Parkowanie w Tarnowie
Dla miłośników fotografii "poboczem pl." tudzież podobnych zapraszam codziennie od poniedziałku do piątku na parking obok "Jaskólki " .Zasada :zaparkowałem bądż jak,zmieściłem się ,mam gdzieś że inni będą mieć mało miejsca jest tam powszechna.A o miszczach parkowania na pobliskiej zajezdni nie wspomnę.Szkoda gadać/pisać.Ciekaw jestem jak jednemu z drugi ktoś by utrudnił życie zastawiając dojazd do chaty to może mózg by ruszyło?
'
'
Czy radiowóz z policjantami wykonującymi obowiązki służbowe stając w miejscu niedozwolonym nie powinien mieć włączonego koguta?
Przedwczoraj jadąc przez stare miasto widzę podjeżdżający radiowóz. Stanął jak reszta w miejscu niedozwolonym, ale nic to myślę. W końcu zrobią porządek. Zatrzymałem się obok i wymownie czekam na akcję. Popatrzyli na mnie zdziwieni i spokojnie udali się do biura turystycznego. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to numer radiowozu G626 i służę fotką
Przedwczoraj jadąc przez stare miasto widzę podjeżdżający radiowóz. Stanął jak reszta w miejscu niedozwolonym, ale nic to myślę. W końcu zrobią porządek. Zatrzymałem się obok i wymownie czekam na akcję. Popatrzyli na mnie zdziwieni i spokojnie udali się do biura turystycznego. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to numer radiowozu G626 i służę fotką
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
mirak, nie - radiowóz podczas takiej "akcji" nie musi mieć włączonego koguta, bo kogut ten wysyłający sygnały świetlnealbo sygnał dźwiękowy o zmiennym tonie, jest przywilejem samochodów uprzywilejowanych podczas prowadzenia "akcji". Uzywany jest w zamysle tylko po konsultacji z dyzurnym. Stojąc na ulicy jezeli nie jest prowadzona akcja która uzasadniała by użycia takiego koguta (niebezpieczeństwo na drodze, nagła sytuacja) to uzywanie go jest bezzasadne.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Beaver, ale nie jest tak, że radiowóz kiedy nie używa sygnału dźwiękowego/świetlnego jest normalnym uczestnikiem ruchu ? Czyli musi się stosować do wszystkich znaków i tak dalej ?
Nie orientujecie się czy czasem nie dzieje się coś ważnego w centrum Tarnowa ? Od kilku dni widzę wzmożony ruch strażników miejskich, którzy dają mandaty wszystkim źle zaparkowanym samochodom. Przez przeszło rok nie mogłem się o coś takiego doprosić a wyjście ode mnie z kamienicy graniczyło z cudem. Teraz prawie w ogóle samochodów nie ma i centrum jakoś wygląda
Nie orientujecie się czy czasem nie dzieje się coś ważnego w centrum Tarnowa ? Od kilku dni widzę wzmożony ruch strażników miejskich, którzy dają mandaty wszystkim źle zaparkowanym samochodom. Przez przeszło rok nie mogłem się o coś takiego doprosić a wyjście ode mnie z kamienicy graniczyło z cudem. Teraz prawie w ogóle samochodów nie ma i centrum jakoś wygląda