Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Dzisiaj (27.07.2012) przed godziną 10 (między 9:30 a 10:00 jak jechałem Nowodąbrowską w stronę Lisiej Góry przed zjazdem na nowy docinek drogi w kierunku Tarnowa stał rozbity samochód dostawczy jednej z firm kurierskich.
Strażacy naturalizowali wycieki na drodze. Został wprowadzony ruch wahadłowy kierowany przez Straż Pożarną.
Czy to było czołowe zderzenie (tak wygląda po dostawczym samochodzie) trudno powiedzieć.
Strażacy naturalizowali wycieki na drodze. Został wprowadzony ruch wahadłowy kierowany przez Straż Pożarną.
Czy to było czołowe zderzenie (tak wygląda po dostawczym samochodzie) trudno powiedzieć.
Pozdrawiam
Artur
Artur
zgodnie z pojawiającą się na forum tradycją "pozdrawiam*" półgłówka, powożącego srebrną Alfą nr KTA 0794, który wrył się na chama pod moją maskę na klikowskim rondzie. rozumiem, że w pewnym stadium rozwoju umysłowego** trzeba zadawać szyku piskiem opon, szkoda tylko, że to FWD, które piszczy nawet jak ma silnik od piły spalinowej i nazywa się daewoo tico
następnym razem nie zahamuję i wjadę ci bałwanie do środka.
A ja z takim apelem... może chociaż do kilku osób, ale to już coś. Na zakręcie z Szerokiej w Lwowską NIE MA JUŻ PRZEJŚCIA DLA PIESZYCH. Wiem, że zawsze było, ale już nie ma. Bardzo często spotykam się z ludźmi wchodzącymi pod maskę w tym miejscu. Ja wiem, pamiętam, zachowuję czujność. Ale kiedyś trafi się ktoś z innego miasta i... będzie bam. Jeśli ktoś nie jest Tarnowianinem to NIE MA ŻADNEGO SYGNAŁU, ŻE WEJDZIE MU NA ULICĘ PIESZY. Naprawdę uważajcie, bo to się kiedyś źle skończy.
A na Szerokiej było jakieś przy skrzyżowaniu z Lwowską? Bo nie mogę sobie przypomnieć Ale fakt, ze względu na to, ze jest to skrzyżowanie czterowlotowe, z czego dwa są przeznaczone generalnie tylko dla pieszych, to jedno z tych przejść faktycznie było nie potrzebne... Wiadomo, pieszy ma troszkę dłuższą drogę, ale z drugiej strony nastąpiło upłynnienie ruchu kołowegoBeaver pisze:Ale którego przejscia nie ma ? na Szerokiej czy Lwowskiej ?
Nie. Jako kierowca mam psi obowiązek przestrzegana przepisów ale i prawo spodziewania się, że inni też będą, a zasada ograniczonego zaufania działa w obie strony.Keleos pisze:Jest w mieście i to w ścisłym centrum. Niewystarczający "sygnał", że zaraz ktoś może wbiec?
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite