Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Oj dopiero teraz sie obudziles z Wypadek Przypadek ?
Ekipa TVN jest blisko tarnowa, bo jak mowia czesto zdarzaja się (niestety) wypadki kolo Tarnowa ktore warto (tez glupie stwierdzenie) pokazac w tym programie.
Ekipa TVN jest blisko tarnowa, bo jak mowia czesto zdarzaja się (niestety) wypadki kolo Tarnowa ktore warto (tez glupie stwierdzenie) pokazac w tym programie.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Wiesz, jak sie nie ma telewizora w domu, a jedyne TV to TrunkView (nic wspolnego to to z piciem nie ma:-P), to sie nie wie, ze czesto tu bywaja... ;-)
Ciekawe, czy sluchaja, czy dostaja telefon z MSK o co ciekawszych przypadkach. Ale to juz zupelnie inna historia...
Ciekawe, czy sluchaja, czy dostaja telefon z MSK o co ciekawszych przypadkach. Ale to juz zupelnie inna historia...
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!
Bo łączność musi być pewna!
Szykują nam kolejne zmiany w wysokościach mandatów i grzywien.
http://moto.onet.pl/1663564,1,mandaty-m ... tml?node=2Mandaty mocno w górę
dziś o 09:02
ms / PAP
PAP
Przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 50 km/h, zaparkowanie auta na kopercie lub przejazd na czerwonym świetle może już niedługo kosztować kierowcę nawet 1 tys. zł. Grzywny za wykroczenia mogą wynieść do 10 tys. zł - informuje "Rzeczpospolita".
Projekt zmian, zlecony przez parlamentarny zespół ds. bezpieczeństwa ruchu drogowego, jest już gotowy i niebawem trafi do Sejmu. Nowela przewiduje 100-proc. podwyżkę grzywien i mandatów.
Grzywny mają być orzekane w widełkach od 40 zł do 10 tys. zł, a mandaty od 40 zł do 1 tys. zł – mówi Adam Jasiński, ekspert ds. bezpieczeństwa ruchu drogowego, który przygotowywał projekt. Jak podkreśla, obecna wysokość grzywien obowiązuje od kilkunastu lat, a w tym czasie realia bardzo się zmieniły – np. od 1997 r. przeciętne wynagrodzenie wzrosło trzykrotnie.
"Za jedno wykroczenie na drodze maksymalny mandat wynosi dziś 500 zł, tylko w wypadku kilku popełnionych przez kierowcę wykroczeń podczas jazdy można go podnieść do 1 tys. zł" – mówi rzecznik KGP Mariusz Sokołowski. Jak dodaje, na wielu osobach nawet taki mandat nie robi szczególnego wrażenia. Zwłaszcza na zagranicznych kierowcach, których nie dotyczą punkty karne.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Byłem, widziałem i jestem zaj* zdziwiony jak do tego doszło. Wychodzi na to, że złoty samochód chciał skręcić w lewo z prawego pasa pod Eltar, a czerwone TICO po prostu w niego wjechało. Tylko nie chce mi się wierzyć w takie coś. Wnioskuję to po tym, że złoty samochód(Nissan Alemra/Primera?) miał zgnieciony cały lewy bok ;/TomekMKM pisze:Dzisiaj dosyć pokaźny dzwonek na Starodąbrowskiej na wysokości Eltaru.
Z tego co mi się udało dowiedzieć, kierowca srebrnego chciał zawrócić (!?) na wysokości Eltaru, a na niego wjechał TICO. Świadczą także o tym uszkodzenia obu pojazdów.Cubaza pisze:Byłem, widziałem i jestem zaj* zdziwiony jak do tego doszło. Wychodzi na to, że złoty samochód chciał skręcić w lewo z prawego pasa pod Eltar, a czerwone TICO po prostu w niego wjechało. Tylko nie chce mi się wierzyć w takie coś. Wnioskuję to po tym, że złoty samochód(Nissan Alemra/Primera?) miał zgnieciony cały lewy bok ;/TomekMKM pisze:Dzisiaj dosyć pokaźny dzwonek na Starodąbrowskiej na wysokości Eltaru.
On był srebrny ? Być może Ale to chłopak musiał zawracać z prawego pasa i hulaj dusza. Co go obchodzi, że na pasie obok ktoś jest.TomekMKM pisze: Z tego co mi się udało dowiedzieć, kierowca srebrnego chciał zawrócić (!?) na wysokości Eltaru, a na niego wjechał TICO. Świadczą także o tym uszkodzenia obu pojazdów.
Raczej złotawy. http://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=OvlDK7lI_XQ
Ostatnio zmieniony 14-07-2012, 16:33 przez gushman, łącznie zmieniany 1 raz.
Szanowny rowerzysto - jak sie już jedzie po ścieżce rowerowej* i ma się czerwone to się ZATRZYMUJE! A przynajmniej się rozgląda. Dobrze, że zarówno w aucie, jak i w rowerze hamulce sprawne. Tylko ciekawa jestem jakby się sprawa zakończyła, gdyby z naprzeciwka samochód jechał, skoro się debilu zatrzymałeś na środku jezdni.
*ścieżka rowerowa przy Wyszyńskiego-Elektrycznej.
*ścieżka rowerowa przy Wyszyńskiego-Elektrycznej.