Ceny wejść na baseny .

Wiadomości "z miasta".

Autor tematu
dafi33
Rhetor

Ceny wejść na baseny .

Post autor: dafi33 »

Czy ja dobrze rozumiem cena wejścia normalnego na basen Marcinka 9.50 zł/h ?
Czyli wchodzę sobie na 5-6 godzin i płacę ponad 50 złotych ? Przecież to jest chore sory ale nie wydam tyle dziękuję bardzo .
To jest ta dostępność do sportu i rekreacji , gratuluję wobec tego pomysłodawcom takich cen :-|

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Na stronie tosiru nie widzę nigdzie 9,5zł/h. 9.50 widzę, ale na godzinę to nigdzie nie widzę... Nigdy nie było na godziny i w tym roku też nie ma.
Więc źle rozumiesz.

Autor tematu
dafi33
Rhetor

Cennik:
Cena biletu normalnego: 9,50 zł/godz. (4,50 zł po 16:00)
Cena biletu ulgowego: 5,50 zł/godz. (3 zł po 16:00)
Wyraznie pisze za godzinę albo ja mam coś z oczami ;)
http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... sc&id=5256

Cubaza
Rhetor

A zamiast wchodzić na różne strony, nie lepiej sprawdzić u źródła ? :> Właścicielem jest TOSIR w Tarnowie, więc może na ich stronie warto sprawdzić ?
http://www.tosir.com.pl/nasze-obiekty/plywalnia-letnia/
A nie od razu pisać z oburzeniem, że nie ma dostępu do infrastruktury sportowej w Tarnowie.

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

A kto to cennik sprawdza na portalach... :D zamiast u organizatorów. Poza tym na oficjalnej stronie miasta też była informacja o otwarciu basenów, z pełnym cennikiem...

Autor tematu
dafi33
Rhetor

Skoro ktoś zamieszcza cennik to myślałem że sprawdził u zródła :lol:
Więc się wpieniłem bo jeśli rzeczywiście byłyby takie ceny to klapa .

Dorota1975
Rhetor

sprawdzić mógł, ale widocznie nie końca zrozumiał :)

Cubaza
Rhetor

dafi33 pisze:Skoro ktoś zamieszcza cennik to myślałem że sprawdził u zródła
Zanim bym założył temat to pierwsze co bym zrobił to nie patrzył na portalach tylko u źródła. Nawet ni wziąłem pod uwagę sprawdzać na innych stronach! Ale Ty wolałeś wylać żale na forum o braku dostępu do infrastruktury sportowej :D

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Nie za godzinę a za cały dzień :mrgreen: Dodatkowo Karta Miejska Premium daje złotówkię zniżki. Niby to jedna złotówka, ale po paru wyjściach na piwo zostaje. :mrgreen:
9000 ml A Rh-

Dorota1975
Rhetor

Małe dopowiedzenie: opłata za godzinę dotyczy parku wodnego przy Piłsudskiego.

wejss
Rhetor

Post autor: wejss »

A ja właśnie wróciłem z basenu w Muszynie. Zapłaciłem za pakiet 2+1 50 zł. Basen nówka, ludzi miliony i chyba to jest jedyny minus, że mogli go zrobić trochę większego. Ale do czego zmierzam. Nasze baseny (tarnowskie) to jak stadion Unii przy Narodowym. Nawet w Mielcu się dało zrobić fajny basen a u nas MARAZM i PORAŻKA. Milon złotych przeznacza się na żużel ( choć jestem zagorzałym fanatykiem to tego nie popieram) zamiast przeznaczyć to na np właśnie budowę nowoczesnego basenu odkrytego. Zupełnie nie rozumiem jak takie zadupie jak Muszyna możę zbudować fajny basen a 120-tyś miasto Tarnów nie może. Aha, to samo miasto Muszyna potrafi odbudowywać zamek na wzgórzu, którego jeszcze niedawnomurów nawet widać nie było z ziemi. Da się ???? DA!!!

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

A baseny w Muszynie budowało miasto czy prywatny inwestor ?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

defekator pisze:A baseny w Muszynie budowało miasto czy prywatny inwestor ?
Bardzo trafne pytanie,
a tu odpowiedź: http://www.sanatoriumkorona.pl/pl/hotel ... cja/baseny

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Baxon pisze:
defekator pisze:A baseny w Muszynie budowało miasto czy prywatny inwestor ?
Bardzo trafne pytanie,
a tu odpowiedź: http://www.sanatoriumkorona.pl/pl/hotel ... cja/baseny
No i mamy odpowiedź dlaczego baseny w Muszynie są lepsze niż u nas. Jeżeli władze jakiegoś miasta chcą przypodobać się mieszkańcom poprzez zaoferowanie im porządnego basenu to nie powinny go budować za kasę miejska tylko znaleźć odpowiedniego inwestora i ewentualnie pomóc w znalezieniu odpowiedniego miejsca, przebrnięciu przez urzędnicze procedury itp.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Muszyna to podobno uzdrowisko jest. :mrgreen: W Tarnowie był plan sprzedania basenów - ale zaczęły się protesty. W Tarnowie trzeba inną strategię przyjąć : połaczyć basen z galerią handlową - w ramach przedarzy wiązanej.

Już dawno były plany by w Mościcach basen z częścia terenu Unii sprzedać - w czasie koniunktury byli chętni na przebudowę basenu i budowę kompleksu sportowo-handlowego. Przyszedł kryzys i po planach.

Nadal uwazam, że przy odpowiedniej umowie spokojnie mozna sprzedac baseny, same baseny mogą przynosić zyski, ale w połączeniu z galerią handlową i dodatkowymi obiektami sportowymi staną bardzo atrakcyjne.
9000 ml A Rh-

ODPOWIEDZ