Multimedia - problem [GRY]

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.

Autor tematu
michalw
Obywatel

Multimedia - problem [GRY]

Post autor: michalw »

Witam, od pewnego czasu (2-3 miesiące) w grach multiplayer typu Netsoccer2, Counter-Strike, World Of Tanks itp. mam problem z tzw. freezami czyli zamrożeniami.
Podam przykład z popularnego CS'a bo pewnie z nim mieliście najwięcej stycznośći z wymienionych wyżej gier.
A więc, podczas gry zamraża mnie na około 5 sekund i za kilka sekund pojawiam się w innym miejscu (u innych graczy gra toczy się w tym samym momencie) jest to bardzo denerwujące ponieważ freezy pojawiają się mniej więcej co 2 minuty czyli około raz na runde.
Wspomniane wyżej freezy zaczynają się w godzinach wieczornych, dodam jeszcze kilka informacji..
Mieszkam w Mościcach, IP mam to samo co za czasów Internet Solutions, mój kolega (jeden) ma ten sam problem co ja, mieszka on dwa bloki dalej odemnie.
Macie jakieś pomysły jak to naprawić? a może wy także macie taki sam problem jak ja?

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Mam od kilku miesięcy tak samo. W pingach widać, że co kilka minut rozłącza mi neta na 3-8 sekund.

Planuję w wakacje zrobić formata i sprawdzić czy problem będzie nadal - jesli tak, to już zostanie mi tylko zgłosić do MM.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Ja miałem takie same objawy kilka miesięcy temu. Samo się naprawiło - coś musieli w MM zrobić bo u mnie zmiana routera nie pomagała (sprawdzane na kilku komputerach).

Autor tematu
michalw
Obywatel

Dokładnie, tak mam jak Keleos jakby mi neta rozłączyło na kilka sekund i wtedy właśnie mam te freezy, no cóż jeśli się to nie poprawi po 1wszym miesiącu wakacji to wybieram się do multimedii.
@edit: właśnie przed chwilką miałem freezy.

neya3
Prytan

Post autor: neya3 »

jeśli tyle osób ma ten sam problem, to znaczy, że coś z ich usługami jest nie tak. Do tej pory myślałam, że to coś ode mnie jest, ale po formacie nic się nie zmieniło.
ona jest jak skórzany pasek- niby cienki, a w rękach nie rozerwiesz. A gdybyś się na nim powiesił to też wytrzyma/ A. Sapkowski/

TakiTamJeden
Obywatel

Post autor: TakiTamJeden »

Nie martwcie się. Ja od dwóch tygodni walczę o normalny net i nie mogę się doprosić. Jedyne co potrafią powiedzieć to; "Przekazujemy do serwisu" i tak w kółko. Jutro znowu będzie ciężka rozmowa.

Autor tematu
michalw
Obywatel

Można tak zrobić, że wszyscy pójdziemy(niekoniecznie w tym samym momencie) z tym problemem do MM i będą musieli coś z tym zrobić.

neya3
Prytan

Post autor: neya3 »

michalw pisze:Można tak zrobić, że wszyscy pójdziemy(niekoniecznie w tym samym momencie) z tym problemem do MM i będą musieli coś z tym zrobić.
jestem za, bo to się zaczyna robić denerwujące
TakiTamJeden pisze:Jedyne co potrafią powiedzieć to; "Przekazujemy do serwisu" i tak w kółko. Jutro znowu będzie ciężka rozmowa.
a to niestety prawda, mają w Tarnowie monopol to jakoś się nie starają o klienta
ona jest jak skórzany pasek- niby cienki, a w rękach nie rozerwiesz. A gdybyś się na nim powiesił to też wytrzyma/ A. Sapkowski/

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

michalw pisze: i będą musieli coś z tym zrobić.
A jak nie, to co? Przeniesiesz się do MTK, czy do Solution?
Oni z zasady mają ludzi gdzieś, a problem "bo mi gra laguje" to jest na końcu listy.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

michalw pisze:Można tak zrobić, że wszyscy pójdziemy(niekoniecznie w tym samym momencie) z tym problemem do MM i będą musieli coś z tym zrobić.
Pójdziesz gdzie ? Do dyrektora ? Prezesa ? Do kogo ? Czy może będziesz BOK okupywał ? Albo wydzierał się na biednych pracowników BOKu ?

Autor tematu
michalw
Obywatel

Goscinny pisze:
michalw pisze: i będą musieli coś z tym zrobić.
A jak nie, to co? Przeniesiesz się do MTK, czy do Solution?
Oni z zasady mają ludzi gdzieś, a problem "bo mi gra laguje" to jest na końcu listy.
To już nie chodzi o grę, ale ogólnie o internet jeśli ktoś coś robi ważnego i nagle mu pada internet to jest to raczej denerwujące. A powinni się liczyć też, że nie wszyscy mają po 40lat+ i używają tylko do internetu tylko do siedzenia i sprawdzania wiadomości czy poczty.
Gdyby była możliwość to przeniósłbym się. Przypominam, że jakieś pół roku temu po 21 były pingi po 200 i także się nie dało ani grać ani przeglądać internetu i z tego co wiem też upomniało się kilku gości i coś z tym zrobili.

Autor tematu
michalw
Obywatel

halford pisze:
Pójdziesz gdzie ? Do dyrektora ? Prezesa ? Do kogo ? Czy może będziesz BOK okupywał ? Albo wydzierał się na biednych pracowników BOKu ?
Zacznijmy od tego, że nie będę się wydzierał tak odrazu bo nie jestem takim człowiekiem..
Początkowo poszedłbym do MM w Tarnowie powiedziałbym pracownikom o co chodzi itp. i jeżeli przyszłoby kilka osób z tym problemem to pewnie przekazaliby gdzieś ten problem. (nie wiem gdzie bo się nie znam zbytnio na tych rangach)

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

tarnowscy klienci byli rozpuszczeni przez Śp. IS i innych lokalnych operatorów. Teraz musicie się niestety przyzwyczajać do ogólnopolskich standardów :(
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

TakiTamJeden
Obywatel

Post autor: TakiTamJeden »

Ogólnopolskich, czyli jakich?

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

światek wielkich korporacji i monopolu jednego operatora, jedno centralne biuro obsługi (infolinia) i ogólny bajzel, przepływności dostosowane do cen (i niech się Wam nie wydaje, że 100Mbps za 50 zł to standard - to właśnie była anomalia), średnia jakość w słupkach jakaś tam jest ale pojedynczy klient to tylko pozycja w tabelce, nikt się nad nim nie rozczula, mam dalej?
Z molochem pojedynczy klient nic nie nafika bo moloch przede wszystkim ma wielki problem z jego zauważeniem w ogóle, a już przejmowanie się jednym czy dwoma ludzikami to dla molocha abstrakcja.
Może po prostu bombardujcie lokalnych operatorów, jeżeli nie mają łączy w waszych lokalizacjach to po porządnym zmolestowaniu może im się coś uda wystrugać.
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

ODPOWIEDZ