Tarnów - miasto przyjazne rowerzystom.
Tomek w opisanym przykładzie rowerzysta zachował się logicznie choć nie rozsądnie i złamał przepisy. Tam powinien być przejazd rowerowy, a ty powinieneś mieć oznakowanie byś mógł się spodziewać rowerzysty, a wariatów nigdy nie braknie bez względu na sposób poruszania się po drodze.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Właśnie obejrzałem Tour de France na Eurosporcie i musze wam powiedzieć, że bardzo szybkie komputery mają w tej stacji.
Goście sobie jadą ulicą w mieście, a tutaj po obydwu stronach ścieżki rowerowe! czerwone! z asfaltu!
Strasznie szybko musieli obrabiać tą relację, żeby nasz oszukać, bo przecież wiadomo, że ścieżki to tylko z szarej, nierównoułożonej kostki - i to na spółkę z chodnikiem.
Goście sobie jadą ulicą w mieście, a tutaj po obydwu stronach ścieżki rowerowe! czerwone! z asfaltu!
Strasznie szybko musieli obrabiać tą relację, żeby nasz oszukać, bo przecież wiadomo, że ścieżki to tylko z szarej, nierównoułożonej kostki - i to na spółkę z chodnikiem.
Nie przesadza, dużo bardziej niebezpieczne są zachowania kierowców. Wszędzie są barany, nic na to nie poradzisz.TomekN pisze:Chodzi mi tylko o to, że niektórzy z rowerzystów, zachowują się skrajnie nie odpowiedzialnie, wczorajszy przykład, dojeżdżam sobie do ronda tymczasowego, a tam na przejściu dość szybko przemknął jegomość w słusznym już wieku, bez zatrzymania, bez jakiegokolwiek rozglądania. I wiem o tym, że nie da się u nas tak jeździć, ale nie można trochę rozważniej? Zaoszczędzić innemu kierowcy nerwów, a sobie przede wszystkim zdrowia? I wiem również o tym, że infrastruktura rowerowa jest jaka jest, a innymi słowy, nie ma jej w ogóle. Tylko spinacie się, jakbym wam psa zabił, a chodzi mi tylko o problem, a dokładnie brak świadomości niektórych rowerzystów co robią na drodze.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
-
- Rhetor
Bo szukasz nie tam gdzie trzeba: http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.php?t=1315&start=0
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Z policją działa, wystarczy im podać datę, zresztą jest jeszcze tag EXIF w zdjęciu.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
W sobotę jadąc starówką zwróciłem uwagę strażnikom miejskim, że wokół mnóstwo nieprawidłowo zaparkowanych samochodów. Usłyszałem "mądre" pytanie, czy chcę aby wszystkich ukarać. A to sporo pracy bo samochodów ogrom. Potem usłyszałem jeszcze, że ten tylko po kwiatki tamten, tamten tylko na chwilę, inny to mieszkaniec lub pracuje w okolicy, A w ogóle to w mieście brak miejsc parkingowych i oni niewiele mogą, bo jak wlepią mandaty tym to zaraz inni się pojawią. Po tym szczęka mi opadła i brakło mi argumentów.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Trzeba było im talony do baru wysłać albo pizzę zamówić a nie zawracać gitarę zdjęciami Z Policą działa, sprawdzone. Natomiast do darmozjadów nawet nie próbuję wysyłać, strata czasu. Oni nie mogą ze zdjęcia wystawić, zresztą gdyby nawet mogli to i tak wiem jak by to wyglądałomirak pisze: Czy z policją to działa, bo jak wysłałem do SM to odpisali, że brak daty na zdjęciu?