Jeszcze a propos nowootwartego, starego oddziału i rejestracji.
Pielęgniarki siedzą w "kufajkach", bo ogrzewanie nie działa. Pacjenci zresztą też marzną - kolektywnie.
Pani projektant przewidziała jeden kabelek do komputera na cztery stanowiska - do poprawy, albo prowizorka będzie.
Ktoś źle osadził czujkę do otwierania drzwi - jak ktoś nie ma wzrostu Gortata, to może zaliczyć czołówkę z drzwiami, które "nie zauważyły", że ktoś się zbliża.
Projektant wziął sobie do serca, że pielęgniarki zarabiają mało, bo stwierdził, że jedna, mała szafka na ubrania wystarczy na dziewięć osób
Kolejne wieści z frontu - wkrótce.
Kolejne święcenia w Tarnowie
-
- Archont
Ja polecam skorzystanie z umieszczonego w holu 'terminala informacyjnego'.
Pomijam juz fakt, ze osoby starsze/slabowidzace/nieobyte z monitorem beda sie baly go w ogole dotknac nie mowiac o dotarciu do zawartych w nim informacji.
Mnie zaciekawilo, ze terminal dziala w obcych jezykach - i zachcialo mi sie sprawdzic, jak bedzie brzmiala nazwa mojego oddzialu w jez. rosyjskim na przyklad.
Sie okazalo, ze w jezykach obcych dziala wylacznie menu terminala (a wiec: 'strona glowna' - 'w przod' - 'w tyl' - etc.), natomiast wszystkie informacje wyswietlaja sie nadal w jezyku ojczystym
Pomijam juz fakt, ze osoby starsze/slabowidzace/nieobyte z monitorem beda sie baly go w ogole dotknac nie mowiac o dotarciu do zawartych w nim informacji.
Mnie zaciekawilo, ze terminal dziala w obcych jezykach - i zachcialo mi sie sprawdzic, jak bedzie brzmiala nazwa mojego oddzialu w jez. rosyjskim na przyklad.
Sie okazalo, ze w jezykach obcych dziala wylacznie menu terminala (a wiec: 'strona glowna' - 'w przod' - 'w tyl' - etc.), natomiast wszystkie informacje wyswietlaja sie nadal w jezyku ojczystym
Nowy szpital jak z filmu Barei
No i mam newsa - sprawę źle zainstalowanego czujnika rozwiązano
Drzwi automatyczne całkowicie zamknięto, uruchomiono za to normalne drzwi z klamką.
Drzwi automatyczne całkowicie zamknięto, uruchomiono za to normalne drzwi z klamką.
-
- Archont