Remont dworca PKP
Bo to prawda - Dworzec zbiera doskonałe opinie, sam jadąc "zwiedziłem" go dokładnie i nie mam zastrzeżeń. Na 100% jest lepiej niż w Krakowie, gdzie w świerzo wyremontowanym dworcu bylo paskudnie. Całość się świetnie prezentuje - na wielu forach ludzie piszą, że nasz Dworzec jest jednym z najładnieszych dworców w Polsce. Zaś niektózy uważają, że jest najładniejszy - zwłaszcza nocą.
9000 ml A Rh-
Te kamienice powinny byc WYBURZONE - ale matoł i idiota Konserwa rodem z Krakówka uznał je za zabytkowe. To nic, że kolejni właściciele i najemcy w jednej z kamienic wybijali i zamurowywali okna, drzwi, ścianki działowe i robili co chcieli, a druga kamienica była w takim stanie, że ukryto ją pod mega siatką. W planach było wyburzenie kamienic i "odsłonięcie" Dworca i budowa skweru.
Co do dachu to chyba był wymieniany/remontowany nieco wcześniej - jesli jego stan techniczny był dobry to po co go wymieniać?
Co do dachu to chyba był wymieniany/remontowany nieco wcześniej - jesli jego stan techniczny był dobry to po co go wymieniać?
9000 ml A Rh-
I tu jest problem. Napewno ładniej wyglądał by ten teren bez kamienic, ale z drugiej strony jakiś szaleniec wpadnie na pomysł, że rynek wyglądał by lepiej bez ratusza bo większy plac i co w tedy?Można było te kamienice przenieść, koszt pewnie ogromny ale wilk był by syty i owca cała. Powiem tak.... Dworzec odsłonięty...WIDOK BEZCENNY
-
- Rhetor
Jest jednak drobna różnica pomiędzy starym rynkiem i stosunkowo młodą kamienicą.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
-
- Proedroj
też możliwe. Irytuje mnie tylko, że coś jest niedokończone. To tak jak zbudować 50-piętrowy budynek bez wind. Jak już remontować dworzec to w całości. On ma służyć pasażerom a nie tylko wyglądać. Mam problem z przejściem do budynku dworca z peronu gdy pada deszcz. Zalane a ja mam taki kaprys by nie upaćkać ani butów ani walizki.
Zając najlepszy jest w śmietanie.
No i następny zwolennik widoków. Namalujcie sobie obrazki. Dworzec ma być funkcjonalny, to jego jedyna rola. Najlepiej byłoby gdyby nie był widoczny a spełniał oczekiwania pasażerów. Może być podziemny czy jakoś tak. Z czystymi peronami z dojściem do nich itd. A spełnia ?
Zając najlepszy jest w śmietanie.