowskiej"(moja własna robocza nazwa) skupiających lokalnych tarnowskich kupców z tzw. "miasta", burku, kapłanówki, Zenitu. Mogła by mieścić się powiedzmy na piętrze pasażu żeby sieciówki nie narzekały. Myślę, że korzyści było by kilka:
2. Dla kupców - szansa na rozwój, pokazanie swojej oferty ludziom niechodzących po placach targowych
3. Dla Państwa - większe obroty, co wymusiło by stosowanie przez kupców kas fiskalnych, pełne ewidencjonowanie towaru,
4. dla mieszkańców Tarnowa - każdy wydany tam pieniądz zostaje w naszym kochanym mieście i nie jest transferowany za granicę
Jest tylko jeden warunek: umowy krótsze niż 10 i 5 lat, partnerska umowa na linii najemca - developer ( chodzi o ew. możliwość rezygnacji z lokalu przed końcem umowy bez konieczności płacenia wysokich kar za rezygnację z umowy (terminy wypowiedzenia powiedzmy 3 miesiące) )
Czy to ma rację bytu???
-
- Prytan
bobasek pisze:a możesz zdradzić jakie inne marki poza Empikiem, Rossmanem, podpisały już umowę, i ile powierzchni handlowejw stosunku procentowym jest już wynajęte( oczywiście w pasażu)
Czy to ma rację bytu???
Nie nie ma
bo w CH klienci oczekują raczej innego towaru niż tego samego, co np w Zenicie
z tandetę sprowadzaną z bazaru w Tuszynie pod Łodzią
Jak ktoś będzie chciał kupić tego typu szmatki to raczej odwiedzi Panoramę, Burek czy Zenit
Dziwny i fałszywy kontrast np C&A i firma "Ciuszek" pana Wacława z Kapłanówki