Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Pozdrowienia dla barana w srebrym focusie (KT), który mało co nie zaparkował mi w drzwiach pokonując skrzyżowanie 16 P.P. z Nowodąbrowską na czerwonym świetle.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Tam są źle światła ustawione. Nie ma wystarczającego bufora pomiędzy sygnałami dla poszczególnych kierunków przez co często dochodzi do podobnych sytuacji.
Z drugiej strony są idioci, którzy namiętnie pokonują to skrzyżowanie już na wczesnym czerwonym, a to już niemal gwarantuje dreszczyk emocji.

halford
Rhetor

Baxon, Wiem o tym ustawieniu. Dlatego pozdrowiłem tylko barana w focusie, bo przed nim jeszcze jeden był więc focus musiał na czerwonym przejechać.
3150 A Rh+

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Taka ciekawostka na nowym kawałku drogi między Brzozówką a Tarnowem. :) Ślady wskazują, że przejechał/-a na wylot. :)
Załączniki
2012-07-19 18.01.15.jpg
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

halford
Rhetor

Właśnie dziś też to widziałem i miałem pisać aby Gushman wrzucił foty bo pewnie ma :)

Kierowcy chyba się udało zapanować nad pojazdem i się nie wywalił ? Przynajmniej nie widać szkieł na asfalcie i innych uszkodzeń.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Wiele razy się temu przyglądałem i wydaje się, że to był raczej niemały samochód sądząc po szerokości śladów opon i braku części na trawie. Ale z kolei raczej nie coś bardzo dużego, bo każdy ślad jest pojedynczy. Stawiam na coś wielkości transita. :)

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

robas
Proedroj
Kontakt:

Post autor: robas »

Nieźle!

A mnie dziwi skąd się biorą auta które nie zjeżdżają z ronda. Bo na tą chwilę to żadne auto nie powinno się "teoretycznie" zatrzymywać przed wjazdem na rondo no bo komu tu ustępować. Przez pierwsze kilka dni funkcjonowania tego ronda to co czwarte auto tak jechało...Przez to przepustowość spadła drastycznie...Wynika z tego że objeżdżają wokoło rondo i wracają skąd przyjechali....albo ktoś sobie chce pojeździć po nowym rondzie...

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

Rozumiałbym takie wjechanie na wysepkę ronda przy pogodzie typowo zimowej ale przy takiej temperaturze to dla mnie jakiś absurd. Na jednym z rond na "4" w stronę Rzeszowa to nawet pas kostki zrobili przez środek wysepki dla tych nie wyrabiających się

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

ClNEK pisze:Rozumiałbym takie wjechanie na wysepkę ronda przy pogodzie typowo zimowej ale przy takiej temperaturze to dla mnie jakiś absurd. Na jednym z rond na "4" w stronę Rzeszowa to nawet pas kostki zrobili przez środek wysepki dla tych nie wyrabiających się
Ale zastawiony szlabanami, więc niewielka to różnica. Chodzi o rondo ze zjazdem na Dębicę.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Rozmawiałem z ludźmi "odpowiadających" za to rondo - twierdzą oni, że ten pas przez środek jest przygotowany dla "gabarytów" - czyli pojazdów, które z jakchś przyczyn nie moga się złożyć na rondzie. Ile w tym prawdy jest :mrgreen: nie wiem - ale brzmi sensownie.
Rozmowa miala miejsce - jak układali kostkę - zaciekawiony zatrzymałem się i zapytałem. :mrgreen:
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Jak twierdzą źródła zbliżone do świadka akcji na rondzie z fotografii, to jednak był klasyczny TIR. Ciemno, człowiek niezorientowany w terenie i zamiast w ostatniej chwili odbijać, przeciął "wyspę". :)

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

figa
Archont

Post autor: figa »

A debila w czerwonym aucie (z czarną maską) nie nauczyli, ze w zakręt to się "wchodzi" ze stałą prędkością? Że jak się gwałtownie hamuje lub przyspiesza, to można stracić panowanie na autem???
Dobrze, że przy przejeździe kolejowym na Wyszyńskiego jest szeroko i zdązyłam uciec na prawo...

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

A czarna maska może dla tego, że już klepana i nie zdążyli jeszcze wylakierować. To by wtedy wszystko wyjaśniało ;)

Awatar użytkownika

figa
Archont

Post autor: figa »

TomekMKM pisze:A czarna maska może dla tego, że już klepana i nie zdążyli jeszcze wylakierować. To by wtedy wszystko wyjaśniało ;)
Być może :)
Widziałam go znów na mieście - to jest honda, rejestracja KT. Tyle zdązyłam zobaczyć, bo znów gość jakieś "cuda" wyczyniał :lol:

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

figa, wczoraj ta Honda stała w centrum(przy Wekslarskiej) i miała blokadę na koło założoną wieczorem.

ODPOWIEDZ