Multimedia - problem [GRY]
-
Autor tematu - Obywatel
Multimedia - problem [GRY]
Witam, od pewnego czasu (2-3 miesiące) w grach multiplayer typu Netsoccer2, Counter-Strike, World Of Tanks itp. mam problem z tzw. freezami czyli zamrożeniami.
Podam przykład z popularnego CS'a bo pewnie z nim mieliście najwięcej stycznośći z wymienionych wyżej gier.
A więc, podczas gry zamraża mnie na około 5 sekund i za kilka sekund pojawiam się w innym miejscu (u innych graczy gra toczy się w tym samym momencie) jest to bardzo denerwujące ponieważ freezy pojawiają się mniej więcej co 2 minuty czyli około raz na runde.
Wspomniane wyżej freezy zaczynają się w godzinach wieczornych, dodam jeszcze kilka informacji..
Mieszkam w Mościcach, IP mam to samo co za czasów Internet Solutions, mój kolega (jeden) ma ten sam problem co ja, mieszka on dwa bloki dalej odemnie.
Macie jakieś pomysły jak to naprawić? a może wy także macie taki sam problem jak ja?
Podam przykład z popularnego CS'a bo pewnie z nim mieliście najwięcej stycznośći z wymienionych wyżej gier.
A więc, podczas gry zamraża mnie na około 5 sekund i za kilka sekund pojawiam się w innym miejscu (u innych graczy gra toczy się w tym samym momencie) jest to bardzo denerwujące ponieważ freezy pojawiają się mniej więcej co 2 minuty czyli około raz na runde.
Wspomniane wyżej freezy zaczynają się w godzinach wieczornych, dodam jeszcze kilka informacji..
Mieszkam w Mościcach, IP mam to samo co za czasów Internet Solutions, mój kolega (jeden) ma ten sam problem co ja, mieszka on dwa bloki dalej odemnie.
Macie jakieś pomysły jak to naprawić? a może wy także macie taki sam problem jak ja?
-
- Obywatel
jestem za, bo to się zaczyna robić denerwującemichalw pisze:Można tak zrobić, że wszyscy pójdziemy(niekoniecznie w tym samym momencie) z tym problemem do MM i będą musieli coś z tym zrobić.
a to niestety prawda, mają w Tarnowie monopol to jakoś się nie starają o klientaTakiTamJeden pisze:Jedyne co potrafią powiedzieć to; "Przekazujemy do serwisu" i tak w kółko. Jutro znowu będzie ciężka rozmowa.
ona jest jak skórzany pasek- niby cienki, a w rękach nie rozerwiesz. A gdybyś się na nim powiesił to też wytrzyma/ A. Sapkowski/
-
Autor tematu - Obywatel
To już nie chodzi o grę, ale ogólnie o internet jeśli ktoś coś robi ważnego i nagle mu pada internet to jest to raczej denerwujące. A powinni się liczyć też, że nie wszyscy mają po 40lat+ i używają tylko do internetu tylko do siedzenia i sprawdzania wiadomości czy poczty.Goscinny pisze:A jak nie, to co? Przeniesiesz się do MTK, czy do Solution?michalw pisze: i będą musieli coś z tym zrobić.
Oni z zasady mają ludzi gdzieś, a problem "bo mi gra laguje" to jest na końcu listy.
Gdyby była możliwość to przeniósłbym się. Przypominam, że jakieś pół roku temu po 21 były pingi po 200 i także się nie dało ani grać ani przeglądać internetu i z tego co wiem też upomniało się kilku gości i coś z tym zrobili.
-
Autor tematu - Obywatel
Zacznijmy od tego, że nie będę się wydzierał tak odrazu bo nie jestem takim człowiekiem..halford pisze:Pójdziesz gdzie ? Do dyrektora ? Prezesa ? Do kogo ? Czy może będziesz BOK okupywał ? Albo wydzierał się na biednych pracowników BOKu ?michalw pisze:Można tak zrobić, że wszyscy pójdziemy(niekoniecznie w tym samym momencie) z tym problemem do MM i będą musieli coś z tym zrobić.
Początkowo poszedłbym do MM w Tarnowie powiedziałbym pracownikom o co chodzi itp. i jeżeli przyszłoby kilka osób z tym problemem to pewnie przekazaliby gdzieś ten problem. (nie wiem gdzie bo się nie znam zbytnio na tych rangach)
-
- Obywatel
światek wielkich korporacji i monopolu jednego operatora, jedno centralne biuro obsługi (infolinia) i ogólny bajzel, przepływności dostosowane do cen (i niech się Wam nie wydaje, że 100Mbps za 50 zł to standard - to właśnie była anomalia), średnia jakość w słupkach jakaś tam jest ale pojedynczy klient to tylko pozycja w tabelce, nikt się nad nim nie rozczula, mam dalej?
Z molochem pojedynczy klient nic nie nafika bo moloch przede wszystkim ma wielki problem z jego zauważeniem w ogóle, a już przejmowanie się jednym czy dwoma ludzikami to dla molocha abstrakcja.
Może po prostu bombardujcie lokalnych operatorów, jeżeli nie mają łączy w waszych lokalizacjach to po porządnym zmolestowaniu może im się coś uda wystrugać.
Z molochem pojedynczy klient nic nie nafika bo moloch przede wszystkim ma wielki problem z jego zauważeniem w ogóle, a już przejmowanie się jednym czy dwoma ludzikami to dla molocha abstrakcja.
Może po prostu bombardujcie lokalnych operatorów, jeżeli nie mają łączy w waszych lokalizacjach to po porządnym zmolestowaniu może im się coś uda wystrugać.
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite