Centrum Handlowe Gemini Park
-
- Prytan
- Kontakt:
" Galeria Gemini Park zostanie rozbudowana. Projekt przewiduje stworzenie kina wieloekranowego, w którym prawdopodobnie będzie znajdować się osiem sal projekcyjnych. Inwestycja kosztować będzie ok. 200-300 mln zł. "
" Docelowo planujemy poszerzyć ofertę Gemini Park Tarnów o sale konferencyjne, sale bankietowe, a może nawet hotel. "
http://tarnow.net.pl/index.php?pokaz=wiadomosc&id=12820
" Docelowo planujemy poszerzyć ofertę Gemini Park Tarnów o sale konferencyjne, sale bankietowe, a może nawet hotel. "
http://tarnow.net.pl/index.php?pokaz=wiadomosc&id=12820
Gabi - jakoś nie wierzę, że Gemini chce lekką rączką wydać kolejne 500 Milionów na rozbudowę - na podstawie "kreatywnej" księgowości.
Może jestem tylko informatykiem, nie ekonomistą ale wydaje mi się, że ktoś kto wydaje pół miliarda PLN'ów na rozbudowę - to sobie wszystko dokładnie przeliczył.
Może w tym jest drugie dno : chcą rozbudowac bo im może się szykować konkurencja - jak obiekt Lwowska - mnie to tylko cieszy.
Im większa konkurencja i im lepsze obiekty tym lepiej dla nas.
A Moltiplex jest potrzebny - może w końcu przestanę jeździć do Krakowa do kina - bo Marzenie i MCK to jakaś totalna programowa porażka jest.
Może jestem tylko informatykiem, nie ekonomistą ale wydaje mi się, że ktoś kto wydaje pół miliarda PLN'ów na rozbudowę - to sobie wszystko dokładnie przeliczył.
Może w tym jest drugie dno : chcą rozbudowac bo im może się szykować konkurencja - jak obiekt Lwowska - mnie to tylko cieszy.
Im większa konkurencja i im lepsze obiekty tym lepiej dla nas.
A Moltiplex jest potrzebny - może w końcu przestanę jeździć do Krakowa do kina - bo Marzenie i MCK to jakaś totalna programowa porażka jest.
9000 ml A Rh-
-
- Rhetor
Ja bym po prostu powiedział, że budują to n co jest zapotrzebowanie a czego nie ma, ot co.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Artykuł tyczy się Gemini Park Bielsko Biała, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Skoro tamto centrum ma być powiększone o 16 500 m2 i chcą tam umieścić duży elektromarket i 70 innych sklepów, to jak ma to u nas wyglądać? Przy rozbudowie o kolejne 30 000/40 000 m2 liczba najemców zwiększy się do 200?
Wiem właśnie. Stąd moje pytanie, bo patrząc na powierzchnie wolnostojących hoteli małych i średnich rozmiarów, to oscylują w okół 1 000 - 2 000, a nawet mniej m2. Sale konferencyjne nie mają pewnie szczególnie dużych rozmiarów w stosunku do reszty. Rozplanowanie tego centrum i jego zawartość zaczyna mnie przez to zastanawiać. Wobec tego, co przedstawiają zebrane informacje, dochodzę do wniosku, że elementy dodatkowe zajmą 10 000m2. No ale pozostaje nam oczekiwać na projekt
Ostatnio zmieniony 12-07-2012, 10:51 przez Stradie, łącznie zmieniany 1 raz.
Stradie - na 100% wiadomo o Multipleksie - przewidują 8 sal kinowych, również sale konferencyjne są pewne. Hotel nie jest pewny - ale najprawdopobobniej powstanie.
Zakładając powiększenie o 30 - 40 tyś m2 - nowe sklepy też powstaną - te dacto podwoją powierzchnię galerii - sale konferencyjne, kino i hotel nie zajmą 30 tyś m2 podejżewam, że ze 20 tyś jak nie więcej to będzie powierzchnia handlowa.
Zakładając powiększenie o 30 - 40 tyś m2 - nowe sklepy też powstaną - te dacto podwoją powierzchnię galerii - sale konferencyjne, kino i hotel nie zajmą 30 tyś m2 podejżewam, że ze 20 tyś jak nie więcej to będzie powierzchnia handlowa.
9000 ml A Rh-
A skąd ktoś na forum może to wiedzieć ? Takie sprawy są negocjowane indywidualnie - zależnie od prowadzonej działalności. Dwa powierzchniowo takie same sklepy moga mieć zupelnie inne czynsze i rozliczane zupełnie inaczej.
Po prostu zadzwoń do nich :
Krzysztof Brączek
Zastępca Dyrektora Centrum Handlowego
tel.: +48 14 639 50 13
mobile: +48 605 290 004
Stanisław Zakrzewski
Kierownik ds. Wynajmu
tel.: +48 14 639 50 32
mobile: +48 785 750 045
Krzysztof Brączek
Stanisław Zakrzewski
Kierownik ds. Wynajmu
9000 ml A Rh-
Dziękuję. Dokładnie o taką odpowiedź mi chodziło.Ravir pisze:A skąd ktoś na forum może to wiedzieć ? Takie sprawy są negocjowane indywidualnie - zależnie od prowadzonej działalności. Dwa powierzchniowo takie same sklepy moga mieć zupelnie inne czynsze i rozliczane zupełnie inaczej.
Krzysztof Brączek
Stanisław Zakrzewski
Kierownik ds. Wynajmu
Może Ciebie to zainteresować (chodzi o rozmowy dotyczące 7 wolnych lokali):
http://www.retailnet.pl/Wspolna/Wiadomo ... i--Pa.aspx
http://www.retailnet.pl/Wspolna/Wiadomo ... i--Pa.aspx