Centrum Handlowe Gemini Park

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

MST wónraT
Rhetor

Post autor: MST wónraT »

Cubaza pisze:Beaver, po co ? Można potem kolejnego posta napisać z odpowiedzią o co chodzi. Zawsze to kolejny post do kolekcji...
P.S. Wygaśnie
Nie wiem ale zapewne wyjaśnią to wszystko wiedzący. Nie jestem kolekcjonerem ilości postów, ale można w każdym temacie tak: "ja też" " Ja też,ja też" "Ja też","No to czekam"....

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Leszek Miller? Może Lech Kaczyński - obydwaj latali helikopterami. A może Janusz Palikot - żaden z nich nie jest u wladzy więc latają małymi helikopterami.
Na 100% bedą prowadzić kampanię wyborczą - w końcu Kaczora nie wuścili do PWSZ - a w Galeriach Handlowych zawsze jest dużo potencjalnych wyborców.
A czemu Gemini? kościół blisko - Kaczor będzie się modlił, Palikot przybijal apstazję a Miller też coś wymyśli.

A czemu helikopter? To proste Spróbjcie się "przebić" Czwórką :mrgreen: najszybciej wiertaliotem. :mrgreen:
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Przecież gość napisał, że gospodarska wizyta i dał Gemini w tle. Znaczy się przyleciał SuperSonic. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Ravir
Rhetor

I wcale mu sie nie dziwę, że przyleciał :mrgreen: pociągiem jechać masakra niby Kraków blisko, ale umówmy się. A samochodem? Śmiech na sali - w Łapczycy i Brzesku połączenie Carmagedonu z Destruction Derby :mrgreen: A śmigłowcem facet myknie szybciutko.
Jak by mnie było stać to też bym latał własnym samolotem czy smigłowcem. :mrgreen:
Uzywanego Robinsona można kupić za 300.000 zł - mój znajomy na samochód wydał prawie 600 000 zł - więc umówmy się - śmigłowiec to cena dobrego samochodu.
9000 ml A Rh-

Stradie
Proedroj

Post autor: Stradie »

Ostatni miesiąc wakacji był bardzo udany dla Gemini Park Tarnów i Gemini Park Bielsko - Biała, centrów handlowo-rozrywkowych należących do Gemini Holdings. Badania odwiedzalności obu obiektów pokazują wyraźne wzrosty wskaźników footfall rok do roku. Oba centra odwiedziło w okresie wakacyjnym tego roku łącznie ponad 2 mln klientów.

W sierpniu tego roku centrum handlowo - rozrywkowe Gemini Park w Bielsku-Białej odwiedziło ponad 3 proc. więcej klientów niż w tym samym okresie ubiegłego roku.

- Od wielu miesięcy w Gemini Park Bielsko Bielsko-Biała odnotowujemy systematyczny wzrost wskaźnika footfall. Nasz obiekt cieszy się rosnącą popularnością wśród mieszkańców całego regionu - mówi Anna Waluś, dyrektor Gemini Park Bielsko - Biała - Duży sukces komercyjny zaważył na podjęciu decyzji o rozbudowie, dzięki której centrum wzbogaci się o ok. 17 - 21 tys. mkw. nowoczesnej powierzchni handlowej - dodaje Anna Waluś, dyrektor Gemini Park.

W lipcu tego roku rozpoczęły się prace budowlane prowadzące do powiększenia Gemini Park Bielsko – Biała, a 10 września uroczyście wmurowano kamień węgielny pod rozbudowę obiektu. Otwarcie rozbudowanego centrum planowane jest na koniec roku 2013. Obecnie w centrum działa ponad 80 sklepów oraz punktów gastronomicznychi usługowych usytuowanych na 27,5 tys. mkw. Po rozbudowie, Gemini Park Bielsko-Biała będzie dysponował jedną z największych powierzchni handlowych w regionie, do 49 tys. mkw. Nowa część centrum będzie stanowiła całość z dotychczasowym budynkiem i zostanie wykorzystana na poszerzenie oferty z branż AGD, RTV i multimedia oraz rozwinięcie oferty fashion. W Gemini pojawią się marki, z których część po raz pierwszy otworzy swoje sklepy w tym regionie Polski.

Do rozbudowy przygotowuje się także Gemini Park Tarnów, które w sierpniu zanotowało ponad 9 proc. wzrost wskaźnika footfall w porównaniu do tego samego okresu w 2011 roku, a najemcy odnotowali wyraźny wzrost obrotów.

Dzięki rozbudowie Centrum Handlowe Gemini Park w Tarnów wzbogaci się o 27 tys. mkw.nowoczesnej powierzchni handlowej. Na trzech kondygnacjach zlokalizowanych zostanie ponad 140 salonów najpopularniejszych marek odzieżowych oraz sieci usługowych, które wzbogacą ofertę handlową obiektu. Powiększy się przede wszystkim strefa rozrywki, pojawią się także nowe, popularne, a nieobecne dotąd w Tarnowie marki .

Czyli po rozbudowie Gemini będzie miało 240 sklepów + kino. Już widzę jak GT maleje odwiedzalność.

Za: http://www.thecity.com.pl/Obiekty-handl ... sku-Bialej

Awatar użytkownika

Phoenix
Prytan

Post autor: Phoenix »

czyli co powstanę jeszcze 2 kondygnacje czy tylko jedna z racji że na poziomie parkingu tez są sklepy ?

czy może poza tym co już jest będą 3 dodatkowe ?
(...) Szukam stylu zmieszany z tłumem, robiąc to co wydaje mi się że robić umiem (...)

aKid
Obywatel

Post autor: aKid »

Phoenix pisze:czyli co powstanę jeszcze 2 kondygnacje czy tylko jedna z racji że na poziomie parkingu tez są sklepy ?

czy może poza tym co już jest będą 3 dodatkowe ?
Chyba powstanie tylko jedna, co i tak mnie zaskoczyło, ponieważ wstępnie mówiło się o rozbudowie kosztem parkingu na zewnątrz (kto wie, może będzie i to, i to ;) )

Ravir
Rhetor

Ma być "zabrany" parking, dobudowana kondygnacja - i dodatkowo budynek Centrum U Siemachy ma zostac włączony w bryłę Galerii, która ma zostać aż tak rozbudowana.

Generalnie ma powstać jedno z największych centrów handlowych w Małopolsce - wstepnie rozważana też jest sala konferenyjna i hotel.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

A ponoć na Park Legionów kasy nie mają, choć porozumienie z miastem było podpisane.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Goscinny pisze:A ponoć na Park Legionów kasy nie mają
A czy przypadkiem plany rozbudowy nie 'wchodzą' w Park?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

ad2222, planów nie widziałem, ale ponoć nie. Mają nadbudować parking przed obecną galerią. Parking oczywiście zostanie tak jak jest.

Stradie
Proedroj

Post autor: Stradie »

Mnie bardzo ciekawi rozwiązanie urbanistyczne i architektoniczne tej rozbudowy. Niby nie ma tam miejsca, a centrum ma zostać powiększone aż o 27 000m2. Osobiście wydaje mi się, że piętro zostanie nadbudowane tylko w części obecnego pasażu, gdyż nad TESCO, MM i Castoramą są wszystkie "pudła", Siemacha zostanie zintegrowana z budynkiem, Gemini zostanie powiększone jeszcze o przedni parking. Mam nadzieję, że zostanie również powiększony parking... W obecnym stanie, czasem bywa pełny... Z zebranych info z internetu, to taka oględna statystyka przed i po.

Teraz

Powierzchnia użytkowa: 41 000 m2
Liczba sklepów:
- 3 markety
- 100 butików i restauracji
Miejsca parkingowe: 1050

Docelowo:

Powierzchnia użytkowa: 68 000 m2
Liczba sklepów:
- 3 markety
- 240 butików i restauracji
Kino: 8 sal

Ravir
Rhetor

Mogą rozbudować parking podziemy - pod "nowymi" powierzchniami. O ile "wejście" pod Siemachę bylo by trudne i chyba kosztowne - to zrobienie parkingu podziemnego w miejscu obecnego "przedniego" parkingiem nie jest trudne.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

A mnie nieodmiennie ciekawi tabliczka "car wash" która wisi od otwarcia w parkinu podziemnym.

MST wónraT
Rhetor

Post autor: MST wónraT »

Stradie pisze:MDocelowo:

Powierzchnia użytkowa: 68 000 m2
Liczba sklepów:
- 3 markety
- 240 butików i restauracji
Kino: 8 sal
trochę powagi, zadne 50 zy 100 tys. m kwardatowych

a co z ukonstytuowanym Parkiem Legionów