T-Mobile będzie pobierać opłaty za sprawdzenie stanu konta
Jest tez opcja- że T-Mobile nie wprowadzi odrazu podwyżek dla obecnych klientów tylko dla nowych. Napewno zdają sobie sprawę, że wiele osób chetnie wykorzysta tą zmianę jak bardzo wygodny pretekst do zerwania umowy bez koneiczności płacenia kar umownych.
Dla Ciebie istotne są dwa przypadki :
Faktura z naliczonyą dodatkową opłatą - ale bez aneksu do umowy. Wtedy mamy klasyczną reklamację, gdzie podstawą jest "stara" umowa.
Drugi przypadek to nowa Umowa / Aneks - gdzie odstępujemy od umowy i po zupie.
Nie jestem pewny czy przypadkiem naliczenie dodatkowych oplat nie jest powodem do zerwania umowy - ale chyba nie, bo mamy możliwość reklamacji i chyba dopiero po wyczerpaniu tej drogi możemy zerwac umowę z winy operatora - ale to pytanie do prawnika.
Dla Ciebie istotne są dwa przypadki :
Faktura z naliczonyą dodatkową opłatą - ale bez aneksu do umowy. Wtedy mamy klasyczną reklamację, gdzie podstawą jest "stara" umowa.
Drugi przypadek to nowa Umowa / Aneks - gdzie odstępujemy od umowy i po zupie.
Nie jestem pewny czy przypadkiem naliczenie dodatkowych oplat nie jest powodem do zerwania umowy - ale chyba nie, bo mamy możliwość reklamacji i chyba dopiero po wyczerpaniu tej drogi możemy zerwac umowę z winy operatora - ale to pytanie do prawnika.
9000 ml A Rh-
Przeczytaj kilka postów wcześniej jak napisałem, że moja siostra dostała pismo z T-Mobile, że wprowadzają tą opłatę za sprawdzenie stanu konta. Więc ta opłata nie jest tylko dla nowych klientów.Ravir pisze:Jest tez opcja- że T-Mobile nie wprowadzi odrazu podwyżek dla obecnych klientów tylko dla nowych. Napewno zdają sobie sprawę, że wiele osób chetnie wykorzysta tą zmianę jak bardzo wygodny pretekst do zerwania umowy bez koneiczności płacenia kar umownych.
-
Autor tematu - Rhetor
Jak to co?
Masz fakturę na telefon?
Znaczy, że Twój
Masz fakturę na telefon?
Znaczy, że Twój
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD