Parkowanie w Tarnowie

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Słupki nie potrzebne - potrzebny Policjant / Strażnik Wiejski z bloczkiem mandatowym. :mrgreen: Najlepiej Strażnik bo kasa trafi do Miasta. :mrgreen: :mrgreen:
Prawie każdy będzie szczęśliwy : piesi bo wolne przejście, Miasto bo będzie miało kasę - a burak parkujący na pasach? Cóż - jego szczęście jest najmniej wazne :mrgreen:
9000 ml A Rh-

spotter
Metoikos

Post autor: spotter »

Co robić, jak żyć, po kogo zadzwonić? ;-)

Obrazek
czirjo,
smg

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Udowonij mi że nie są na interwencji.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

LodaRobaczewska
Obywatel

Post autor: LodaRobaczewska »

Dla mnie skandalem jest, co się wyprawia na starówce i nie tylko! Kto to widział takie rzeczy na starówce!? Nie wiem, czy nasz prezydent wie, ale ostatnio musiałam się wstydzić, gdy przewodnik wycieczki ze Szczecina pytając mnie o drogę, zapytał również dlaczego jest wjazd na starówkę i zrobiono tu parking, że się z tym nie spotkał jeszcze! No i co panie prezydencie? Ogólnie chamstwo kierujących i parkujących jest oburzające! Nie mówiąc o ich agresji! Przyjeżdża sobie taka damesa si pardon z piórkiem w 4 literach na zakupy i ma w nosie, że mieszkańcy nie mają gdzie zaparkować! Idzie zadowolona, ale żeby kartę parkingową kupić, skąd! Po co, przecież to "na chwilę".

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

LodaRobaczewska pisze: że się z tym nie spotkał jeszcze
No to cienki ten przewodnik, bo niedaleko w Krośnie przez starówkę jest normalny ruch puszczony i parkingi są.
Co nie zmienia faktu, że samochodów coraz więcej się kręci po starym mieście.

LodaRobaczewska
Obywatel

Post autor: LodaRobaczewska »

No, wiadomo, nie był w każdym mieście, więc uogólnił. Dla mnie to skandaliczne. Ale najbardziej mnie oburza zachowanie ludzi i kierowców. Nasz naród ma fatalną mentalność na drodze, przykro mi to mówić, ale taka jest niestety prawda, mimo, że jest wiele wyjątków, to zdecydowana większość powinna utracić uprawnienia.
A starówka zamiast być perłą renesansu jest perłą motoryzacji chyba. Albo perłą parkingową, aczkolwiek w ciągu ostatnich 2 tygodni, ilość interwencji SM wzrosła o kilkaset procent.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

LodaRobaczewska pisze:Dla mnie skandalem jest, co się wyprawia na starówce i nie tylko! Kto to widział takie rzeczy na starówce!? Nie wiem, czy nasz prezydent wie, ale ostatnio musiałam się wstydzić, gdy przewodnik wycieczki ze Szczecina pytając mnie o drogę, zapytał również dlaczego jest wjazd na starówkę i zrobiono tu parking, że się z tym nie spotkał jeszcze! No i co panie prezydencie? Ogólnie chamstwo kierujących i parkujących jest oburzające! Nie mówiąc o ich agresji! Przyjeżdża sobie taka damesa si pardon z piórkiem w 4 literach na zakupy i ma w nosie, że mieszkańcy nie mają gdzie zaparkować! Idzie zadowolona, ale żeby kartę parkingową kupić, skąd! Po co, przecież to "na chwilę".
Kiedy to było? Od jakiś dwóch tygodni straż miejska tak łapie wszystkich, że dawno nie widzialem auta poza miejscami parkingowymi;). Powiem szczerze, ze mnie to dziwi skad taka zmiana, ale mi sie podoba bo w koncu moge wyjsc z domu z rowerem i nie martwic sie, ze bede musial isc na okolo.

Awatar użytkownika

mirak
Archont

Post autor: mirak »

Mnie też się tak wydawało. Jednego dnia starówka bez samochodów, a na nielicznych karteczki za szybą. Tylko już następnego dnia wszystko wróciło do normy.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

mirak pisze:Mnie też się tak wydawało. Jednego dnia starówka bez samochodów, a na nielicznych karteczki za szybą. Tylko już następnego dnia wszystko wróciło do normy.
Teraz już tak nie jest. Codziennie mandaty, codziennie blokady. Powiem szczerze, że teraz starówka wygląda po ludzku. Oczywiście nie mówię o miejscach gdzie są parkingi bo tam parkować wolno ;)

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

LodaRobaczewska, kogo ja widzę :) powitać Lodę i u nas na Agorze :)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

spotter
Metoikos

Post autor: spotter »

Beaver pisze:Udowonij mi że nie są na interwencji.
Udowodnij mi, że nie siedzą przy zupie w Mimozie.

Nie da rady. Nigdzie ich nie widziałem, więc pewnie byli w którymś z bloków. Zdjęcie zrobiłem tylko dlatego, że trzy garaże dalej było wolne miejsce, a oni stali pod znakiem tego zakazującym. I tak, masz na to tylko moje słowo.
czirjo,
smg

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Ja nie musze nic udowadniać, bo nie wiem co oni tam robili, więc się nie czepiam. Wierze twojemu słowu, ale w sytuacji gdy jadą na interwencję nie ma czasu na szukanie miejsca do parkowania. Dlatego czasem zdjęcia policji stojącej na zakazach są dla mnie śmieszne.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Proszę o przypomnienie i ewentualne wklejenie w opisie tematu maila gdzie można wysyłać zdjęcia wszelkich Kozaków i Ułanów będących zakałą naszych dróg i chodników.

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

Szedłem jakiś czas temu od Rynku na plac Kazimierza po chodniku z wózkiem. Ledwo udało mi się przecisnąć. Akurat przejeżdżał radiowóz, więc spytałem, czy nie dałoby się czegoś z tym zrobić. Na co policjant odpowiedział -"przecież go nie przeniosę". Życzę powodzenia przy współpracy z naszymi orłami.

ODPOWIEDZ