Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
Awatar użytkownika

figa
Archont

Post autor: figa »

Cubaza pisze:figa, wczoraj ta Honda stała w centrum(przy Wekslarskiej) i miała blokadę na koło założoną wieczorem.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A i jeszcze jedno - jak skręcam z Krakowskiej w prawo w Targową, a jedzie auto od placu Kazimierza i również skręca w Targową, to kto ma pierwszeństwo?
Chcę się po prostu upewnić, że mam rację :)

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Ty.

Awatar użytkownika

figa
Archont

To następnym razem nie będę hamować :D a w sumie przydałoby mi się zderzak wylakierować :mrgreen:

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Jak wyjedziesz rozmyślnie w takiego delikwenta to możesz być uznana współwinną chyba.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

figa
Archont

gushman pisze:Jak wyjedziesz rozmyślnie w takiego delikwenta to możesz być uznana współwinną chyba.
Skoro ktoś wymusił na mnie pierwszeństwo przejazdu, to dlaczego ja mam być współwinna?

Ja mówię o sytuacji, kiedy skręcam w prawo, a facet zjeżdżając z pl. Kazimierza w ogóle się nie zatrzymując, jedzie jakby nigdy nic.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

figa, dlatego, że wsiadając do blaszanej puszki, należy myśleć za innych i zmienić się w prekognitę.
Jeżeli masz możliwość uniknięcia zderzenia to masz to zrobić.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Tak gdzieś słyszałem, że mimo złamania przepisów przez jednego kierowcę, to orzeczono winę obu, bo drugi nie zrobił nic żeby uniknąć kolizji, choć mógł. Nie wiem też jakie to ma konsekwencje dla likwidacji szkody, więc może ktoś zorientowany się wypowie.

A tymczasem na skrzyżowaniu Krakowskiej i Radosnej...
Załączniki
radosna.jpg
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Przed kilkunastoma minutami chyba właśnie jechałem za tym autem.. tyle, że bylo na lawecie. Skoda, prawda?

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

figa pisze:
Cubaza pisze:figa, wczoraj ta Honda stała w centrum(przy Wekslarskiej) i miała blokadę na koło założoną wieczorem.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A i jeszcze jedno - jak skręcam z Krakowskiej w prawo w Targową, a jedzie auto od placu Kazimierza i również skręca w Targową, to kto ma pierwszeństwo?
Chcę się po prostu upewnić, że mam rację :)
Tu się kłania tzw. zasada prawej ręki. A z drugiej strony tam chyba od tatrzańskiej albo nawet wcześniej zaczyna się strefa zamieszkania, ale dawno tamtędy nie jechałem więc mogę się mylić.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

ozi26 pisze:Tu się kłania tzw. zasada prawej ręki. A z drugiej strony tam chyba od tatrzańskiej albo nawet wcześniej zaczyna się strefa zamieszkania, ale dawno tamtędy nie jechałem więc mogę się mylić.
Po remoncie Krakowskiej zaczyna się od Nowego Światu.
Wcześniej zaczynała się zaraz przed skrzyżowaniem z Targową.

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

Post autor: Winter »

Wczoraj dzwon na ulicy Krakowska X Urszulańska (Koło Alior Banku).

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

A ja przepraszam Pana w SUV-ie na skrzyżowaniu ulic Nowodąbrowska-Fatimska-Starodąbrowska, na którym wymusiłem pierwszeństwo. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że gdy włączyło się zielone to 3 samochody przede mną przejechały to Pan stał, a gdy ja skręcałem w lewo to nagle Pan pojechał. To mnie troszkę zmyliło i przez to wymusiłem pierwszeństwo na Panu.
A więc przepraszam.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Winter, mówisz o tym motorze co wjechał w d... dostawczakowi?

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

Post autor: Winter »

Nie wiem co komu wjechało, wiem tyle od Brata że była to jakaś Dacia, i że był dzwon :P

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

To nie to, wczoraj jak jechałem koło 14 to ktoś ścigaczem wjechał w zadek transitowi :)
Brzmiało to tak, jakby chciał przyszpanować ale motor zamiast zaboksować pociągnął do przodu - zajścia nie widziałem, tylko słyszałem bo akurat dojeżdżałem do Krakowskiej Nowym Światem.

ODPOWIEDZ