W tym jednym sié z kolegá zgodzéJela pisze: Ktoś stworzył COP i warto to kontynuować[....] Zróbmy to porządnie,
Czwórmiasto
Jela, zamiast podać konkretną odpowiedź na konkretne pytanie zaczynasz po swojemu jakieś mętne ogólniki. Co do logiki w naszej biurokracji to jakoś jej nie zauważyłem, natomiast prawo Parkinsona jak najbardziej i na każdym kroku.trix pisze:Może te aglomeracje to zna, ale nie w Polsce.
Reasumując: podaj przykład ze współczesnej Polski albo nie będzie hołdu
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite
maup proszę bardzo. Zespół portowy Szczecin-Świnoujście. To samo Gdynia, Gdańsk, Sopot. Niewielu ludzi wie jak ograniczono liczbę urzędników i zbędną biurokrację. Ale stało się. Podaję adres : Szczecin Plac Batorego 4. Kilkanaście lat temu pełen urzędników obecnie praktycznie pustki a gmaszysko ogromne.
Na hołdy przyjdzie czas gdy coś podobnego da się zrobić u nas.
Prawo Parkinsona jest redukowalne ale to muszą zrobić ludzie. To nie są mętne ogólniki lecz rodzaj idei, której warto się trzymać. Tak jakby wznieść się ponad podziały lokalne.
Są takie pojęcia jak dobro wspólne o których należy przypominać i je realizować niezależnie od poglądów Uczciwie opisuję to co widziałem i wiem i dlatego jestem za powstaniem, niech to będzie "czwórmiasto".
Na hołdy przyjdzie czas gdy coś podobnego da się zrobić u nas.
Prawo Parkinsona jest redukowalne ale to muszą zrobić ludzie. To nie są mętne ogólniki lecz rodzaj idei, której warto się trzymać. Tak jakby wznieść się ponad podziały lokalne.
Są takie pojęcia jak dobro wspólne o których należy przypominać i je realizować niezależnie od poglądów Uczciwie opisuję to co widziałem i wiem i dlatego jestem za powstaniem, niech to będzie "czwórmiasto".
Zając najlepszy jest w śmietanie.
No i sami zobaczcie - każdy z Was widzi to jakoś (jedni w podobny sposób inni na swój własny). I wygląda na to że samorządy tak samo jak Wy nie mają ani konkretnych pomysłów, ani konkretnej wiedzy na temat tego co faktycznie można, a co potrzeba wspólnie zrobić.
Ale porozumienie jest i czterech włodarzy jest usatysfakcjonowanych z dobrze spełnionego obowiązku ... nie ważne, że za tym nie idzie nic więcej ponad wymianą dokumentów między urzędami.
A konkretów jak nie było tak nie ma.
Oczywiście współpracować należy, tak samo jak rozmawiać o wspólnych problemach i możliwościach ich rozwiązania. Ale najpierw dobrze byłoby znaleźć konkret, na którym można się oprzeć. Gdyby to był prywatny biznes to managerowie z takim "nastawieniem na konkretne działanie" już dawno musieliby szukać sobie innej roboty. Ale widać przywykliśmy do tego że urzędnicy przerzucają się pustosłowiem. Ba! Wielu podatnikom to nawet odpowiada - bo skoro mało kto rozumie co się kryje za tym pustosłowiem to pewnie jest to mądre ...
Ale porozumienie jest i czterech włodarzy jest usatysfakcjonowanych z dobrze spełnionego obowiązku ... nie ważne, że za tym nie idzie nic więcej ponad wymianą dokumentów między urzędami.
A konkretów jak nie było tak nie ma.
Oczywiście współpracować należy, tak samo jak rozmawiać o wspólnych problemach i możliwościach ich rozwiązania. Ale najpierw dobrze byłoby znaleźć konkret, na którym można się oprzeć. Gdyby to był prywatny biznes to managerowie z takim "nastawieniem na konkretne działanie" już dawno musieliby szukać sobie innej roboty. Ale widać przywykliśmy do tego że urzędnicy przerzucają się pustosłowiem. Ba! Wielu podatnikom to nawet odpowiada - bo skoro mało kto rozumie co się kryje za tym pustosłowiem to pewnie jest to mądre ...
Absolutnie nie chciałem żeby to wyszło złośliwie, nawet w najmniejszym kontekście.Jela pisze:Proszę, bez niepotrzebnych złośliwości. Możemy bez tego żyć ?
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Piszę pracę mgr. w temacie stworzenia strategii rozwoju dla potencjalnego obszaru funkcjonalnego czwórmiasta. Jednym z elementów strategii ma być odwołanie się do koncepcji miasta kreatywnego, w związku z tym na początek muszę zbadać obecny potencjał kreatywny Czwórmiasta, a jednym z elementów tego badania jest wywiad z mieszkańcami, dlatego jeśli macie chwilkę, to proszę was o wypełnienie króciutkiej "ankiety"
http://moje-ankiety.pl/respond-63749.html
http://moje-ankiety.pl/respond-63749.html