Przyjąłem do wiadomości. Strefa o ile pamiętam tam była, ale ktoś chyba zdjął znaki?! Niemniej jednak w tym tygodniu - wniosek będzie złożony.LordRuthwen pisze:Kubuś zgłoś gdzie trzeba wniosek o objęcie os 25-lecia strefą zamieszkania.
Czekam na potwierdzenie przyjęcia do wiadomości i złożenia
Internetowa Skrzynka Radnego
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
Dziękuję.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
W którym miejscu na Krakowskiej jest zakaz wjazdu? to raz, a dwa dlaczego ma nie dotyczyć rowerów ?mirak pisze:zakazie wjazdu na ul.Krakowskiej tabliczki "nie dotyczy rowerów"
Na Krakowskiej to bardziej by mi zależało na ustawieniu dwóch znaków. Zakaz skrętu w lewo z Krakowskiej pod Świt i nakaz skrętu w prawo spod Świtu na Krakowską.
Zakaz wjazdu jest od Wałowej w dół. I brak na tym odcinku możliwości poruszania się rowerem, a jest ograniczenie prędkości ze względu na Strefę zamieszkania dla samochodów, więc nie spowoduje to zagrożenia. takie rozwiązania stosowane są powszechnie właśnie na takich ulicach na zachodzie i jest to chyba jedyny sposób na naprawienie fuszerki projektowej na Krakowskiej.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
Ja mam pytanie i prośbę o jakąś reakcje w MPK. Chodzi mi dokładnie o brak klimy w super tureckich cudach techniki. Z dobrego i bardzo pewnego źródła wiem, że na dzień dzisiejszy min. 3 autobus już klimy nie mają. I pewnie ludzie się skarżyli.
Przyjechała firma z Dębicy i stwierdziła że czynnik chłodniczy się skończył( nowy autobus ) więc go uzupełniła i kase zgarnęła. Po dwóch dniach już czynnika nie było i dziś kolejna sauna. Firma z Dębicy nie sprawdziła czy układ kllimy jest szczelny. To są jakieś jaja. Mechanicy w MPK muszą przerabiać kable bo w zimie okazało się że są za krótkie( Turcy myśleli że u nas cały czas lato i że nie ma mrozów) To jest tylko dwie rzeczy a o resztę to proszę pytać kierowców jakim badziewiem muszą jeździć.
Przyjechała firma z Dębicy i stwierdziła że czynnik chłodniczy się skończył( nowy autobus ) więc go uzupełniła i kase zgarnęła. Po dwóch dniach już czynnika nie było i dziś kolejna sauna. Firma z Dębicy nie sprawdziła czy układ kllimy jest szczelny. To są jakieś jaja. Mechanicy w MPK muszą przerabiać kable bo w zimie okazało się że są za krótkie( Turcy myśleli że u nas cały czas lato i że nie ma mrozów) To jest tylko dwie rzeczy a o resztę to proszę pytać kierowców jakim badziewiem muszą jeździć.
http://www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/sp ... um/7835957Prezydent Krakowa nie otrzymał absolutorium
17:29, 27.06.2012
Prezydent Krakowa nie otrzymał absolutorium Prezydent Krakowa Jacek Majchrowski nie otrzymał w środę absolutorium. Zdaniem radnych wykonanie budżetu miasta w 2011 r. należy do najgorszych w ostatnich latach - zarówno planowane dochody, jak i wydatki zrealizowano w niespełna 93 proc.
Prezydent Krakowa Jacek Majchrowski nie otrzymał w środę absolutorium. Zdaniem radnych wykonanie budżetu miasta w 2011 r. należy do najgorszych w ostatnich latach - zarówno planowane dochody, jak i wydatki zrealizowano w niespełna 93 proc.
A u nas jutro sesja absolutoryjna. I?
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
Ustawa o samorządzie gminnym
Art. 28a. 1. Uchwała rady gminy w sprawie nieudzielenia wójtowi absolutorium, podjęta po upływie 9 miesięcy od dnia wyboru wójta i nie później niż na 9 miesięcy przed zakończeniem kadencji, jest równoznaczna z podjęciem inicjatywy przeprowadzenia referendum w sprawie odwołania wójta. Przed podjęciem uchwały w sprawie udzielenia wójtowi absolutorium rada gminy zapoznaje się z wnioskiem i opinią, o których mowa w art. 18a ust. 3.
2. Uchwałę w sprawie absolutorium rada gminy podejmuje bezwzględną większością głosów ustawowego składu rady gminy.
3. Rada gminy może podjąć uchwałę o przeprowadzeniu referendum w sprawie odwołania wójta z przyczyny określonej w ust. 1 na sesji zwołanej nie wcześniej niż po upływie 14 dni od dnia podjęcia uchwały w sprawie nieudzielenia wójtowi absolutorium.
4. Przed podjęciem uchwały, o której mowa w ust. 3, rada gminy zapoznaje się z opinią regionalnej izby obrachunkowej w sprawie uchwały rady gminy o nieudzieleniu wójtowi absolutorium oraz wysłuchuje wyjaśnień wójta.
5. Uchwałę, o której mowa w ust. 3, rada gminy podejmuje bezwzględną większością głosów ustawowego składu rady, w głosowaniu imiennym.
Brak udzielenia absolutorium w realiach Rady Miejskiej w Tarnowie to oczywiście sci-fi.
Art. 28a. 1. Uchwała rady gminy w sprawie nieudzielenia wójtowi absolutorium, podjęta po upływie 9 miesięcy od dnia wyboru wójta i nie później niż na 9 miesięcy przed zakończeniem kadencji, jest równoznaczna z podjęciem inicjatywy przeprowadzenia referendum w sprawie odwołania wójta. Przed podjęciem uchwały w sprawie udzielenia wójtowi absolutorium rada gminy zapoznaje się z wnioskiem i opinią, o których mowa w art. 18a ust. 3.
2. Uchwałę w sprawie absolutorium rada gminy podejmuje bezwzględną większością głosów ustawowego składu rady gminy.
3. Rada gminy może podjąć uchwałę o przeprowadzeniu referendum w sprawie odwołania wójta z przyczyny określonej w ust. 1 na sesji zwołanej nie wcześniej niż po upływie 14 dni od dnia podjęcia uchwały w sprawie nieudzielenia wójtowi absolutorium.
4. Przed podjęciem uchwały, o której mowa w ust. 3, rada gminy zapoznaje się z opinią regionalnej izby obrachunkowej w sprawie uchwały rady gminy o nieudzieleniu wójtowi absolutorium oraz wysłuchuje wyjaśnień wójta.
5. Uchwałę, o której mowa w ust. 3, rada gminy podejmuje bezwzględną większością głosów ustawowego składu rady, w głosowaniu imiennym.
Brak udzielenia absolutorium w realiach Rady Miejskiej w Tarnowie to oczywiście sci-fi.
ozi26 pisze:Chodzi mi dokładnie o brak klimy w super tureckich cudach techniki
Miałem wątpliwą przyjemność jechać tym szmelcem w trakcie ostatniego oberwania chmury. Najpierw woda lała się po szybach, potem przy szyberdachu, w końcu po kilkunastu minutach lało się z wielu miejsc na suficie Gruba kasa wywalona w błoto, to imitacja autobusu.ozi26 pisze:Mechanicy w MPK muszą przerabiać kable bo w zimie okazało się że są za krótkie( Turcy myśleli że u nas cały czas lato i że nie ma mrozów) To jest tylko dwie rzeczy a o resztę to proszę pytać kierowców jakim badziewiem muszą jeździć.
-
- Rhetor
No i jak?Jakub Kwaśny pisze:Przyjąłem do wiadomości. Strefa o ile pamiętam tam była, ale ktoś chyba zdjął znaki?! Niemniej jednak w tym tygodniu - wniosek będzie złożony.LordRuthwen pisze:Kubuś zgłoś gdzie trzeba wniosek o objęcie os 25-lecia strefą zamieszkania.
Czekam na potwierdzenie przyjęcia do wiadomości i złożenia
Bo miesiąc już minął.
Strefy tam nie ma, a jeśli jest to jest niezgodnie z przepisami ustawiony znak "ustąp pierwszeństwa".
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Już dawno pisałem, o tym, że będzie to niewypał.Boruta pisze:ozi26 pisze:Chodzi mi dokładnie o brak klimy w super tureckich cudach technikiMiałem wątpliwą przyjemność jechać tym szmelcem w trakcie ostatniego oberwania chmury. Najpierw woda lała się po szybach, potem przy szyberdachu, w końcu po kilkunastu minutach lało się z wielu miejsc na suficie Gruba kasa wywalona w błoto, to imitacja autobusu.ozi26 pisze:Mechanicy w MPK muszą przerabiać kable bo w zimie okazało się że są za krótkie( Turcy myśleli że u nas cały czas lato i że nie ma mrozów) To jest tylko dwie rzeczy a o resztę to proszę pytać kierowców jakim badziewiem muszą jeździć.
http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.ph ... c&start=90