Recenzja Tabletu HP SLATE 2

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
Ravir
Rhetor

Recenzja Tabletu HP SLATE 2

Post autor: Ravir »

Wklejam link z wideorecenzją tabletu HP SLATE 2 - która dzięki telewizji internetowej TARWIZJA udalo mi się "popełnić" :mrgreen:

Jest to pierwszy mój występ przed kamerą :mrgreen: więc proszę o wyrozumiałość. :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=yc5khAUUDVA
9000 ml A Rh-

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Trzeba mieć zboczenie, żeby wytrwać całe 35 minut ; D

Autor tematu
Ravir
Rhetor

Starałe się by recenzja była dokładna - tak by kazdy miał szczegółowy obraz urzadzenia. Jak by ktoś napisał dobry scenariusz może inaczej by wyszło - a tak musiałem improwizować.
Na dodatek temperatura była masakryczna w czasie krecenia materiału - co też się odbiło.

Zreszta chodziło o przedstawienie tabletu a nie o zdobycie Oskara.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Ravir pisze:
Zreszta chodziło o przedstawienie tabletu a nie o zdobycie Oskara.
To trzeba było recenzję napisać ;)

Autor tematu
Ravir
Rhetor

Recenzja pisana nie oddaje wszystkiego - nawet na zdjęciach nie widać jak tablet leży w dłoni. Suche liczby też nie oodadzą wszystkiego - generalnie wideo recenzja pozwala zpoznać się "prawie" na żywo ze sprzętem.
9000 ml A Rh-

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Ja bym chętnie obejrzał, ale nie pojedyncze recenzje, tylko porównawcze. Typu odpalasz te same aplikacje w dwóch różnych tabletach i porównujesz wydajność, awaryjność, wygodę etc.

Jak słyszę 1,5 GHz to mam wrażenie: ale bieda, to mój Biedronkowy ma 1,0 GHz... ; )

Podejrzewam jednak, że ten 1,5 różni się wydajnością od tego 1 znacznie?

Autor tematu
Ravir
Rhetor

Problem, że nie mam innego do porównania :mrgreen:

W HP mamy Intel Atom - który znacznie się rózni od ARM'ów montowanych do tabletów z Androidem. :mrgreen: Generalnie 1.5 GHz w zupełności wystarcza do spokojniej pracy pod Windows. Sam używam go od pół roku i nie mam problemów z wydajnością. Nie jest to Core i7 :mrgreen: ale nie robimy na nim mega zadań.
W przypadku Windows'a tak naprawdę to Dysk HDD decyduje o prędkości - mając szybki dysk słabszy procesor daje radę. A w HP mamy dysk SSD - prawdziwy dysk a nie jakąś pamięć Flash.

Generalnie kazdy kto musi pracować pod Windows i chce mniej nosić powinien rozważyć taki tablet. Zobaczymy prawdziwy wysyp tabletów jak pojawi się Windows 8 - już diś jest masa zapowiedzi.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Niewątpliwą zaletą tej recenzji jest fakt, że nie widać tam ortów :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

ODPOWIEDZ