Galeria Tarnovia

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Ja dwa tygodnie temu byłe w Tarnovi po raz pierwszy :mrgreen:

Co mnie cieszy to - BOMI - nie są może najtańsi, ale mają sporo rzeczy, których nie kupię w innych sklepach, ot chodźby głupie syropy barmańskie w różnych smakach.

Buty - dużo sklepów i duży wybór oraz dobre ceny - nabyłem, turystyczne buty Campus'a - w doskonałej cenie, taniej o 90 zł niż w pozostałych sklepach - a schodziłem całe miasto.

Po za tym normalna galeria i nie ma się czym podniecać, zawsze uważam, że im wiecje sklepów i galerii tym LEPIEJ dla Nas, konsumentów - większa konkurencja wymusza lepszą jakość obsługi i lepsze ceny.

Jeszcze tylko likwidacja strefy wojny u zbiegu Narutowicza/Krakowskiej* i będzie dobrze. :mrgreen:

*Ruiny legendarnego miejsca, gdzie produkowano między innymi legendarne Siarkofruty - czyli Ovintaru

tarnowiack
Archont

Post autor: tarnowiack »

ja nie bylem do tej pory.. i pewnie jeszcze dlugo nie bede. ale znajomi patrza na mnie jak na wariata... "to ja cie wezme.. pokaze." ;D
do galerii tlumy... a w kinie pusto.. latwiej sie przebiec po galerii - wszyscy widza... a kupic sobie ksiazke i poczytac w domu... ? a po co?

bobasek
Proedroj

Post autor: bobasek »

a po co czytać książki? Walduś Kiepski na pytanie magistra czy mają w domu jakieś książki odpowiedział: "Panie, Panie to porządny dom, tu nie ma żadnych książek" :)

tarnowiack
Archont

hehe.. no pewnie. statystyczny polak czyta pewnie ze 3 ksiazki rocznie ;-)
ale 90% zadnej ;D

bobasek
Proedroj

EMPIKU czy Księgarni nie ma w GT bo lepiej nie marnować powierzchni jak można dodatkowy sklep odzieżowy lub obuwniczy zrobić

[ Dodano: 27-01-2010, 22:46 ]
a po co czytać lepiej oglądnąć film , albo serial.

tarnowiack
Archont

bo jak kupisz sobie buty to sasiedzi widza.. a jak ksiazke to nie ;D

bobasek
Proedroj

i jeszcze pomyślą, że nienormalny:)

tarnowiack
Archont

no na pewno nienormalny jak kupil ksiazke a nie jakies zaje...e kozaczki zonie ;-)

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Panowie, takie jest nasze społeczeństwo co marudzicie :P. Poza tym ksiązki sa naprawde drogie, więc nie ma sie co dziwić że ludzie nie kupuja. Bez książki da sie żyć a bez jedzenia czy ubrania nie bardzo. Jeżeli średnia krajowa to 3,7 brutto a robol na tamelu dostaje 1200 na reke to o czym my tu rozmawiamy.

bobasek
Proedroj

ale nie chodzi o zarobki, na jedną książkę w miesiącu myślę, że nawet robol może sobie pozwolić! książki są drogie to fakt ale szkoda, że nie ma w GT kina, było by gdzie się porzucać popcornem na 'Legalnej blondynce' 2 bądź na 'Zabili go i uciekł 3"

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

tarnowiack pisze:hehe.. no pewnie. statystyczny polak czyta pewnie ze 3 ksiazki rocznie ;-)
ale 90% zadnej ;D
Statystycznie Polak czyta JEDNĄ książkę na rok! ;-)
Sam wyrobiłem normę w 2009 za chyba 10 Polaków ;)

Ps. Trixie istnieje jeszcze coś takiego jak Biblioteka, zaglądnij tam nie gryzą :)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

tarnowiack
Archont

no to ja w 3 miesiace norme odwalam ;-)

[ Dodano: 27-01-2010, 22:57 ]
oczywiscie za 10 ciu ;D

bobasek
Proedroj

czy ty przypadkiem nie przesadzasz Jakub? :) wyborcy mogą odnieść wrażenie, ze marnujesz czas na byle co:)

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Jakub Kwaśny pisze:Statystycznie Polak czyta JEDNĄ książkę na rok! ;-)
No to mnie załamałeś :( Do końca 2012 roku już nie przeczytam, bo bym podniósł średnią. :)

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Jakub Kwaśny pisze:Ps. Trixie istnieje jeszcze coś takiego jak Biblioteka, zaglądnij tam nie gryzą :)
Bywam w bibliotece, i bez przesady powiem że zawsze ktoś tam przy mnie jakieś książki pożycza. Nawet ostatnio jakas starsza pani miała juz zarezerwowane z 5 czy 6 ksiażek, ale to jakies opowieści wiec nie wiem czy to sie liczy :P.
bobasek pisze:czy ty przypadkiem nie przesadzasz Jakub? :) wyborcy mogą odnieść wrażenie, ze marnujesz czas na byle co:)
Heheheh dobre :D.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

ODPOWIEDZ