Brak ciepłej wody
Brak ciep³ej wody
Miejskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej w Tarnowie informuje, że w dniach od czwartku 5 lipca br. od godz. 07:00 do soboty 7 lipca br. do godz. 07:00 nastąpi przerwa w dostarczaniu ciepłej wody użytkowej do budynków zasilanych z sieci MPEC Tarnów.
Gorszego czasu już wybrać nie mogli najgorsze upały a tu taka ''niespodzianka''
Dlaczego na tak długi okres ? .
-
- Rhetor
-
- Archont
Re: Brak ciep³ej wody
dafi33 pisze:
Mogli wybrać gorszy czas. Brak ciepłej wody przy 30 stopniowym upale jest znacznie mniej kłopotliwy niż brak ciepłej wody przy 30 stopniowym mrozie.
Dwa dni da się jakoś wytrzymać. Dziwi mnie jedynie, że dowiaduję się o tym dopiero z internetu.
Ale po co w wiadrze. Nalewasz trochę zimnej wody do wanny a do tego wlewasz trzy- cztery litry wrzątku ugotowanego w garnku i masz wodę letnią - w sam raz na taki upał.farciarzgilmore pisze:Marcinie powiedz to moim dzieciom, że dzisiaj będą się kąpać w zimnej wodzie. Jak bym tak chciał grzać po wiadrze na dwie kąpiele to bym całą noc w łazience siedział
Ewentualnie możesz przez dwa dni dzieci nie kąpać. Są wakacje - jakoś przeżyją Najwyżej je nieco oskrobiesz przed snem
-
- Archont
Ja myślę całkiem na odwrót. Przy chłodzie człowiek tak się nie poci jak przy takim skwarze a po drugie na takim mrozie nie wykonuje się prac ziemnych chyba że są to awarieMogli wybrać gorszy czas. Brak ciepłej wody przy 30 stopniowym upale jest znacznie mniej kłopotliwy niż brak ciepłej wody przy 30 stopniowym mrozie.
To była odpowiedź na post MarcinaAle po co w wiadrze. Nalewasz trochę zimnej wody do wanny a do tego wlewasz trzy- cztery litry wrzątku ugotowanego w garnku i masz wodę letnią - w sam raz na taki upał.
Mój synek po takim dniu na polu wygląda jak górnik po pierwszej zmianieEwentualnie możesz przez dwa dni dzieci nie kąpać. Są wakacje - jakoś przeżyją Najwyżej je nieco oskrobiesz przed snem
A u mnie na osiedlu od wczoraj ogłoszenia w gablotach wiszą... więc może administrator zaspał albo mu "ogłoszeń" zabrakłodefekator pisze:Dziwi mnie jedynie, że dowiaduję się o tym dopiero z internetu.
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."
U mnie też już wiszą, może po prostu je przeoczyłem. Zazwyczaj takie ogłoszenia wieszali na drzwiach do bloku obecnie jest w gablocie.pan_wAZOn pisze:A u mnie na osiedlu od wczoraj ogłoszenia w gablotach wiszą... więc może administrator zaspał albo mu "ogłoszeń" zabrakłodefekator pisze:Dziwi mnie jedynie, że dowiaduję się o tym dopiero z internetu.
Boruta pisze:Wiele osób w dzisiejszych czasach wierzy jeszcze w słowa powiedzenia "częste mycia skraca życie, skóra się ściera i człowiek umiera" i kąpie się tylko w soboty, akurat zdążą
"
Kąpię się raz w tygodniu w piątki przed westernem, trochę zaburzy to mój system.
Proszę o poradę czy lepiej wykąpać się już w środę czy czekać do soboty ?
Od ostatniej kąpieli w piątek do środy jest tylko 5 dni więc nie będę jeszcze brudny, a do tego do następnego piątku i kolejnej kąpieli będzie 9 dni, a powyżej 7 zaczynam się dość śmierdząco pocić.
Co robić ? Ratujcie ! "
Komentarz z tarnow.net.pl który mnie całkowicie rozwalił
-
- Rhetor
Nie wiem co tak panikujecie, w taki upał to ja się nie myję w ciepłej wodzie tylko właśnie w zimnej
Kiedyś się tak załatwiłem, że jeszcze długo było mi po prostu zimno, mimo temperatury powietrza rzędu 30 stopni
Kiedyś się tak załatwiłem, że jeszcze długo było mi po prostu zimno, mimo temperatury powietrza rzędu 30 stopni
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Ja oszukuję termoregulację organizmu, i kąpię się w gorącej wodzie - po wyjściu spod prysznica wyraźna ulga. Jest po prostu zimnoLordRuthwen pisze:w taki upał to ja się nie myję w ciepłej wodzie tylko właśnie w zimnej
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Rhetor