Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

maup pisze:
gushman pisze:A mandat dostało tico...
możesz coś więcej?
Właśnie nie wiem czy mogę. :) W każdym razie faktycznie było tak, że nissan zawracał na wysokości Eltaru (bo teoretycznie mu wolno) a tico jadące w tym samym kierunku jakimś sposobem w niego trafiło.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

gushman pisze:
maup pisze:
gushman pisze:A mandat dostało tico...
możesz coś więcej?
Właśnie nie wiem czy mogę. :) W każdym razie faktycznie było tak, że nissan zawracał na wysokości Eltaru (bo teoretycznie mu wolno) a tico jadące w tym samym kierunku jakimś sposobem w niego trafiło.
Inna sprawa, że Nissanem do ronda i bezpiecznego zawrócenia miał kawałeczek (co nawet zdaje się podkreślał kierowca TICO). Ale nie wchodźmy w tak pikantne szczegóły, bo to nie o to tutaj chodzi...

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Rozmowy nie znam, choć sam widziałem przejeżdżając, że była dość dynamiczna a nawet policjant się unosił. Faktem jest, że kierowca nissana postąpił lekkomyślnie, ale w świetle przepisów to nie on zawalił.

PS Odnośnie pisowni nazw samochodów: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629431, czyli nissan i tico. :)

Cały Tarnów na Facebooku

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Gushman - a nazwy własne nie piszemy z dużych liter czasem? Z Polskiego jestem bardzo słaby - ale coś mi się obilo o uszy, że nazwy własne piszemy z dużej litery. Na przykłąd firma Jabłko z duzej ale jabłko jako owoc z małej.

Niech się wypowie ktoś mający polonistykę za wykształcenie :mrgreen:
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Ja się nie czepiam Tomka i nie chcę być złośliwy czy coś takiego. Niewiedza w temacie pisowni marek samochodów jest powszechna, jak Wydawnictwa Naukowe. :) Po to podałem link, żeby nie było wątpliwości. Przeczytaj proszę co tam jest napisane. Samochód marki Nissan, ale samochód nissan. :)

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

gushman pisze:Faktem jest, że kierowca nissana postąpił lekkomyślnie, ale w świetle przepisów to nie on zawalił.

Z tego co tu piszecie rozumiem, że nissan próbował skręcić/zawrócić z prawego, zewnętrznego pasa, a tico jechał lewym, wewnętrznym. Jeśli tak było to na miejscu kierowcy tico nie przyjąłbym mandatu. Nissan nie miał prawa zjechać na lewy pas jeśli nie miał na to miejsca. No, chyba, że sytuacja była inna: nissan sygnalizował kierunkowskazem próbę zmiany pasa z prawego na lewy a tico, który też jechał prawym pasem za nim próbował go wyprzedzić. Wtedy bez wątpienia winnym byłby kierowca tico.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

pb, ja napisałem tak, że moim zdaniem tak było. Nie wiem czy to prawda. Wydaje mi się, że tak było z tego względu, że nissan miał idealnie bok rozwalony, czyli uderzenie było idealnie w bok. Jakby zawracał z lewego pasa to nie ma możliwości żeby tico walnęło go tak idealnie. Jednak to jest moje zdanie.

sainte_nitouche
Archont

Post autor: sainte_nitouche »

Jesli ochlapywanie pieszych przez wjechanie z calym impetem w kaluze widoczna z daleka i mozliwa do ominiecia mozna nazwac buractwem - to czuje sie w obowiazku pozdrowic (choc raczej omijam ten watek z daleka) bydlatko prowadzace czarnego SUV-a o wielce pretensjonalnej rejestracji K1 RICO.
Jesli sie kupuje taka rejestracje (co ma byc przejawem w sumie nie wiem czego? prestizu? Wyjatkowosci? dla mnie to nuworyszostwem ostrym zalatuje) - to trzeba miec swiadomosc, bydlatko drogie, ze taka rejestracje jest tez wyjatkowo latwo zapamietac.
Bo innej pewnie bym nie odczytala, majac nawet twarz i oczy zachlapane swiezym blotem.
Kolejna rejestracje kup sobie K1 MATOŁ

Nara

:P

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Jest to również karane mandatem :D, tak więc możesz złożyć zawiadomienie o popełnieniu ochlapania przez RICO.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

sainte_nitouche, może wzorował się na Rico - kabuumm! z Pingwinów z Madagaskaru?

MATOŁ chyba nie może być - nie wiem czy polskie znaki są akceptowane :( ale może być np DEBIL :)

Ale zdarzają się 'perełki' - gdzieś widziałem na zdjęciu rejestrację z Poznańskiego "P0 BABCI" :)

A tu dowód: http://www.hehe.com.pl/508,smieszna,rejestracja.html
Ostatnio zmieniony 16-07-2012, 13:59 przez ad2222, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

szopen
Prytan

Post autor: szopen »

Takie rejestracje mają jeden plus - są łatwiejsze do zapamiętania gdy kierowca coś przeskrobie :D

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

sainte_nitouche pisze:Jesli ochlapywanie pieszych przez wjechanie z calym impetem w kaluze widoczna z daleka i mozliwa do ominiecia mozna nazwac buractwem - to czuje sie w obowiazku pozdrowic (choc raczej omijam ten watek z daleka) bydlatko prowadzace czarnego SUV-a o wielce pretensjonalnej rejestracji K1 RICO.
Jesli sie kupuje taka rejestracje (co ma byc przejawem w sumie nie wiem czego? prestizu? Wyjatkowosci? dla mnie to nuworyszostwem ostrym zalatuje) - to trzeba miec swiadomosc, bydlatko drogie, ze taka rejestracje jest tez wyjatkowo latwo zapamietac.
Bo innej pewnie bym nie odczytala, majac nawet twarz i oczy zachlapane swiezym blotem.
Kolejna rejestracje kup sobie K1 MATOŁ

Nara

:P
Gościnny zna tego Pana, ale jak chcesz numer telefonu, też Ci mogę podać, przynajmniej służbowy :) do firmy :)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Awatar użytkownika

lll
Rhetor

Post autor: lll »

słyszałem też o rejestracji DO BUZI i PO JEEP

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Przecież tych rejestracji są dziesiątki. :) K0 CHAS (ze śrubką wkręconą nad S), K0 GUT itp. itd. :)

Cały Tarnów na Facebooku

Aszka
Obywatel

Post autor: Aszka »

sainte_nitouche, a ja Ci mogę powiedzieć, gdzie mieszka :).

ODPOWIEDZ